Zeeuwse zondagclubs zorgen voor de lach

Zo ongeveer halverwege de competitie kent het Zeeuwse amateurvoetbal meer hekkensluiters dan koplopers. Tien Zeeuwse clubs bezetten in hun competitie de laatste plaats, acht clubs zijn leider in hun klasse. Jammer voor zaterdagclubs, maar vooral de Zeeuwse zondagclubs zorgen voor de lach.

De zondagclubs hebben namelijk meer koplopers (5 om 3) en minder nummers laatst (4 om 5). De opvallendste kop-staart-combinatie vormt Vosmeer. Het zaterdagteam van de Thoolse club staat in de vierde klasse op de eerste plaats, terwijl het zondagteam in de vijfde klasse op de laatste plaats staat.

Vosmeer zondag is niet de slechtste staartploeg. Die bedenkelijke eer is voor Volharding (11 gespeeld, 11 verloren) en Dauwendaele (10 gespeeld, 10 verloren). Vosmeer zaterdag is de koploper met de meeste punten (30 uit 12 duels), maar procentueel is Bevelanders de beste lijstaanvoerder met 26 punten uit 10 wedstrijden.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/