Spektakelstuk levert SKNWK een punt op

MIDDELBURG – De ongeslagen status van DFS is verleden tijd. In de derde klasse A verloor de ploeg van trainer Edwin Kriens zaterdag met 3-1 bij VCK. SKNWK hield aan een spectaculair duel met Heinkenszand een punt over.

Beide ploegen scoorden vier keer.

VCK-DFS 3-1: Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Na een slippertje van DFS-doelman Léander Rouw zorgde Erik Goudt al vroeg voor 1-0. DFS kwam rond het halfuur via spits Mariko Rouw op gelijke hoogte, maar die stand bleef niet lang overeind. In de 35e minuut kopte Stefan Wielemaker na een lange pass van achteruit de bal achter Rouw en daarna zorgde Goudt voor de 3-1. Na de pauze maakte de regen goed voetbal onmogelijk. Beide ploegen kregen scoringskansen, maar verdere doelpunten bleven uit. DFS zakt naar de zesde plaats.

Heinkenszand-SKNWK 4-4: Een bizarre wedstrijd, waarin vooral de thuisploeg veel kansen om zeep hielp. Daniël Beyerlein zorgde al vroeg voor 1-0, maar Léon Goedegebure hielp SKNWK aan de 1-1. In de 23e minuut sprong een inzet van Maarten Griep via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Het spel ging door, maar na het vlagsignaal van SKNWK-grensrechter Piet Grootenboer werd de 2-1 alsnog toegekend. Wilco de Valk bepaalde de ruststand op 2-2.

Na rust leek Heinkenszand door twee treffers van Maarten Griep, waarvan de laatste uit een strafschop, op weg naar de zege. Met twee goals in de laatste minuten hielpen De Valk en Robert Padmos SKNWK aan de 4-4. In de 90e minuut was Martijn Simonse nog dicht bij de 5-4, maar SKNWK-doelman Mike Bakker redde uitstekend.

Spui-Veere 0-3 (0-0). René-Michel Gerritsen 0-1, Robin de Rijke 0-2, Robin de Rijke 0-3.

Colijnsplaatse Boys-Yerseke 1-3 (0-1). Arjen de Koeijer 0-1, Michel de Rooij 0-2, Michel de Rooij 0-3, Merijn Oosdijk 1-3.

Kapelle-De Meeuwen 2-0 (1-0). Robin Boogaard 1-0, Robin Boogaard 2-0 (strafschop).

Nieuwland-Domburg 1-2 (1-1). Sander Willemse 0-1, André Goedhart 1-1, Ronald Hendrikse 1-2.