Jaaroverzicht S.K.N.W.K. 2010 (december)

Nu het jaar 2010 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag december.

1 december

Komend weekend geen amateurvoetbal

De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal op 4 en 5 december afgelast. Aanleiding voor deze algehele afgelasting zijn de huidige en te verwachten weersomstandigheden.

De afgelasting geldt voor alle districten en landelijke competities, inclusief de topklasse zaterdag en zondag.

1 december

Sinterklaas kwam ook dit jaar op bezoek bij SKNWK

Vanavond, woensdag 1 december, was er voor de allerkleinsten onder de S.K.N.W.K.-familie (de Mini’s en F-pupillen) weer het sinterklaasfeest.

Uiteraard bracht ook Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten nog een bezoekje aan de kantine van S.K.N.W.K.

Dank gaat uit naar Sinterklaas en z’n pieten en uiteraard de evenementecommissie en alle overige vrijwilligers.

Sinterklaas heeft nu al beloofd dat hij ook volgend jaar weer een bezoekje zal brengen aan S.K.N.W.K.

Bekijk meer foto’s van dit Sinterklaasfeest in het Fotoboek (onder Multimedia).

5 december

Na winterstop geen A-junioren meer in competitie

Gisteren is na overleg met de A-junioren, de begeleiding van de A-junioren en het jeugdbestuur besloten om na de winterstop geen A-junioren in te schrijven voor de competitie.

Helaas is met name de laatste weken gebleken dat door diverse redenen het moeilijk blijkt een volwaardig A-juniorenteam op de been te brengen. Vaak moest dan een beroep worden gedaan op B-junioren, die dan al een wedstrijd in de benen hebben. Geen ideale situatie natuurlijk.

Voor een aantal A-junioren wordt dispensatie aangevraagd, zodat zij terug kunnen naar de B-junioren. De overige A’s gaan door naar de senioren. Zij gaan mee trainen met de eerste selektie.

Jammer, maar begrijpelijk dat dit besluit in goed overleg is genomen. Ze hebben het met z’n allen geprobeerd, maar moeten helaas tot de conclusie komen dat er niet voldoende A-junioren zijn om ook na de winterstop nog een team te kunnen laten spelen.

Een positief puntje (als je daar over kunt spreken) is dat door dit besluit de bezetting van de senioren beter zal zijn!!

5 december

Winterse taferelen op sportpark ‘Het Springer’

Door de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen was ons mooie sportpark bedekt met een dikke laag sneeuw. Dit zorgde voor winterse taferelen op ‘Het Springer’.

7 december

Dak kantine is vernieuwd

Vandaag, dinsdag 7 december, zijn de laatste werkzaamheden aan het dak van onze kantine verricht. Het nieuwe dak zit er op en nu maar hopen dat we niet opnieuw problemen krijgen met de laklaag.

10 december

Sander Uijl weer terug bij S.K.N.W.K.

Aan het eind van vorig seizoen gaf selektiespeler Sander Uijl aan dat hij het voetbal eventjes vaarwel wilde zeggen. Natuurlijk een grote domper voor S.K.N.W.K.

Gelukkig is Sander inmiddels terug gekomen op zijn besluit. Sinds twee weken traint hij weer volop mee met de eerste selektie. Hij is ook weer lid van S.K.N.W.K. en gaat morgen, ijs en weder dienende, voor het eerst weer spelen in het blauw/zwart.

Dit zal zijn met S.K.N.W.K. 2. Zij spelen op het eigen sportpark ‘Het Springer’ tegen Kruiningen 2. Aanvang is 12:30 uur.

Sander, welkom terug !!

10 december

Gemeente keurt alle velden af

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft zojuist alle velden afgekeurd.

Hierdoor kunnen de wedstrijden van S.K.N.W.K. 1 en S.K.N.W.K. 2 niet doorgaan.

Onderstaand bericht en foto ontvingen we van de gemeente:

Na wat onderzoek op de velden kom ik tot de conclusie dat de velden dit weekend nog gesloten blijven. Sommige gedeelten liggen nog onder de sneeuw en er zit bijna overal nog een laagje vorst in de grond, zodat het dooi water niet door kan zakken.

Kortom de velden zijn veel te nat en te slap om op te spelen.

Met vriendelijke groet,

Adrie Verhulst

12 december

Vandaag precies 50 jaar S.K.N.W.K.

Een rare titel zou je denken. Zeker omdat onze vereniging op 6 mei 1954 werd opgericht. Echter toch is dit juist.

Op 12 december 1960 (vandaag dus exact 50 jaar geleden) fuseerden namelijk S.I.N.O.T.O. met korfbalvereniging D.S.S. en volleybalvereniging ‘Nieuwerkerk’ tot S.K.N.W.K.

