Jaaroverzicht 2010 S.K.N.W.K. (april)

Nu het jaar 2010 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag april.

2 april

S.K.N.W.K. 2 gebruikte dit seizoen al 42 spelers!

Welke speler uit de senioren of de A-junioren kan zeggen dat hij nog niet in het 2e elftal van S.K.N.W.K. heeft gespeeld? Dit zijn er zeker nog wel ‘een paar’, maar feit blijft dat ook al heel veel S.K.N.W.K.-ers wel hebben meegespeeld met ‘ut twidduh’.

Deze competitie maar liefst al 42 spelers! En met nog 4 wedstrijden in het verschiet is het einde nog steeds niet in zicht!

We zijn benieuwd waar de teller gaat stoppen!?

5 april

Eerste aanmeldingen voor Onderling S.K.N.W.K.-tournooi

Al enkele weken is er via deze website de mogelijkheid voor Ex-S.K.N.W.K.-ers om zich aan te melden voor al weer de 31e editie van het Onderling S.K.N.W.K.-toernooi. Gelukkig zijn er inmiddels ook al enkele aanmeldingen binnen!

Zo hebben o.a. Ex-S.K.N.W.K.-ers Sibren van Leeuwen en Fred v/d Werf zich al aangemeld. Daarnaast zullen er zoals gebruikelijk is de laatste jaren ook weer teams meedoen van onze buurverenigingen s.v. Ouwerkerk en Dreischor (D.Z.C. ’09) waar ook veel spelers zitten met een S.K.N.W.K.-verleden.

Van Ouwerkerk hebben we via John Hage inmiddels al een team doorgekregen:

s.v. Ouwerkerk:
John Hage
Erwin v/d Maas
Cees Steenpoorte
Carlo v/d Maas
Oby Kikstra
Feeek van Marle
Benjamin Bouman
Chris Schoneman
Silvain Caverle
Mystery Guest

Coach: Ronald van Vossen

7 april

Oud Consul Jaap de Bruine overleden

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat op 65-jarige leeftijd Jaap de Bruine is overleden.

Jaap was in het verleden o.a. actief als voetballer bij S.K.N.W.K. en is jarenlang consul geweest van onze vereniging.

Vanaf deze plaats willen wij familie, vrienden en bekenden van Jaap heel veel sterkte toe wensen bij het dragen van dit grote verlies.

11 april

Zeer geslaagde vrijwilligersavond S.K.N.W.K.

Gisteren, zaterdag 10 april 2010, was het weer zover. Het was weer tijd om de belangrijkste mensen van een vereniging, DE VRIJWILLIGERS, in het zonnetje te zetten. Dit doen we inmiddels al weer jaren middels de vrijwilligersavond. En wegens succes van een aantal jaren geleden, was opnieuw gekozen voor ‘de kegelclub’ te Zierikzee.

Rond het klokje van 19:00 uur stroomde iedereen binnen aan het Haringvlietplein in Zierikzee. Voorzitter Dirk v/d Sleen gaf ‘het startschot’ en er ontspon zich een gezellige kegelavond. Ruim 40 mensen (vrijwilligers inclusief partner) hadden de moeite genomen om naar Zierikzee te komen. Er werden diverse varianten van het kegelspel gespeeld.

Onder het genot van een hapje en een drankje ging het zo door tot rond middernacht. Toen was het tijd om op te ruimen en dus om naar huis te gaan. Voor enkele ‘kegelaars’ die (er) nog niet genoeg (van) hadden, betekende dit nog even een afzakkertje halen in de kroeg.

Dank aan het bestuur van S.K.N.W.K. voor de organisatie en aan de mensen van de kegelclub voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie.

Al met al weer een zeer geslaagde vrijwilligersavond. Bekijk de foto’s van dit avondje in het fotoboek elders op deze site.

11 april

Martijn Neele maakt vier treffers voor S.K.N.W.K. 2

Met vier treffers in de met 6-2 gewonnen wedstrijd van S.K.N.W.K. 2 op M.E.V.O. 2 had Martijn Neele een groot aandeel in de overwinning van de blauw/zwarten. Hiermee schroefde hij zijn seizoenstotaal op naar 16 doelpunten.

