Jaaroverzicht 2010 S.K.N.W.K. (mei)

Nu het jaar 2010 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag mei.

2 mei

’Flupke’ winnaar S.K.N.W.K.-Toto seizoen 2009-2010

‘Flupke’ (Léon Quik) heeft uiteindelijk de editie van de S.K.N.W.K.-Toto 2009-2010 weten te winnen. Hij nam een aantal weken geleden de eerste plaats over van ‘Remco’ (Remco v/d Berge) en gaf deze niet meer uit handen.

Mede omdat ‘Remco’ de laatste 3 weken maar liefst 2x zijn toto was vergeten in te vullen kwam de eerste plaatst van ‘Flupke’ niet meer in gevaar. Van harte gefeliciteerd uiteraard.

De top van de ranglijst van de S.K.N.W.K.-Toto 2009-2010 is als volgt:

1. Flupke 337
2. remco 321
3. Jos 301
4. huub 280
5. Duster 276
6. nella 276

Voor een volledig overzicht van de eindstand van het Toto-klassement moet je eerst inloggen en kun je terecht onder ‘Toto’ elders op deze site.

2 mei

Wim Voorbeijtel glorieus winnaar topscorerstitel

Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 3) heeft voor de 2e keer de topscorerstitel bij de senioren van S.K.N.W.K. gewonnen. Hij gaf deze overwinning gisteren nog wat kleur door in het duel met S.K.N.W.K. 3 tegen S.K.N.W.K. 4 (nadat Wim eerst met S.K.N.W.K. 2 had meegedaan) maar liefst 3x te scoren. Hiermee bracht hij zijn seizoenstotaal dus op 25.

Dit is overigens een evenaring van zijn eigen record. Twee seizoenen geleden won Wim ook de titel eveneens met 25 doelpunten. Dat is in de 7 seizoenen dat deze lijst wordt bijgehouden de hoogste score.

De nummer 2, Robby Koster (S.K.N.W.K. 4) kwam gisteren niet in aktie en bleef dus steken op 20 doelpunten dit seizoen.

Michèl Flikweert (S.K.N.W.K. 4) is 3e geworden met 17 treffers. Martijn Neele (S.K.N.W.K. 2) 16x en Maurice Pollemans (S.K.N.W.K. 3) 15x sluiten de top vijf.

Gisteren ontving de winnaar uiteraard de Gouden Schoen en zijn naam zal worden bijgezet op de Wisselbokaal.

Keu, gefeliciteerd!

Voor een volledig overzicht van de eindstand van de topscorerslijst van de senioren van S.K.N.W.K. kijk elders op deze site bij ‘Teams’.

2 mei

S.K.N.W.K. 1 ook volgend seizoen in de 3e klas

S.K.N.W.K. 1 heeft dan uiteindelijk toch nog een slecht seizoen positief af kunnen sluiten. Hoewel, positief. Gisteren werd in Zoutelande met 1-3 verloren van De Meeuwen 1. Door de uitslagen van Spui 1 (2-2 tegen D.F.S. 1) en Kruiningen (1-2 verlies van Kapelle 1) blijft S.K.N.W.K. 10e op de ranglijst en dus ook tijdens het seizoen 2010-2011 actief in de 3e klasse.

Een klein dankwoord zijn we dus wel verschuldigd aan D.F.S. 1 en Kapelle 1. Omdat zij gisteren hun sportieve plicht vervulden, is S.K.N.W.K. ondanks de nederlaag die het zelf leed niet gedegradeerd. Overigens gaan Spui en Kruiningen in een onderling duel uitmaken wie volgend seizoen weer terug kan naar de 4e klas.

Een seizoen om heel snel te vergeten. Blessures, schorsingen, een trainingswissel e.v.a. Aan de andere kant kan het volgend seizoen alleen maar beter gaan. Daar moeten we ons dan maar aan vastklampen.

2 mei

16e nederlaag S.K.N.W.K. 1, toch geen degradatie

S.K.N.W.K. 1 heeft gisteren in Zoutelande de 16e nederlaag van de competitiegeleden. Doordat het de overige 6 wedstrijden wel heeft gewonnen, was deze nederlaag niet schadelijk en spelen ze ook volgend seizoen in de 3e klas.

