Jaaroverzicht 2010 S.K.N.W.K. (juli)

Nu het jaar 2010 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag juli.

1 juli

Nieuwe bijdrage Jan’s Column

De redactie heeft de 16e bijdrage in de rubriek “Jan’s Column” mogen ontvangen.

Klik hier om deze nieuwe bijdrage te lezen.

3 juli

Tonny Schiettekatte overleden

Gisteren bereikte ons het zeer droevige bericht dat op slechts 44-jarige leeftijd Tonny Schiettekatte is overleden.

Tonny was aktief als speler van S.K.N.W.K. 4 en in het verleden bekleedde hij diverse andere functies binnen onze club. Daarnaast is hij de man van Sandra (actief in ons jeugdbestuur) en vader van Nikki (speelster bij S.K.N.W.K.-meisjes) en Lotte. Het is voor ons allen nog steeds niet te bevatten.

Vanaf deze plaats willen wij Sandra, Nikki en Lotte en verder alle andere familie, vrienden en bekenden van Tonny heel veel sterkte toe wensen bij het dragen van dit grote verlies.

De crematie zal op donderdag 8 juli 2010 om 14:00 uur plaatsvinden in het crematorium te Middelburg (Westelijke Oude Havendijk 3). Voorafgaand aan de crematie is van 11:00 uur tot 12:00 uur gelegenheid om in “Punt-3” op de Kerkring in Nieuwerkerk tot condoleren. Voorts is na de plechtigheid evenzeer gelegenheid in de koffiekamer van het crematorium tot condoleren.

3 juli

S.K.N.W.K.-spelertjes winnen Campingtoernooi Ouwerkerk

Gisteren werd in Ouwerkerk een campingtoernooi georganiseerd. Hier namen 7 teams aan deel. Eén team bestond ook uit spelers van S.K.N.W.K. Zij wonnen dit toernooitje.

Onderstaande foto hebben we ontvangen (dank daarvoor). Hierop het kampioensteam met de S.K.N.W.K.-ers Justin de Bruine, Marcel Verschoor, Colin Duinhouwer, Yannick v/d Cingel, Skip Reijnen, Remco v/d Berge en Toby de Bruine.

9 juli

Oranje Groeten…. (deel 5)

De redaktie heeft opnieuw foto’s ontvangen (gemaakt) voor de rubriek ‘Oranje groeten …..’. Afgelopen dinsdag werd in ‘Huize Neele’ door enkele S.K.N.W.K.-ers gezamelijk naar de halve finale gekeken. Het heeft geluk gebracht, want Oranje won met 3-2 van Uruguay. A.s. zondag volgt de finale tegen Spanje. We zijn met z’n allen erg benieuwd.

Heb je ook foto’s voor ‘Oranje groeten…..’(of nog gewoon voor de gebruikelijke rubriek ‘Blauw/zwarte groeten…..’) stuur deze dan naar De Webmaster.

11 juli

Ook al Zwart/Rood/Gele Groeten…

Al sinds enkele jaren hebben we op onze website de rubriek Blauw/zwarte groeten…… Hiervoor krijgen we van de bezoekers van www.sknwk.nl foto’s van hun uitjes, uiteraard met blauw/zwart getinte kleding of attributen. Tijdens de zegetocht van het Nederlands Elftal hebben we getracht in te spelen op het WK, met de rubriek ‘Oranje Groeten’. Dit heeft Oranje zeker geen windeieren gelegd!

Inmiddels hebben we al wat ‘Oranje-foto’s’ mogen ontvangen. Ook komen er nog steeds foto’s binnen voor Blauw/zwarte groeten….!

Nadat we enkele weken geleden ook de Rood/wit/blauwe groeten ontvingen, kregen we nu ook al de Zwart/rood/gele groeten. Enkele S.K.N.W.K.-ers keken vorig weekend in Duitsland naar de schitterende wedstrijd tussen Duitsland en Argentinië.

Ook jij kunt nog laten zien hoe je Oranje (hebt) (ge)steunt(d) op weg naar de wereldtitel!! Stuur je foto naar De Webmaster. Uiteraard zijn foto’s voor ‘Blauw/zwarte groeten…..’ ook nog steeds van harte welkom.

