WIK D1 heeft het net niet tegen SKNWK D1

Hieronder het wedstrijdverslag van s.v. W.I.K. ’57 D1 – S.K.N.W.K. D1 van de website van s.v W.I.K. ’57:

Geschreven door Niels Hendrikse

Bijna een gehele selectie konden we voor vanmorgen op het papier zetten. Daar was ik vrij blij mee, het komt ook wel eens voor dat het anders gaat. Margot was als enige afwezig. In de najaarscompetitie hadden we 2x verloren tegen SKNWK, uit met 6-1, thuis met 2-3. Als alles goed gaat, moet het dus kunnen.

Met de volgende 11 gingen de D’s het veld in.

Robin; Yani, Thurijan, Tim, Romy; Davey, Ian, Jeffrey; Marte, Frank, Amanda. Ilse speelde de eerst nog even de 2de helft bij de E’s mee.

De ploeg van SKNWK bestaat allemaal jongens die over het algemeen kleiner zijn dan ons en er zitten niet echt een uitblinker tussen, maar het is een echt team en ze spelen goed samen. Daar hadden wij soms wel wat moeite mee. SKNWK combineerde soms goed tussen onze verdediging door, dit kwam ook wel doordat wij te veel ruimte weggaven in de eerste helft. Na zo’n 10 minuten stond SKNWK dan ook terecht met 2-0 voor. Eigenlijk tegen de principes van de trainer werd er vrij aanvallend gevoetbald. Dit was dan ook niet zonder resultaat, we kregen toch enkele kansjes en Ian scoorde dan ook na een goede solo. We kregen aardig wat kansjes, maar SKNWK ook. Op een counter werd WIK er nog uitgelopen, er was een schot op de paal en de rebound werd binnen geschoten 1-3.

Met deze stand werd er gerust. In de 2de helft moest het dan maar gebeuren. 2de helft was hetzelfde wedstrijdbeeld te zien als in de 1ste helft, SKNWK was de iets bovenliggende partij. Ze maakten ook nog de 1-4. Hierna leek het spel over voor WIK. Maar SKNWK zakte ver terug, misschien dachten ze dat ze er waren, ik weet het niet. WIK speelde niet meer bang en kwam er een aantal keren goed uit en het was Ian met een hard schot die de 2-4 op het bord zetten. Met nog 5 minuten te spelen, blafte WIK nog wel, maar het beet niet meer, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. Tim was nog dichtbij met een schot maar deze werd weggekopt. Zo bleef het 2-4, volgende week uit naar DZC/Ouwerkerk D1. Scheids Mario nog bedankt voor het fluiten.