De Meeuwen 1 speelde gisteren met een zeer jeugdig team. Omdat De Meeuwen 2 nog voor het kampioenschap streed en De Meeuwen 1 volgende week in de na-competitie start om een plek af te dwingen in de 2e klas, werden spelers uit voorzorg aan de kant gehouden of vroegtijdig gewisseld.

Toch hoeft dit niet altijd in je voordeel te zijn, want die ‘jonge gasten’ zijn natuurlijk gretig en willen zich laten zien voor het thuispubliek. Uiteindelijk bleek de thuisploeg met 3-1 te sterk voor S.K.N.W.K.

S.K.N.W.K. 1 kreeg al in de 1e minuut een mogelijkheid, Kristian Bouwman stuitte op de keeper. Wilco de zag in de 10e minuut een bal van de doellijn gekeerd.

Het was De Meeuwen 1 dat de score opende. Een misverstand in de S.K.N.W.K.-verdediging zorgde ervoor dat de thuisploeg simpel de leiding kon nemen.

Drie minuten later had het zomaar gelijk kunnen zijn, echter het schot van Erwin Nelissen kwam op de lat. Iets later dan toch een treffer. Zelfs de assistent-scheidsrechter van De Meeuwen gaf aan dat de bal van Wilco de Valk over de lijn was. Echter de scheidsrechter liet doorspelen. Helaas trof de rebound van Wilco ook geen doel. Slechts een corner was ‘de winst’. Dus bleef het bij 1-0.

Twee minuten voor de rust zelfs 2-0. Een corner kon door een geheel vrijstaande speler worden binnengekopt.

Gelijk na de rust pakt S.K.N.W.K. de draad op en scoort via Timo Verkaart de 2-1. Echter dan is de koek eigenlijk op bij de Nieuwerkerkers.

Aan beide zijdes nog wat mogelijkheden, maar geen treffers. Een kwartier voor tijd maakt De Meeuwen de 3-1 en gooit de wedstrijd op slot.

Voor S.K.N.W.K. is dan alleen nog van belang wat Kruiningen en Spui doen. Gelukkig winnen zij niet en blijven achter de blauw/zwarten op de ranglijst. Zodoende dus een positieve afsluiting (ondanks de nederlaag) van een dramatisch verlopen seizoen.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Martijn Rentier (Frank Boere), Erwin Nelissen, René Verschoor, Léon Pollemans, Kristian Bouwman (Martin Kiesenberg), Sander Uijl, Timo Verkaart, Remco Veenboer, Wilco de Valk, George van Heukelom (Wesley Goud).

5 mei

Statistieken S.K.N.W.K. 2 seizoen 2009-2010 (deel 1)

Nu de competitie 2009-2010 er op zit, is het tijd voor de statistieken van S.K.N.W.K. 2. Hieronder deel 1. Hierin een overzicht van het aantal gespeelde wedstrijden per speler.


Jurjen Vermeer (foto) heeft samen met Tonny v/d Berge de meeste wedstrijden gespeeld dit seizoen voor S.K.N.W.K. 2

14 mei

Prachtige editie Onderling S.K.N.W.K.-Tournooi

Al voor de 31e keer werd op Hemelvaartsdag op sportpark ‘Het Springer’ het Onderling S.K.N.W.K.-tournooi gehouden. Elk jaar weer een happening waar een ieder binnen S.K.N.W.K. naar uitkijkt. Deelnemende teams zijn de huidige senioren en oudste jeugd van S.K.N.W.K. en uiteraard de diverse Ex- en Oud-S.K.N.W.K.-ers. Deze keer ook weer teams van ‘onze buurverenigingen’ Dreischor en Ouwerkerk.

Het was een een geweldig toernooi. Ook de weergoden hadden het goed op met S.K.N.W.K., want het was de gehele dag door schitterend voetbalweer. Tijdens de afsluitende barbecue kwam zelfs het zonnetje nog door.

Na afloop van de prijsuitreiking, waarin Ex-S.K.N.W.K. 1 uiteindelijk tot kampioen werd gekroond kon het feest losbarsten.

We kijken weer terug op een schitterende en geslaagde dag!

Dank aan deelnemers, publiek, organisatie, barpersoneel, verloting, scheidsrechters e.v.a.