11 juli

’Nederland wordt Wereldkampioen’

De meeste deelnemers aan de SKN-WK-Toto zijn er van overtuigd dat WIJ vanavond met die Wereldbeker aan de haal gaan. Het wordt 2-1 voor Oranje.

Vanavond om 20:30 uur is de aftrap van de finale tussen Nederland en Spanje. Nog tot die tijd kun je je voorspelling invoeren of aanpassen.

Succes!

Voor een volledig overzicht van het Toto-klassement moet je eerst inloggen en kun je terecht onder ‘Toto’ elders op deze site.

12 juli

Materazzi uiteindelijk de winnaar van SKN-WK-Toto

Slechts 4 deelnemers aan de SKN-WK-Toto haalden punten na de finale tussen Nederland en Spanje. Zij voorspelden na 90 minunten een gelijke stand.

Hierdoor veranderde er in de stand heel weinig. Materazzi (Martijn Backx) bleek uiteindelijk de beste voorspeller. Hij is met 183 punten winnaar geworden. Nummer 2 is 1nul (Jurjen Vermeer) met 180 punten. Als 3e eindigde Mediumvisor met 178 punten.

De redactie kijkt weer terug op een geslaagde SKN-WK-Toto. Allen dank voor het meespelen.

Uiteraard hebben we aankomend seizoen weer gewoon de SKNWK-Toto met het voorspellen van de uitslagen in de 3e klas A K.N.V.B. Zuid 1 (de klasse van S.K.N.W.K. 1).

Hopen dat ook iedereen dan weer meedoet!

Voor een volledig overzicht van de eindstand in het SKW-WK-Toto-klassement moet je eerst inloggen en kun je terecht onder ‘Toto’ elders op deze site.

16 juli

A-junior Max de Reus is geopereerd

Afgelopen week ontving de redactie van www.sknwk.nl onderstaand berichtje:

Max is inmiddels geopereerd en heeft een CI (Cochleair Implantaat) gekregen. De operatie is gelukt en als alles goed gaat mag hij morgen (dinsdag) weer naar huis. Of de operatie werkelijk effect heeft weten we pas na enkele weken / maanden nadat alle elektroden zijn afgesteld. (Als je meer wilt weten wat er precies is gebeurt kun je op deze site duidelijke uitleg over CI vinden).

De komende dagen / week is dus gericht op zijn lichamelijk herstel, volgende week moet hij terug voor een eerste controle en pas hierna gaan we een traject in om de elektroden af te laten stellen. Na verloop van tijd weten we pas wat hoe succesvol de operatie is geweest.

Voor het sporten wil Max zelf graag blijven tennissen en voetballen. Tennissen zal geen probleem zijn maar voor het voetballen zullen we eerst moeten afwachten hoe eea zich ontwikkeld.

Tot zover,
Gr, Ron & Roos

Ps: Je kunt Max een SMS-je sturen naar 0616918003.

Vanaf deze plaats wensen we Max van harte beterschap en hopelijk zien we je weer snel op de velden op sportpark ‘Het Springer’.

24 juli

Shirtsponsors voor S.K.N.W.K.-Mini’s

Met ingang van het nieuwe seizoen spelen onze Mini’s ook in het officiële S.K.N.W.K.-tenue. Theetuin De Stokroos en VanKlinken VerBouw sponsoren deze shirtjes.

Namens S.K.N.W.K. (en met name namens de Mini’s) hartelijk dank voor dit gulle gebaar.

De shirtjes zullen nog officieel worden overhandigd, maar bij deze alvast de foto’s:

25 juli

Blauw/zwarte Groeten… (deel 27)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Deze keer van uit de Efteling. Gisteren was er voor het eerst dit jaar de Zomeravond Efteling. Een aantal S.K.N.W.K.-ers bracht een bezoekje. Uiteraard mocht ook deze keer de blauw/zwarte S.K.N.W.K.-sjaal mee.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

25 juli

Bedankje vrijwilligers S.K.N.W.K. scholen Nieuwerkerk

Tijdens de festiviteiten van Nieuwerkerk 777 werd er donderdag’s bij S.K.N.W.K. op sportpark ‘Het Springer’ een sportmiddag gehouden. Zowel de O.B.S. als de School met de Bijbel namen deel aan deze sportdag.