De andere 2 doelpunten namens S.K.N.W.K. 2 kwamen op naam van Remco Veenboer die hiermee zijn 2e en 3e competitietreffer liet aantekenen dit seizoen.

De top van de ranglijst van de senioren van S.K.N.W.K. kwam niet tot scoren en blijft dus onveranderd. Wim Voorbeijtel is de trotse koploper met 22 doelpunten. Robby Koster staat 2e met 19 goals. Neele staat inmiddels gedeeld 3e met Michèl Flikweert (S.K.N.W.K. 4). Maurice Pollemans (S.K.N.W.K. 3) sluit de top vijf met 15 treffers.

S.K.N.W.K. 1 verloor gisteren met 2-0 van D.F.S. 1. Hier dus geen doelpunten namens de Nieuwerkerkers. S.K.N.W.K. 3 speelde met 1-1 gelijk tegen M.E.V.O. 4. De treffer kwam op naam van Mark Passchier.

Omdat S.K.N.W.K. 4 – D.F.S. 4 werd afgelast, kon ook hier geen verandering worden aangebracht op de topscorerslijst.

Met 4 treffers van Neele gisteren ging als snel de vergelijking op met Lionel Messi (met deze week 4 doelpunten namens Barcelona in de Champions League tegen Arsenal). Misschien gaat deze vergelijking niet helemaal op………?

Neele eiste overigens na afloop van de wedstrijd de bal op bij de scheidsrechter. Met een zuivere hattrick in de 1e helft (van 0-1 werd het 3-1 voor de blauw/zwarten) en nog 1 treffer in de 2e helft wordt de bal toegevoegd aan zijn collectie…….

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst van de senioren van S.K.N.W.K. kijk elders op deze site bij ‘Teams’.

12 april

Topscorerlijst aller tijden S.K.N.W.K. 1

Van Michèl Flikweert ontvingen we onderstaand overzicht met de topscorerslijst aller tijden van S.K.N.W.K. 1. Hij heeft hiervoor navraag gedaan bij Rudy Boogert (bij wie anders!?), waarvoor uiteraard hartelijk dank.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/

17 april

Zeer matige opkomst training senioren

Omdat drie S.K.N.W.K.-teams (1e, 2e en 3e) vandaag niet hoefden te spelen voor de competitie, was er een training gepland voor deze teams. Helaas was de opkomst zeer matig.

Slechts 14 (!) spelers hadden de moeite genomen om te komen trainen. Een enkeling had de moeite genomen zich af te melden.

Ondanks de geringe opkomst toch nuttige en gezellige middag. Bekijk enkele foto’s van deze training elders op de site in Het Fotoboek (bij de foto’s van de competitiewedstrijd tussen S.K.N.W.K. 4 en D.F.S. 4).

18 april

Warming-up shirtjes voor S.K.N.W.K. C1

Al eerder maakten we op de site melding dat Aannemingsbedrijf van der Cingel warming-upshirtjes heeft geschonken aan onze C-junioren. Gisteren ging de C’s uiteraard ook nog even op de foto met deze prachtige shirts (ps. volgende keer wel allemaal je shirtje meenemen!).

Namens S.K.N.W.K. (en met name namens de C-junioren) willen we Aannemingsbedrijf van der Cingel nogmaals danken voor dit gebaar!

Na de foto speelden onze C-junioren een puike oefenwedstrijd en wonnen met 5-1 van Zierikzee C1.

25 april

Winnaars penaltybokaal Toby, Christiaan en Jaimy

Op donderdagavond 22 april gingen 18 pupillen de strijd aan op het sportpark ‘Het Springer’. Leuk was dat een aantal ouders aanwezig waren en de moeite hadden genomen om hun pupil of ploeggenootje aan te moedigen.

Gerard Olijhoek en Sandra Schiettekatte zorgden er voor dat alles goed verliep. Sandra hield de scores van de strafschoppen bij en Gerard was scheidsrechter. De jeugdkeepers Erwin Maliepaard en Bernardo Verweij hadden een zware kluif aan de prima penaltyschieters en moesten af en toe gestrekt naar een hoek toe. Elke pupil mocht 5 keer schieten op de keepers Erwin en Benardo.

