Broers Padmos in de luren gelegd

door Wim de Vos

COLIJNSPLAAT – De broers Johan en Maarten Padmos heben zich inmiddels behoorlijk aangepast in het TMZ-peloton.

Vooral met hun steeds aanvallende rijden vallen ze op. Zaterdag lieten ze zich in De Patrijzenjacht van Colijnsplaat echter in de luren leggen. Tot zo’n twintig kilometer voor de finish waren ze bij alle ontsnappingspogingen betrokken, maar toen ging het mis.

De Brabander Guus de Graauw reed toen in zijn eentje weg, in het peloton werd even naar elkaar gekeken en de vogel was gevlogen. Alleen de heroptredende Jacques Schuit kon nog naar De Graauw toe rijden. In de spurt was De Graauw uiteindelijk de snelste.

Het was tot vorig jaar alweer zo’n twintig jaar geleden dat er nog een wielerwedstrijd georganiseerd werd in Colijnsplaat. De hernieuwde kennismaking is iedereen goed bevallen. ,,Een aantrekkelijk parkoers waar vooral ook de renners vol lof over waren en bovendien een prima organisatie”, was het oordeel van juryvoorzitter Leo Bakker.

Johan en Maarten Padmos gooiden al vrij snel de knuppel in het hoenderhok, maar slaagden er nimmer in om een geruststellende voorsprong op te bouwen. Uiteindelijk hadden ze ook te weinig adem toen Guus de Graauw aan de haal ging en in korte tijd de groep een halve minuut achterstand bezorgde.

Het peloton probeerde wel een tegenractie op gang te brengen, maar alleen Jacques Schuit, die voor de eerste maal dit seizoen aan de start van een wedstrijd verscheen, maakte indruk met zijn achtervolging die hem bij De Graauw bracht. In de spurt bleek De Graauw dus over de snelste benen te beschikken.