Uiteraard hebben diverse vrijwilligers van S.K.N.W.K. er voor en tijdens de sportdag voor gezorgd, dat alles op rolletjes verliep. Het werd een prachtige middag.

Namens beide scholen hebben deze vrijwilligers enkele tegoedbonnen gekregen van onze plaatselijke Bakkerij. Binnenkort dus een keertje een heerlijke bolus o.i.d. bij de koffie voor deze vrijwilligers.

Dank aan de O.B.S. en aan de School met de Bijbel voor dit leuke gebaar!

26 juli

Velden sportpark ‘Het Springer’ voorlopig gesloten

Het zal u niet als een verrassing in de oren klinken dat de gemeente ook deze zomer het herstel en de conditie van de trainings- en wedstrijdvelden op de voet heeft gevolgd. Dit wegens de wisselvallige weersomstandigheden dan wel het uitblijven van voldoende neerslag. Onderstaand vindt u onze bevindingen en onze besluitvorming hierover.

De aanhoudende droogte levert veel problemen op bij de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden en het herstel van de velden in zijn algemeenheid. De doelgebieden zijn 4 á 5 weken geleden ingezaaid maar het graszaad is niet eerder dan na de regen van 10 en 14 juli j.l. gaan kiemen en komt nu pas boven. Met extra meststof en water wordt gehoopt dat binnen 3 á 4 weken nog wat gras wordt gekweekt.

Een en ander levert het volgende overzicht op:

De wedstrijdvelden van s.v. DFS, s.v. WIK’57 en s.v. ZSC’62 zijn op zich per 31 juli 2010 speelklaar (maar wel keihard). De trainingsvelden van s.v. WIK’57 en s.v. ZSC’62 hebben het moeilijk, tegen het onkruid moet deze week worden gespoten.

Renesse heeft nog problemen met de doelgebieden, naar verwachting is dit over 14 dagen in orde. Het trainingsveld staat er goed bij maar is nog zeer jong.

De wedstrijdvelden van a.s.v. Brouwershaven, s.v. Duiveland, s.v. Ouwerkerk en SKNWK hebben over het algemeen een lichte mate van droogteschade, met uitzondering van het gras van de doelgebieden. Dit komt nog maar net uit de grond en vraagt nog 3- tot 4 weken herstel. Ook hier hebben de trainingsvelden het moeilijk en moet deze week het onkruid worden gespoten. Het gerenoveerde trainingsveld en -2de veld van a.s.v. Brouwershaven staan er goed voor maar zijn nog zeer jong, deze mogen pas in oktober 2010 worden gebruikt.

De wedstrijdvelden te Dreischor en Zonnemaire en die van v.v. MEVO/v.v. Zierikzee en v.v. Bruse Boys hebben zeer veel droogteschade. Het gras van de doelgebieden staat net boven en vraagt nog 3- tot 4 weken herstel. Veld 5 van v.v. MEVO/v.v. Zierikzee staat er beter voor omdat die samen met de trainingsvelden is bewerkt en doorgezaaid. Een lichte bespeling per 31 juli 2010 is hier mogelijk.
De trainingsvelden te Zonnemaire en Zierikzee hebben het net als de andere zeer moeilijk, het trainingsveld te Bruinisse staat er goed voor maar is nog te jong. Het trainingsveld van Dreischor staat er ook goed voor en is in lichte mate bespeelbaar.

Conclusie:
De westrijdvelden blijven naar verwachting, tot nader bericht, nog 3 á 4 weken gesloten (en mogen dus ook niet voor trainingen worden gebruikt). Dit met uitzondering van de wedstrijdvelden te Burgh-Haamstede, Kerkwerve, Scharendijke, veld 5 te Zierikzee, (in een later stadium) te Renesse en het wedstrijd-/trainingsveld te Dreischor (voormalig hoofdveld).

