Ferry Alfons stap dichter bij top 5 aller tijden

Ferry Alfons maakte zaterdag tegen Rijnsburgse Boys (1-1) zijn derde doelpunt in de topklasse. Met dat trio is hij meteen Hoeks clubtopscorer van dit seizoen. John Schot had zich bij hem kunnen voegen, maar hij miste in de slotfase een strafschop en blijft op twee goals (beide uit een strafschop). Ferry Alfons nadert inmiddels de zaterdagse top 5 aller tijden.
Alfons is één van de weinige spelers die met drie verschillende Zeeuwse clubs op het hoogste zaterdagniveau heeft gespeeld. Jaap Pijnenburg kan het ook zeggen. Alfons begon bij Oostkapelle en kwam via Kloetinge in Hoek terecht. Bij elke club scoorde hij. Bij Hoek is hij met 29 doelpunten het productiefst, bij Kloetinge maakte hij er zes, bij Oostkapelle twee.

Dat brengt zijn totaal op 37 doelpunten en daarmee heeft hij nog twee doelpunten nodig om nummer vijf Arjan Human te achterhalen. Nu staat Alfons nog zevende, want ook Dave Gijsel heeft er nog meer. Eéntje meer maar. De voorlopig nog ongenaakbare koploper is Joost de Ridder, die in vier seizoen met Arnemuiden op het hoogste niveau 54 keer de roos raakte.

De Zeeuwse topscorers aller tijden op zaterdag:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/