S.K.N.W.K. 1 krijgt 2e helft deksel op de neus

Een oude voetbalwet is als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. S.K.N.W.K. 1 ondervond dit gisteren aan den lijve. In de eerste helft kreeg het in de derby tegen D.F.S. 1 voldoende kansen om op voorsprong te komen. Echter wisten ze de kansen niet te verzilveren. Toen D.F.S. in de 2e helft, via wie anders dan Pieter de Munnik, op 1-0 kwam, was het verzet van de Nieuwerkerkers gebroken. Het werd uiteindelijk 3-0 voor de thuisploeg.

Al na 8 minuten een prima mogelijkheid voor S.K.N.W.K. De van een blessure herstelde Stefan Vermeer krijgt een kans via Wilco de Valk maar scoort niet. Even later diezelfde Vermeer met een prima schot, maar deze kan door de doelman van D.F.S. tot corner worden verwerkt.

D.F.S. is middels enkele schoten wel dreigend, maar weet niet echt kansen af te dwingen. S.K.N.W.K. daarentegen krijgt nog enkele mogelijkheden de eerste helft. Echter geen enkele S.K.N.W.K-er weet het overwicht van de blauw/zwarten uit te drukken in doelpunten. Zodoende dus een brilstand na 45 minuten.

In de 2e helft is het D.F.S. dat het initiatief neemt. Nadat doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. tot 2x toe redding brengt, is het de 3e keer helaas wel raak. Uit een vrije schop vanaf de rechterkant weet Pieter de Munnik, die voor de rest van de wedstrijd prima in bedwang werd gehouden door de sterk spelende René Verschoor, de score te openen met de kop, 1-0.

Zo’n 10 minuten later een grote kans op de gelijkmaker. Wilco de Valk wordt diepgestuurd, maar helaas loopt rechterspits Oleg Bondarenko niet mee en is deze kans verkeken. Het was het laatste wapenfeit van S.K.N.W.K.

Pas vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wordt de wedstrijd door de thuisploeg in het slot gegooid. Uit een corner weten ze de stand te verdubbelen en dan is de kans voor S.K.N.W.K. op een punt of misschien zelfs meer verkeken.

In blessuretijd wordt het dan zelfs erg geflatteerd nog 3-0 ook. Een prima uitgespeelde counter van D.F.S. eindigt in het netje.

S.K.N.W.K. verliest wel, maar ook nu kan het net als de overige drie duels met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd. Dan is Heinkenszand de tegenstander.

S.K.N.W.K.: Mike Bakker, Martijn Rentier, Martin Kiesenberg, René Verschoor, Léon Pollemans, Léon Goedegebure (Remco Veenboer), Robbert Padmos, Timo Verkaart, Oleg Bondarenko (Kevin Schiettekatte), Wilco de Valk, Stefan Vermeer.