Het gevolg is dat t.a.v. de betreffende verenigingen oefen- en/of bekerwedstrijden elders (waar dit wel is toegestaan, onderling te regelen) moeten worden gespeeld en trainingen niet op de wedstrijd- en/of trainingsvelden mogen plaatsvinden. Voor alle duidelijkheid: De trainingsvelden blijven zoals gebruikelijk tot en met tenminste 12 september 2010 gesloten (m.u.v. Dreischor)!

Wij vertrouwen er op u hiermee vooralsnog voldoende te hebben geïnformeerd.

Vriendelijke groeten,

Adrie Verhulst
Projectmedewerker Cultuurtechniek

27 juli

Trainingen S.K.N.W.K. kunnen doorgaan

De eerste training van as. donderdag, 29 juli a.s., van de eerste en tweede selektie van S.K.N.W.K. kan gewoon doorgaan. Er is een prima alternatief gevonden om op te trainen.

Naast ons eigen sportpark ‘Het Springer’ bezit Léon v/d Wel enkele hectare grond. Op een gedeelte van zijn grond kunnen we voorlopig trainen. Het zogenaamde ‘derde veld’ is bereikbaar door de bosjes bij veld 2 en dan via een ‘bruggetje’ over de sloot.

Eventueel is er nog een ander alternatief, maar dit moet nog worden besproken.

Belangrijkste is dat er in ieder geval gewoon getraind kan worden!!

29 juli

De bal rolt weer!

Vanavond, donderdag 29 juli, om 19:30 uur startte zowel S.K.N.W.K. 1 als S.K.N.W.K. 2 aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In totaal waren 15 spelers aanwezig. De rest van de spelers sluit na hun vakantie aan bij de groep. Sommigen moeten straks nog op vakantie.

Onder aanvoering van interim-trainer Gerard Olijhoek werd op ‘het derde veld’ de eerste arbeid verricht voor het seizoen 2010-2011.

As. zaterdag, 31 juli, staat een trainingsdag gepland. Dan wordt om 10:00 uur getraind. Daarna is er een broodmaaltijd en ’s middags wordt dan om 13:00 uur nogmaals getraind.

Bekijk de foto’s van deze eerste training van het seizoen 2010-2001 elders op deze site in het Fotoboek.

29 juli

S.K.N.W.K. op zoek naar vervanger Ko Stoutjesdijk

Nog voor aanvang van het nieuwe seizoen moet S.K.N.W.K. op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor haar eerste selektie. Wegens familieomstandigheden heeft Ko Stoutjesdijk helaas moeten besluiten om dit seizoen niet als trainer/coach te fungeren bij de blauw/zwarten.

S.K.N.W.K. betreurt dit uiteraard ten zeerste, maar kan de beslissing van Ko heel erg goed begrijpen. Vanaf deze plaats wensen we Ko en z’n familie alle sterkte toe.

Zodoende zit S.K.N.W.K. dus zonder trainer/coach. Gelukkig is Gerard Olijhoek bereid gevonden voorlopig de taak van trainer op zich te nemen.

Het bestuur van S.K.N.W.K. hoopt zo spoedig mogelijk met een oplossing te komen voor dit ontstane probleem.


Gerard Olijhoek neemt voorlopig de honneurs waar als trainer van S.K.N.W.K.

31 juli

Pittige trainingsdag voor 1e en 2e selektie S.K.N.W.K.

Nadat afgelopen donderdag de eerste training al was gehouden werd vandaag, zaterdag 31 juli, om 10:00 uur gestart met een heuse trainingdag voor de eerste en tweede selektie. ’s Ochtends werd een training afgelegd. Rond het middag uur werd een heuse broodmaaltijd geserveerd (dank aan JvS en CvO). ’s Middags werden nog een aantal partijspelen gedaan door de aanwezigen.

Al met al een nuttig maar pittig dagje voor de aanwezigen. As. week wordt er getraind op dinsdag en donderdag (aanvang 19:30 uur). Zaterdag speelt S.K.N.W.K. 1 haar eerste oefenwedstrijd. Om 14:30 uur is De Jonge Spartaan 1 de eerste tegenstander van S.K.N.W.K. 1. S.K.N.W.K. 2 traint zaterdag om 11:00 uur.

Bekijk de foto’s van deze trainingsdag elders op deze site in het Fotoboek.