Hieronder een stukje uit het boek ’30 seizoenen kompetitievoetbal in Nieuwerkerk’ (door Jan Tierie):

In 1960 nam de korfbalvereniging D.S.S. het initiatief voor een bespreking betreffende een fusie tussen D.S.S., SINOTO en de volleybalvereniging ‘Nieuwerkerk’. Op de fusievergadering in ‘de Meebaal’ gehouden op 12 december 1960, waren 41 stemgerechtigde leden aanwezig (bijna de helft!). Dhr. J.J. Buysse fungeerde deze vergadering als voorzitter. Voorafgaande aan deze vergadering waren de besturen van de betrokken verenigingen bijeen geweest en hierin werd men het in beginsel eens, zodat een mogelijke basis voor een fusie aanwezig was.

De drie verenigingen bespraken dit voorstel in hun eigen ledenvergadering en ook hierin verklaarden de leden zich in beginsel akkoord. Tijdens de fusievergadering blijkt dat met algemene stemmen tot kombinatie wordt besloten. Over een nieuwe naam is de vergadering het vrij snel eens. Na aanvankelijk tot s.v.N.W.K. te hebben besloten, meent dhr. Luwema dat sportkombinatie beter met de nieuwe situatie overeenkomt, hetgeen de aanwezigen beamen, zodat de sportvereniging in ’t vervolg de naam zal dragen:

Sport Kombinatie NieuWerKerk

12 december

Hollandse avond was super gezellig

Gisteren organiseerde de 1-2-3-4-commissie een Hollandse Avond. Onze eigen kantine was omgebouwd tot een waar Holland Heineken House. Toch weer zo’n 70 personen namen de moeite om naar de kantine te komen. Dit was zeker niet tevergeefs, want het was opnieuw een zeer geslaagde avond.

Rond 18:45 uur druppelden de eerste binnen. Eerst kon lekker worden gegeten. Er was toepasselijk gekozen voor ‘Hollandse Pot’. Dus snert, diverse stamppotten e.v.a. Het was overheerlijk (met dank aan Slagerij en Verswinkel B. Timmers).

Later op de avond was er nog een heuse ‘Ik hou van Holland-show’ en waren er diverse optredens tijdens ‘S.K.N.W.K. heeft talent’.

Dit allemaal onder het genot van een drankje. We zijn nu al weer benieuwd naar het volgende feestje, want aan de positieve reacties te horen is het zeker voor herhaling vatbaar.

Dank aan de organisatie en aan een ieder die heeft bijgedragen aan dit leuke feestje. Bekijk de foto’s elders op deze site in Het Fotoboek.

12 december

Filmpje Hollandse Avond

Naast ‘enkele’ foto’s (te bekijken in het Fotoboek) van de Hollandse Avond, die gisteren werd gehouden, is er ook bewegend beeldmateriaal. Jos van Spier heeft tijdens deze feestavond met de videocamera enkele opnames gemaakt.

Onze webmaster (Supervisor) heeft van het filmmateriaal een heel leuk filmpje gemaakt en dat willen we jullie uiteraard niet onthouden.

16 december

Nieuwe rubriek: Club of the Day

De webredactie is voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën voor op haar website. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe rubriek, namelijk: “Club of the Day”.

In de linkerkolom van de website ziet u vanaf heden een vermelding van de “Club of the Day” (COTD). Deze vermelding bestaat uit een clubnaam en de vestigingsplaats. Wanneer je op de clubnaam klikt, word je doorgestuurd naar de website van deze club.

De COTD wordt dagelijks willekeurig gekozen uit meer dan 3.000 voetbalclubs die de webredactie in de afgelopen maanden in een database heeft gestopt.

Wij zijn benieuwd welke club morgen 24 uur lang de titel “Club of the Day” mag dragen .

17 december

Alle amateurvoetbal is afgelast

De K.N.V.B. heeft alle amateurvoetbal voor dit weekend afgelast !!

18 december

’CD’ is winterkampioen SKNWK-Toto

Door de algehele afgelasting van het amateurvoetbal dit weekend is er uiteraard ook geen verandering meer gekomen in de S.K.N.W.K.-Toto.

S.K.N.W.K.-Toto 2010-2011

Winterkampioen
1. CD 182
2. liveSTRONG 161
3. Feyenoord 150

‘CD’ blijft hierdoor de koploper met 182 punten. Hij mag zich dus ‘Winterkampioen’ noemen. ‘liveSTTRONG’ is de nummer 2. Hij heeft 161 punten. ‘Feyenoord’ is 3e met 150 punten.

Overigens wijzen de statistieken uit dat ‘CD’ nog niet op zijn lauweren kan gaan rusten. Slechts 2x in de historie van de S.K.N.W.K.-Toto (dit is het 6e seizoen) werd de ‘Winterkampioen’ ook de eindwinnaar. Dit was in de eerste twee edities. Tijdens het seizoen 2005-2006 was Chris de (Winter)kampioen. Het seizoen erna was de eer aan Nelleke. De laatste drie seizoenen wist de ‘Winterkampioen’ uiteindelijk de eerste plaats niet te behouden.

