Voetballers achter keuze van overstap andere club

,,Je gaat mee in het niveau van je tegenstanders en vooral medespelers”

Voetballers achter hun keuze van overstap naar andere club

ZIERIKZEE – Elk seizoen verhuizen voetballers van de ene naar de andere club. Met de winterstop in aantocht een mooie gelegenheid enkele spelers te vragen hoe zij hun overstap van afgelopen zomer hebben ervaren. WereldRegio stelde vijf vragen aan vier voetballers en kreeg de volgende antwoorden.

Waarom heb je deze zomer voor een andere club gekozen?

Benjamin Verwest (van derdeklasser Zierikzee naar eersteklasser RCS): ,,Vanwege de sportieve verbetering. Het verhaal van Zierikzee is alom bekend waardoor ik in een vroeg stadium heb aangegeven om het nog eens een niveautje hoger te willen proberen. Ik ben nu 28 jaar en realiseer me dat er nog twee à drie goede jaren voor de boeg liggen. Vandaar mijn keuze om nu nog de uitdaging aan te gaan om zo hoog mogelijk te spelen zodat ik er later geen spijt van zal krijgen”.

George van Heukelom (van derdeklasse SKNWK naar tweedeklasser Duiveland): ,,Op de eerste plaats was het bij SKNWK toch een beetje aflopende zaak en ik kon er niet veel meer leren. Een goede vriend van me, Wesley Goud, ging er ook naar toe. Ik ben min of meer een beetje benaderd door Duiveland en zo is het gelopen”.

Belal Alashkar (van vierdeklasser Mevo naar vierdeklasser ZSC’62): ,,Ik werd gevraagd door mijn vrienden Don van Vliet en Kenny Vaes en die zeiden: ‘kom naar ons toe, dan kun je het hier proberen’. Ik vroeg wat bedenktijd omdat ik bij Mevo wilde blijven en er in het eerste wilden spelen. Toen hoorde ik er dat er super veel weg zouden gaan en dacht ik: ‘wat moet ik hier nog doen?’.

Jaouad Fertoute (van vierdeklasser Brouwershaven naar vierdeklasser Zierikzee): ,,Bij Brouwershaven was niet veel te halen. Zierikzee is dichterbij een nieuwe uitdaging. Ik wil dit jaar kampioen worden en dan stoppen”.

Wat bevalt je het meeste bij je nieuwe club?

BV: ,, Nieuwe omgeving, nieuwe mensen leren kennen en leuke wedstrijden spelen. De club doet er alles aan om randvoorwaarden voor de spelers te optimaliseren”.

GvH: ,,Het niveau is sowieso hoger en de gretigheid van de spelersgroep. Er wordt heel fanatiek getraind en de wil om te winnen is altijd aanwezig. Dat is een mooi proces”.

BA: ,,De sfeer en hoe goed we met elkaar omgaan. Iedereen is aardig een heeft respect voor elkaar”.

JF: ,,Wat me het meeste opvalt, is het hogere niveau. Voor mij is dat makkelijker voetballen. Bij Brouwershaven kreeg ik niet altijd goede ballen aangespeeld”.

Wat valt er het meest tegen?

BV: ,,Op dit moment alleen de stand op de ranglijst. Voetballend zijn we vaak gelijk aan – of zelfs beter dan – de tegenstander, maar kunnen dit moeilijk omzetten in doelpunten.
En het reizen gaat me nu een beetje tegenstaan in deze donkere, koude dagen. Verder heb ik het prima naar mijn zin”.

GvH: ,,Ik speel nog niet zoveel maar speel ook nog niet zo lang op het veld. Dat is wel jammer maar ik maak stappen en voor mij is het een leerproces”.

JF: ,,Bij andere clubs waar ik heb gespeeld, is alles goed verzorgd. Hier heb je een periodetitel en wordt er niets geregeld. En via de site moet je vernemen of er wel of geen wedstrijd is”.

Hoe vaak heb je in de basis gestaan van het eerste?

BV: ,,De eerste competitiewedstrijd begon ik op de bank en ben ik ingevallen (vanwege terugkomst vakantie). Verder heb ik alles gespeeld”.

BA: ,,Acht van de tien keer”.

JF: ,,Tot VCK (beker) heb ik alles gespeeld. Daarna ben ik geblesseerd geraakt. Nu ben ik weer fit”.
(GvH stond tot nu tot nog niet in de basis van Duiveland)

Ben je er de eerste seizoenshelft overziend er op vooruitgegaan?

BV: ,,Ja, RCS is voor mij een uitdaging waardoor je vanzelf beter wordt. Je gaat mee in het niveau van tegenstanders en vooral van medespelers”.

BA: ,,Ja, ik speelde in de A’s van Mevo en nu gaat het een tikkeltje harder. Ik weet hoe ik daar mee moet omgaan. Ik ben wel tevreden met de overstap”.

JF: ,,Ik sta altijd achter mijn beslissing. We hebben een goede groep, de trainingen zijn goed en iedereen gaat er voor”.