Bekijk de foto’s van deze 31e editie elders op deze site in ‘Het Fotoboek’.

14 mei

Stuph winnaar van de consumptiekaart

Sinds een aantal jaren kun je in de kantine van S.K.N.W.K. niet meer ‘poffen’. Hiervoor in de plaats is de consumptiekaart gekomen.

Tijdens Hemelvaartsdag wordt uit alle volle kaarten een kaart getrokken. De gelukkige krijgt dan een nieuwe kaart.

Gisteren was Stuph de winnaar. De nieuwe kaart werd trouwens gelijk in gebruik genomen!

Stuph gefeliciteerd!

14 mei

Eindstand 31e Onderling S.K.N.W.K.-Tournooi

Hieronder de eindstand van de 31e editie van Het Onderling S.K.N.W.K.-Tournooi.


Nummer 1: Ex-S.K.N.W.K. 1


Nummer 2: S.K.N.W.K. 1


Nummer 3: SINOTO


Nummer 4: S.K.N.W.K. 4


Nummer 5: Ex-S.K.N.W.K. 2


Nummer 6: S.K.N.W.K. 3


Nummer 7: S.K.N.W.K. 2


Nummer 8: S.K.N.W.K.A1


Nummer 9: Dreischor


Nummer 10: Ouwerkerk

16 mei

9e editie Joachim Glerum Jeugdtoernooi geslaagd

Gisteren, zaterdag 15 mei, werd alweer voor de 8e keer ons eigen jeugdtoernooi, het Joachim Glerum Jeugdtoernooi, gehouden. En ook nu werd het weer een fantastisch toernooi, mede door (met name ’s ochtends) de prima weersomstandigheden.

’s Ochtends om 09.15 uur trapten de F-pupillen af. Rond het klokje van 12.00 uur was bekend wie de winnaars waren. De moeder van Joachim, Marianne Glerum, leidde middels een voorwoord de prijsuitreiking in, die gedaan werd door jeugdvoorzitter van S.K.N.W.K. Michèl Flikweert.

Alle deelnemende teams ontvingen een prachtige beker. Voor alle deelnemertjes was er een vaantje. Ook was er nog een penaltybokaal voor de winnaar.

Voor de organisatie was het toen snel eten en alles opruimen en in gereedheid brengen voor de middag.

Nu was het de beurt aan de E-pupillen. ’s Morgens bij de F-jes waren er 3 poules van 5 teams, ’s middags bij de E-pupillen 2 poules van 6 ploegen. Ook de E-pupillen kregen na afloop natuurlijk een beker en een vaantje.

De organisatie kijkt weer terug op een fantastisch geslaagd toernooi. Dit kan nooit zonder de vele vrijwilligers. Dus bedankt: scheidsrechters, keepers, E.H.B.O., barcommissie, leiders, uiteraard de sponsors en iedereen die we dan nog vergeten zijn. We hopen ook volgend jaar weer op jullie steun.

Foto’s van de 9e editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi staan in het Fotoboek elders op deze site.

16 mei

Totale opbrengst Joachim Glerum Jeugdtoernooi € 965,-

Net als voorgaande jaren was er voor de F- en E-pupillen een speciaal doel gesteld aan het Joachim Glerum Jeugdtoernooi; namelijk zo veel mogelijk doelpunten maken!!

De familie Glerum stelt namelijk voor elk doelpunt dat werd gescoord € 2,- beschikbaar voor Kinderen in Malawi. Met dit geld kunnen kinderen met kanker daar geholpen worden.

De pupillen deden hun uiterste best. ’s Ochtends werden er door de F-pupillen maar liefst 199 doelpunten gescoord. Dit leverde dus al € 398,- op. In de middaguren deden de E-pupillen daar nog eens € 342- op, door 171 doelpunten te scoren.

Mede door het rondgaan met een collectebus (door: Niels Dooge, Sander Backx, Toby de Bruine en Richard Flikweert), waarin de aanwezige ouders, vrijwilligers en overig publiek een donatie konden doen (in totaal € 225,-), werd er een schitterend resultaat behaald. In totaal werd er maar liefst € 965,- opgehaald!

Dit geld zal de familie Glerum doneren aan de V.O.K.K. (Vereniging Ouders Kinderen en Kanker).