Als beste penaltynemers kwamen de volgende pupillen naar voren:
Jaimy Matthews voor de F-pupillen
Toby de Bruine voor de E-pupillen
Christiaan Hanse voor de D-pupillen

Iedere deelnemer aan de penaltyreeks kreeg na afloop uit handen van de jeugdvoorzitter Michèl Flikweert een petje van S.K.N.W.K. mee en de winnaars een mooi medaille.
Felicitaties gaan uit naar Jaimy,Toby en Christiaan. Prima gedaan! Ze gaan door naar de eilandelijke finale op 26 mei in Oosterland.

De F-pupillen worden in Oosterland om 18:30 uur verwacht, de E-pupillen starten om 19:00 uur en de D-pupillen starten om 19:45 uur. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat Jaimy, Toby en Christiaan worden aangemoedigd door hun teamgenoten. Het verzoek aan de teamgenoten om met het gehele team in clubtenue ‘blauw/zwart’ hun winnaar aan te moedigen!

Natuurlijk zijn de ouders van harte welkom. Zet de datum maar vast in je agenda!

Tot slot bedankt het jeugdbestuur Erwin en Bernardo en wensen we de winnaars veel succes toe op 26 mei.

D-pupillen:
Delano Prins 2
Christiaan Hanse 5
Oscar Schiettekatte 2

Lysanne Hart 0
Laura Schiettekatte 2
Nikki Schiettekatte 2

E-pupillen:
Toby de Bruine 4
Vincent van Mourik 2
Sander Backx 2

Dominique Prins 2
Wouter Hartog 2
Joerie van Dijke 1

F-pupillen:
Jaimy Mathhews 2 (na verlenging 3)
Thomas Folmer 1
Lars Luiting 1

Mika van Strien 1
Jelle Verhoek 1
Stijn Dooge 2

25 april

S.K.N.W.K. 1 doet wat het moet doen

In een rechtstreeks duel tussen respectievelijk de nummers 12 en 11 van de 3e klas A heeft S.K.N.W.K. zich een goede positie verschaft voor handhaving. Na een echt degradatieduel, waarin van goed voetbal absoluut geen sprake was, ging S.K.N.W.K. 1 met een 2-1 overwinning beginnen aan de 3e helft. Hierdoor geven de blauw/zwarten de rode lantaarn over aan Spui 1. Door de uitslagen van gisteren staat S.K.N.W.K. 1 nu zelfs 10e, omdat ze ook Kruiningen zijn gepasseerd op de ranglijst.

Op een zonnig en druk bezocht sportpark ‘Het Springer’ begonnen beide ploegen aan deze zeer belangrijke wedstrijd. Voor S.K.N.W.K. 1 telde alleen de winst. Verlies kon zelfs al degradatie betekenen. Vooraf was het erg puzzelen bij de Nieuwerkerkers. Met maar liefst 8 afwezigen binnen de eerste selektie werden Remco Veenboer, Martin Kiesenberg en Martijn Neele vanuit het 2e elftal bij het eerste gevoegd.

In de eerste helft was het na wat aftasten toch Spui dat de leiding kon nemen. Zij werden hierbij in het zadel geholpen door S.K.N.W.K. Doelman Koen de Jonge wilde via René Verschoor de opbouw van achteruit verzorgen. Mede door het slechte veld kreeg Verschoor de bal niet onder controle. De spits van Spui wist wel raad met dit kadootje en lobde de bal overigens mooi onder de lat binnen achter De Jonge, 0-1.

Het is dan zaak de rust te bewaren en niet gelijk geforceerd op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Immers nog een tegentreffer zou het wel erg moeilijk maken voor S.K.N.W.K. Gelukkig kwam de gelijkmaker er ook nog voor de rust. Het was Erwin Nelissen die een vrije trap via een been van een Spui-verdediger binnen zag vallen, 1-1.

George van Heukelom had ook nog een grote kans voor S.K.N.W.K. na eerst een kopkans voor Timo Verkaart. Helaas werd de bal van George van de doellijn gehaald. Zo gingen beide ploegen met 1-1 om de thee.

In de 2e helft begon S.K.N.W.K. met een omzetting. Martin Kiesenberg was in het veld gekomen voor Kristian Bouwman. Kiesenberg ging achterin spelen en Verschoor schoof door naar het middenveld.