Hieronder een overzicht van de afgelopen jaren:

S.K.N.W.K.-Toto 2009-2010

Winterkampioen
1. Remco 174
2. Duster 165
3. Flupke 151

Kampioen
1. Flupke 337
2. Remco 321
3. Jos 301

S.K.N.W.K.-Toto 2008-2009

Winterkampioen
1. Email 197
1. Lucas 197
3. Turbo 186

Kampioen
1. Feyenoord 341
2. Sarkasvili 333
3. Paul 321

S.K.N.W.K.-Toto 2007-2008

Winterkampioen
1. Me 256
2. Jacky 250
3. Gerwi 248

Kampioen
1. KdeJ 463
2. Bruse Boys 460
3. CD 459

S.K.N.W.K.-Toto 2006-2007

Winterkampioen
1. Nelleke 176
2. S.K.N.W.K. 2 155
3. Vlagger T derde 155

Kampioen
1. Nelleke 302
2. S.K.N.W.K. 2 291
3. Vlagger T derde 282

S.K.N.W.K.-Toto 2005-2006

Winterkampioen
1. Chris 245
2. E-m@il 202
3. KdeJ 198

Kampioen
1. Chris 377
2. KdeJ 346
3. Mekkie 336


De top 3 van de eerste S.K.N.W.K.-Toto tijdens het seizoen 2005-2006

22 december

Nieuw tenue S.K.N.W.K. D2

Inmiddels zijn bijna alle jeugdteams van S.K.N.W.K. voorzien van prachtige tenues. Alleen S.K.N.W.K. D2 liep nog in oudere shirtjes. Vandaar dat we ook voor de pupillen van D2 een nieuw tenue hebben geregeld.

Zij zullen na de winterstop in shirtjes spelen waarop onze eigen website, www.sknwk.nl, staat vermeld. Verder wordt er door de sponsorcommissie eventueel nog gekeken of er een shirtsponsor gevonden kan worden, die op de achterzijde van deze shirtjes reclame wil maken.

Overigens hebben we dit nieuwe tenue kunnen regelen met veel dank aan onze kledingleverancier, ErreaSportpoint. Nogmaals dank hiervoor.

Hieronder enkele foto’s van het nieuwe shirt (met een wel heel bijzonder ‘paspop’):

24 december

Gezelligheid TROEF laatste training senioren

Gisteren, donderdag 23 december 2010, was tijdens de laatste training van de senioren gezelligheid TROEF! Rond 19:00 uur waren ‘de echte die-hards’ aanwezig.

Helaas bleken dit er maar 4 te zijn. Precies genoeg om een potje te klaverjassen!!

Gelukkig was er meer animo voor de 3e helft. Onder het genot van een hapje en een drankje werd eerst naar AJAX – AZ gekeken. Daarna werden via de SMS ook nog wat donaties gedaan aan Serious Request.

Al met al een gezellige afsluiting van het jaar. De eerst volgende training is donderdag 6 januari 2011. Aansluitend wordt dan ook de Nieuwjaarsreceptie bij S.K.N.W.K. gehouden.

27 december

Charlie Cup: It giet oan

Op zaterdag 8 januari 2011 wordt in sporthal Onderdak te Zierikzee weer het Onderling Zaalvoetbal toernooi van S.K.N.W.K. – Charlie Cup 2010 – gespeeld. Vanaf 13:00 uur strijden 7 teams om de felbegeerde titel.

Vanwege de heersende Elfstedenkoorts staat deze editie van de Charlie Cup geheel in het teken van dit grote schaatsevenement. It giet oan (nu de Elfstedentocht nog).

Klik hieronder voor alle informatie omtrent dit evenement.

charlie_cup_2010_teamindeling.pdf

charlie_cup_2010_wedstrijdschema.pdf

charlie_cup_2010_reglement.pdf

charlie_cup_2010_klassement.pdf

29 december

Blauw/zwarte groeten (deel 39)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Deze keer opnieuw van ‘onze vrienden’ uit Oostenrijk. Ook vorige week kregen we al enkele mooie plaatjes. Hieronder een nieuwe serie, waaruit blijkt dat ze een bezoekje hebben gebracht aan Bayern München.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

30 december

Ko Stoutjesdijk gaat aan de slag bij W.H.S.

Ko Stoutjesdijk is volgend seizoen de nieuwe trainer van WHS uit Sint-Annaland. De oefenmeester uit Sint-Maartensdijk heeft een contract van een jaar getekend. Hij volgt Joost Hulshoff op, die er na dit seizoen drie jaar heeft op zitten bij zaterdag-derdeklasser uit Tholen.

De vorige club van Stoutjesdijk was NOAD’67 uit Sint-Philipsland Verder was hij trainer bij onder meer Strijen, Goes, HVV’24 en Stellendam.


Ko Stoutjesdijk op archieffoto. Foto Rob Kaminga