Interesse SKNWK in trainer Kiesenberg

Andere coaches verlengen overeenkomsten

ZIERIKZEE – SKNWK heeft belangstelling voor Eddy Kiesenberg als mogelijke opvolger voor trainer/coach Gerard Olijhoek die het eerste elftal dit seizoen door de derde klasse B van het zaterdagvoetbal leidt.

De trainer uit Zierikzee heeft de interesse van de Nieuwerkerkse club zelf naar buiten gebracht. Vorige week liet hij dat al weten op de website van deze krant en ook tegenover Radio Schouwen-Duiveland was Kiesenberg daar heel open in. ,,Ik ben door SKNWK gevraagd een keer te komen praten.” Dat gesprek heeft deze week plaatsgevonden. De oefenmeester kan uitkijken naar een andere vereniging omdat hij zijn huidige club Rillandia, uitkomend in de derde klasse A, na drie seizoenen verlaat. ,,Het is voor beiden beter om volgend seizoen naar iets anders uit te kijken”, aldus Kiesenberg.

Waar SKNWK nog een trainer voor het seizoen 2011/2012 moet gaan vastleggen, hebben andere voetbalclubs op Schouwen-Duiveland de laatste tijd vooral verlengd. Jos Wesdorp en Ed van Lent hebben bijgetekend voor een derde seizoen bij respectievelijk ZSC’62 en Brouwershaven. Edwin Kriens plakt er een tweede jaar bij DFS aan vast en Henk Schouten begint na de zomer van 2011 zelfs aan zijn vierde seizoen bij Duiveland.

Bruse Boys gaat, zoals halverwege vorig seizoen al bekend werd, een derde seizoen door met Ronald van Oeveren. De club uit Bruinisse rekent er op dat de KNVB niet moeilijk gaat doen omtrent de trainerspapieren van de Roosendaalse coach. Van Oeveren mag namelijk tot en met de tweede klasse trainen maar is vorig seizoen met de onverwachte promotie van Bruse Boys naar de eerste klasse mee gepromoveerd. Van de KNVB mag je dan maar een seizoen in een klasse hoger actief zijn. ,,Wij gaan gewoon door met Ronald van Oeveren”, sprak voorzitter Jacob Muller afgelopen zaterdag op Radio Schouwen-Duiveland. ,,Het is zo dat die regel er is, maar de KNVB respecteert meerjarige contracten en dat ze daar niet moeilijk over doen.”

Met ‘daar’ doelde Muller op het feit dat Van Oeveren vorig seizoen voor twee jaar bijtekende en toen stond Bruse Boys achtste. Vanwege de versterkte promotieregeling en de goede resultaten van Bruse Boys kwam het elftal zeer onverwacht in de eerste klasse terecht. Muller weer: ,,De KNVB had daar vooraf duidelijk over moeten zijn want ze wisten dat er vier promotieplaatsen waren. Daarin moeten ze wat redelijk zijn. Wij zijn een hele kleine vereniging en kunnen het salaris van iemand met Uefa A niet ophoesten.”

Van Oeveren blijft dus voor 99,9 procent, Renesse neemt wel afscheid van haar trainer. De huidige oefenmeester Martin de Nooijer heeft de club een paar dagen geleden laten weten de zondag-vijfdeklasser aan het einde van dit seizoen te verlaten.