S.K.N.W.K-aanvoerder Wilco de Valk (die overigens niet geheel fit was) had de mogelijkheid op 2-1. Helaas schampte hij de bal en ging deze naast het Spui-doel. Aan de andere kant was het ook nog even oppassen toen een goede voorzet van links niet goed op waarde werd geschat en dus geen doel trof.

Zo’n kwartier voor tijd ging George van Heukelom goed door. Hij ging de 16 meter binnen en werd volgens de scheidsrechter onregelementair afgestopt. Pingel dus! Erwin Nelissen zette zich achter de bal en scoorde beheerst S.K.N.W.K.’s 2e en zijn 2e doelpunt van de middag. S.K.N.W.K. dus weer op voorsprong.

Overigens kreeg een Spui-speler na het benutten van deze strafschop wegens commentaar zijn 2e gele kaart. Maar de leidsman vergat een rode kaart te trekken en zodoende bleef Spui dus met 11 man spelen. Na de 2-1 gingen de gasten alles of niet spelen. Achterin gingen ze 1 op 1 spelen. Omdat S.K.N.W.K. niks kon doen met de geboden ruimte voorin bleef het tot het laatst toe spannend.

Martijn Neele, die de moegestreden Léon Pollemans nog was komen vervangen, kopte nog een bal voor de voeten van een Spui-speler. Gelukkig kon Neele zijn ‘foutje’ zelf herstellen en de bal over de zijlijn werken.

Na drie minuten extra tijd (in de eerste helft zelfs 6!) floot de scheidsrechter voor het einde. Opluchting bij S.K.N.W.K. en frustratie bij alles en iedereen van Spui. Zij gingen nog verhaal halen bij de scheidsrechter. Zelfs enkele ‘supporters’ vonden het nodig zich hiermee te bemoeien. Gelukkig escaleerde het niet en was de rust op het veld snel weergekeerd.

Op een zonnig terras voor de kantine was het lang gezellig (en) druk. Je ziet wat met inzet bereikt kan worden.

Volgende week nog een keertje vlammen, met maar één doel: veiligstellen van het 3e klasser schap. In Zoutelande is trouwens De Meeuwen 1 dan de tegenstander.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Erwin Nelissen, Martijn Rentier, René Verschoor, Léon Pollemans (Martijn Neele), Kristian Bouwman (Martin Kiesenberg), Wilco de Valk, Timo Verkaart, George van Heukelom (Richard v/d Sande), Remco Veenboer, Carlo v/d Maas.

27 april

Carlo v/d Maas loopt knieblessure op

Carlo v/d Maas heeft nog weinig geluk gehad aan zijn komst naar S.K.N.W.K. Al in een eerder stadium dit seizoen liep hij een enkelblessure op. Vandaag speelde hij de 2e helft mee met S.K.N.W.K. 2 tegen Colijnsplaatse Boys 2. Echter na 2 minuten ging het al fout en klapte hij door zijn knie.

Het is nog even afwachten wat de diagnose zal zijn, maar feit blijft dat Carlo waarschijnlijk opnieuw even uit de roulatie zal zijn. Hoeveel pech kun je hebben?

Namens S.K.N.W.K. wensen we Carlo sterkte en hopelijk ben je weer snel terug op de velden.

30 april

Morgen dé kraker VIER tegen DRIE

Morgen staat één de twee belangrijkste duels van dit seizoen op het programma op ons eigen sportpark ‘Het Springer’. Dan wordt nl. dé kraker tussen het vierde en derde elftal gespeeld.

De eerste wedstrijd tussen beide ging gewonnen door het ‘jeugdige 3e’. Zij versloegen toen het ‘geroutineerde’ vierde met 3-1 (treffers het 3e namens Wim Voorbeijtel 2x en Maurice Pollemans, doelpunt 4e was van Robby Koster). Voorop staat dat S.K.N.W.K. 3 toen het thuisvoordeel had!!

Morgen om 14:30 uur dus de aftrap tussen VIER en DRIE. S.K.N.W.K. 4 heeft dan het thuisvoordeel (o.a. kratje bier na afloop tegen gereduceerd tarief). We zijn met z’n allen benieuwd wie deze keer de winst opstrijkt.

Uiteraard op deze site foto’s van dit mooie affiche.