Frisse zaterdag telt twee (warme?) voetbalderby’s

Eilandelijke voetbalvolgers hebben komende weekeinde de keuze uit twee derby’s. Op een frisse zaterdag worden SKNWK-DFS (derde klasse A) en Mevo-Zierikzee (vierde klasse B) afgewerkt op sportpark Het Springer respectievelijk sportpark Den Hogen Blok.

Voor SKNWK wordt het een hels karwei om van DFS te winnen, laat staan dat de nummer laatste uit 3A gaat scoren tegen de runner up van dit moment. Uit berichtgeving op www.sknwk.nl blijkt dat de Nieuwerkerkse formatie in de laatste vier wedstrijden tegen DFS niet tot scoren kwam. De laatste treffers van SKNWK in duels met de ploeg uit Burgh-Haamstede dateren van 20 september 2008. Wesley Goud was namens SKNWK de laatste doelpuntenmaker. Normaal gesproken heeft DFS zaterdag 29 januari de beste papieren, maar een kat in het nauw – SKNWK vecht net als vorig seizoen tegen degradatie – kan rare sprongen maken.

Enkele kilometers ten westen van SKNWK-DFS is Zierikzee gebrand op eerherstel na de 1-0-nederlaag in en tegen Halsteren en het beschamende gelijkspel tegen Brouwershaven. De revanche op zichzelf moet gebeuren tegen stadsgenoot, (voormalige) vijand, zeer nabije buurman en toekomstig fusiepartner Mevo. Ondanks de matige optredens van Zierikzee is ze nog altijd in de race voor het kampioenschap in de vierde klasse B. Op papier heeft Zierikzee een van de betere selecties, maar die selectie voldoet nog niet als geheel.