17 mei

Officieus kampioenschap Schouwen-Duiveland

Vanavond zijn de eerste voorronde wedstrijden gespeeld om de Wereldregio Cup. In 1976 werd voor het eerst het officieuze kampioenschap van Schouwen-Duiveland gespeeld. De eerste organiserende vereniging was toen s.v. W.I.K. ’57 uit Kerkwerve. Het Schouwen-Duiveland-toernooi (zoals het toen werd genoemd) werd toen gewonnen door S.K.N.W.K. In 1988 werd toen het laatste Schouwen-Duiveland toernooi georganiseerd. Deze editie werd ook gewonnen door S.K.N.W.K.

Hierna werd het toernooi een aantal jaren niet gehouden. Begin jaren ’90 werd toen weer op nieuw gestart. In eerst instantie nog met wedstrijden van 90 minuten die lopende het seizoen werden gespeeld. Later werd dit gewoon op één dag afgewerkt. Toen heette het overigens ‘Zierikzeesche Nieuwsbode Trofee’. Later nog ‘De Ons Eiland Bokaal’ en inmiddels dus ‘WereldRegio Cup’. Dit jaar, net als vorig jaar, weer met voorrondewedstrijden met daarna een finaledag. Deze finaledag wordt zaterdag 29 mei as. gehouden bij s.v. Duiveland.

Mede dankzij het boek ’30 seizoenen kompetitievoetbal in Nieuwerkerk’ van J.M. Tierie, www.krantenbankzeeland.nl en het archief van mezelf hieronder het totale overzicht van de winnaars van het officieuze kampioenschap van Schouwen-Duiveland:

2010: ?????
2009: Zierikzee
2008: Duiveland
2007: Bruse Boys
2006: Zierikzee
2005: Zierikzee
2004: Combinatie team Zierikzee/M.E.V.O.
2003: S.K.N.W.K.
2002: S.K.N.W.K.
2001: Duiveland
2000: Zierikzee
1999: Zierikzee
1998: Bruse Boys
1997: S.K.N.W.K.
1996: S.K.N.W.K.
1995: S.K.N.W.K.
1994: afgelast
1993: Zierikzee
1992: Geen toernooi
1991: Geen toernooi
1990: Geen toernooi
1989: Geen toernooi
1988: S.K.N.W.K.
1987: Zierikzee
1986: Bruse Boys
1985: M.E.V.O.
1984: Bruse Boys
1983: Zierikzee
1982: Zierikzee
1981: Bruse Boys
1980: Bruse Boys
1979: Geen toernooi
1978: Bruse Boys
1977: Bruse Boys
1976: S.K.N.W.K.


De trotse winnaars van de eerste editie van het Schouwen-Duiveland toernooi in 1976, S.K.N.W.K. 1

Op de foto staand v.l.n.r. Wim Matthijsse, Arie Kristalijn, Joost Folmer, Dick van Driel, Banus Neele, grensrechter Jaap de Bruine, Piet Stoutjesdijk, Hans Stoutjesdijk, Piet Vreeke, Huib de Valk en Piet Slootmaker.
Zittend v.l.n.r. Joop Wandel, Cees Prooij, Wim van Putten, Arie Folmer, Jan Tierie, Cor v/d Linde, Kees Radewalt, Peter Regeer en trainer Geert v/d Wielen.
Van de 19 spelers die ingezet werden ontbreekt alleen Peter de Vlieger.

21 mei

Nipte overwinning C-junioren Schouwen-Duiveland

Gisteren speelden een selektie met C-junioren van Schouwen-Duiveland (met hierin spelers uit alle C-juniorenteams van Schouwen-Duiveland) een oefenwedstrijd in Zierikzee tegen een combinatieteam van Zierikzee en M.E.V.O. C1. Uiteindelijk won ‘De Schouwen-Duiveland Selektie’ met 1-2 na een 0-1 ruststand.


Colin Duinhouwer

Namens S.K.N.W.K. speelde onze C-junioren Pascal v/d Cingel Yannick v/d Cingel en Colin Duinhouwer mee.


Pascal v/d Cingel


Yannick v/d Cingel

22 mei

Gezellig avondje S.K.N.WoK. 2

Gisteren ging de 2e selektie met 21 man sterk lekker wokken bij hun eigen trainingspakken en tassen sponsor De Wok van Zeeland. Om half 7 vertrokken de meeste sportievelingen op de fiets naar Oosterland.

