Yese wint nipt met 2-1 van SKNWK

Hieronder het wedstrijdverslag van De Yerseke 1 – S.K.N.W.K. 1 van Yerseke.

Het kon een gemakkelijke wedstrijd voor Yese en gezien de stand van SKNWK mocht dit ook geen probleem zijn. Maar gezien het verleden van beide teams in Yese ( maar 1x winst voor Yese) kon men wel eens een verassing verwachten. En die kwam ook.

Yese begon heerlijk met het balletje rond spelen en de aanval zoeken. In de 8e minuut was het al raak door Niels Poleij. Nog maar 16 minuten later in de 24e minuut een mooie aanval maar de bal verdween met een afzwaaier van de voet van Michel de Rooy richting zijlijn. Gelukkig stond goaltjesdief Bernie Steketee weer prima op zijn plaats en maakte beheerst de 2-0.

Het leek erop dat het een mooie middag zou gaan worden. Voor de vogels in de lucht misschien wel maar voor de supporters van Yese niet.

In de 38e minuut werd de 2-1 gescoord maar de uitstekende grensrechter van Yese bleef zeer direct en overtuigend met zijn vlag om hoog staan. Scheidsrechter Klerx ging erheen om verhaal te halen en na enige tijd keurde hij het doelpunt af. Helaas zijn er geen beelden van gemaakt dus vertrouwen we op, en waarom niet, de conclusie van de scheidsechter. Op de bank bij SKNWK bleef het tot de rust onrustig maar men ging toch echt de rust in met 2-0.

Vlak voor rust had Rody Bakker nog de 3-0 op zijn slof maar zijn schitterende omhaal ging helaas naast.

De 2 helft kreeg men een zeer gemotiveerde SKNWK te zien wat in de 48e minuut resulteerde in de 2-1 door een perfect binnen gekopte bal van good old Wilco de Valk. Daarna werd het geen wedstrijd meer.

Van beide kanten nog wel kansen maar helaas geen goals. Het werd een rommelige 2e helft en het was afwachten wie er nog scoorde. Voor de toeschouwers van Yese gelukkig niemand meer van de bezoekers en bleef men alleen koploper dankzij het gelijkspel van DFS thuis tegen de Meeuwen.

Volgende week vriendschappelijk uit naar Terneuzense Boys en 4-12 de eerste return thuis tegen Heinkenszand. Het kan een mooie winterstop worden voor Yese.

Toeschouwers: 172

Opstelling: Sander van de Bosch, Jeroen de Waard, Elco de Schipper, Bart van Steveninck, Mark Goeman, Jordy Boone, Michel de Rooy, Rody Bakker, Bernie Steketee (Lars Beenakker), Niels Poleij (Jarno van de Kreeke), Arjen de Koeijer (Jan Cornelisse)