SKNWK 1 geeft in 10 minuten wedstrijd uit handen

Na een kwakkelige voorbereiding dan gisteren de start van de competitie. S.K.N.W.K. 1 trof op het eigen sportpark ‘Het Springer’ Veere 1. Deze ploeg is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse. Echter evenals bij S.K.N.W.K. zagen zij verschillende spelers vertrekken en/of stoppen. Moeilijk om vooraf een inschatting te doen van de kracht van zulke teams.

Oleg Bondarenko (9) was dichtbij de openingstreffer met deze kopbal

In de eerste helft ontspon zich een open duel. Aan beide zijden waren er diverse kansen. Namens S.K.N.W.K. hadden Wilco de Valk, Robbert Padmos en Oleg Bondarenko mogelijkheden om de score te openen. Echter troffen ze geen van allen doel.

Zo’n 10 minuten voor het eind van de eerste helft krijgt Wilco de Valk een prima diepe bal. Hij kruist voor zijn directe tegenstander langs en gaat de 16-meter binnen. Hierbij wordt hij onregelementair afgestopt en krijgt dus een strafschop. Omdat De Valk één op één met de keeper stond en dus doorgebroken was, krijgt de speler van Veere de rode kaart.

Ophef bij ‘de pingel’ of de bal wel of niet goed ligt

De strafschop voor S.K.N.W.K. wordt genomen door Robbert Padmos. Twee spelers van Veere maken nog wat tumult, omdat zij vinden dat de bal niet goed ligt. Of het er mee te maken heeft, zullen we nooit weten, maar de penalty wordt veel te zwak ingeschoten door Padmos en is een makkelijke prooi voor de Veere-goalie. Beide ploegen gaan hierdoor met 0-0 rusten.

De zwak ingeschoten penalty kan simpel worden gepakt door de Veere-doelman

Dan denk je dat je in de 2e helft het ‘man-meer-voordeel’ kunt gaan benutten. Niets is echter minder waar. Veere is de betere ploeg en S.K.N.W.K. loopt achter de feiten aan.

Zo’n 10 minuten na de rust is er een aktie over de linkerflank van Veere. Slecht (lees: niet) ingrijpen door de S.K.N.W.K.-verdediging zorgt ervoor dat de bal simpel voor het doel kan worden getrokken. De mee-opgekomen Veere-speler weet wel raad met dit buitenkansje en scoort beheerst de 1-0.

Binnen 11 minuten is de wedstijd dan eigenlijk gespeeld. Eerst mag opnieuw vanaf links heel simpel een voorzet worden gegeven. Deze wordt prachtig binnen gekopt, 0-2. Tot overmaat van ramp is het vlak erna ook al 0-3. Nu mag een speler van de tegenstander wel heel makkelijk doorlopen op doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. Hij scoort de 0-3 en dan is de wedstrijd gespeeld.

Doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. 1 is zojuist voor de 3e keer verslagen

Lichtpuntje (als je daar over kunt spreken) is dat A-junior Martijn Backx zijn debuut maakt in S.K.N.W.K. 1 op 16-jarige leeftijd. Ondanks zijn weinige balcontact laat hij zien dat het een spelers is waar we hopelijk nog veel plezier aan (kunnen) gaan beleven. Met een prachtige kopbal zorgt hij bijna nog voor een eretreffer, echter het mocht niet zo zijn.

S.K.N.W.K. 1 verliest dus haar eerste competitiewedstrijd. We kunnen nu al wel concluderen dat we alle zeilen zullen moeten bijzetten om van de onderste plaatsen in de 3e klasse weg te gaan/blijven. Volgende week opnieuw een hele zware kluif. Dan mogen we op bezoek in Zoutelande bij De Meeuwen 1 dat gisteren Domburg met 0-4 klop gaf. We zijn gewaarschuwd.

Bij S.K.N.W.K. viel overigens Stefan Vermeer nog uit met een enkelblessure. Het is even afwachten hoe hij hersteld. Vanaf deze plaats sterkte toegewenst.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Martin Kiesenberg, Remco Veenboer (Kristian Bouwman), René Verschoor, Timo Verkaart, Robbert Padmos, Léon Goedegebure, Martijn Rentier, Oleg Bondarenko, Wilco de Valk (Martijn Backx), Stefan Vermeer (Kevin Schiettekatte).

1 reactie op "SKNWK 1 geeft in 10 minuten wedstrijd uit handen"

1. ….kan dus alleen maar beter de volgende keer!