Het was lekker rustig in ‘deze toko’ en kon S.K.N.W.K. 2 heerlijk genieten van een hapje en uiteraard een drankje. Rond half 12 werd de terugreis ingezet. Met voor de meesten nog een tussenstop in Nieuwerkerk bij Charlie.

Al met al een gezellig avondje uit met S.K.N.WoK 2.

Kijk voor de foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

22 mei

Ook S.K.N.W.K. A1 en E1 winnen Mevo-toernooi

Na de winst van vanmorgen van S.K.N.W.K. C1 op het toernooi van Mevo, deden S.K.N.W.K. A1 en S.K.N.W.K. E1 het vanmiddag ‘dunnetjes’ over. Beide ploegen wisten ook de eerste plaats te bemachtigen op het toernooi in Zierikzee.

Gefeliciteerd mannen!!


Vreugde bij S.K.N.W.K. A1 na de schitterende treffer van Jeroen Backx (midden) in de 2e wedstrijd tegen Kruiningen

S.K.N.W.K. E1 speelde vanmiddag ook zeer verdienstelijk en eindigde uiteindelijk als 3e!

Bekijk foto’s van S.K.N.W.K. A1 en S.K.N.W.K. E1 op het Mevotoernooi elders op de site in het fotoboek.


Harm-Jan Rozema (midden) heeft voor de enige treffer gezorgd in de wedstrijd tegen Renesse E1

29 mei

S.K.N.W.K. 1 ‘best of the rest’ Wereld Regio Cup

Nadat S.K.N.W.K. 1 afgelopen week zijn meerdere moest erkennen in Zierikzee, was slechts een 5e plaats het hoogst haalbare tijdens de finaledag van de Wereld Regio Cup 2010. S.K.N.W.K. wist beslag te leggen op deze 5e positie en is dus ‘best of the rest’.

In de eerste wedstrijd was D.F.S. 1, dat verrassend genoeg was verslagen door Brouwershaven 1 in de voorronde, de tegenstander. Na een schitterende vrije trap van Erwin Nelissen kwamen de blauw/zwarten op voorsprong, 1-0.

D.F.S. kreeg tot 2x toe een strafschop (de 1e was niet terecht, de 2e wel). Echter doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. wilde niet van wijken weten. Tot 2x toe ranselde hij de bal uit de zelfde hoek en zorgde er dus voor dat de Nieuwerkerkers de winst haalden.

In de andere wedstrijd was Renesse met 3-2 net te sterk voor D.Z.C. ´09. Zodoende mochten S.K.N.W.K. en Renesse dus uit gaan maken wie 5e werd.

Een eenzijdige wedstrijd zorgde ervoor dat S.K.N.W.K. met 5-1 won van Renesse. A-junior Kevin Duinhouwer 2x, Wilco de Valk 1x, Erwin Nelissen 1x en Wesley Goud 1x verzorgden de doelpunten voor S.K.N.W.K. 1.

Bekijk foto´s van S.K.N.W.K. op de Wereld Regio Cup 2010 te Oosterland nu elders op de site in Het Fotoboek.

30 mei

Sander Uijl stopt (voorlopig) met voetballen

S.K.N.W.K. is op dit moment niet te benijden. Afgelopen week gaf Sander Uijl nl. te kennen dat hij voorlopig stopt met voetballen.

Drie seizoenen geleden kwam Sander over van zondag 5e klasser Dreischor. Gelijk in zijn eerste seizoen werd hij met S.K.N.W.K. ongeslagen kampioen in de 4e klasse.

De afgelopen twee seizoenen ontwikkelde Sander (ondanks een aantal flinke blessures) tot een zeer belangrijke pion binnen S.K.N.W.K. 1. Helaas heeft hij dus nu aangegeven voorlopig zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Sander is zeker niet over één nacht ijs gegaan, want hij tijwelde al een aantal maanden over zijn verdere voetbalcarrière.

Wij als S.K.N.W.K. betreuren dit uiteraard ten zeerste en hopen dat Sander snel in het nieuwe seizoen weer terugkeert op de velden van de blauw/zwarten.

In ieder geval bedankt voor zover Sander!!