S.K.N.W.K. 1 countert naar 5-1 tegen Kapelle 1

S.K.N.W.K. 1 greep gisteren haar laatste strohalm. Op sportpark ”Het Springer” stokte de teller bij 5-1 tegen Kapelle 1. Door de overige uitslagen doet S.K.N.W.K. 1 de rode lantaarn over aan Colijnsplaatse Boys. De Nieuwerkerkers stijgen naar plaats 10 (een positie die aan het eind van deze competitie recht geeft aan deelname aan de nacompetitie).

Al na drie minuten kon mijn juichen bij S.K.N.W.K. Een voorzet vanaf de linker kant werd door de verdediging van Kapelle zeer slecht verwerkt. Voor aanvoerder Wilco de Valk van S.K.N.W.K. een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te zetten. Een paar minuten later had het zo maar 2-0 kunnen staan. Wilco strandde nog op de keeper en de rebound was niet aan Stefan Vermeer besteed. Hij schoot de bal naast het doel.

Overigens was Kapelle ook niet ongevaarlijk. In de 11e minuut schoten zij keihard op de paal naast doelman Léon Quik van S.K.N.W.K. (hij verving de afwezige keeper Mike Bakker en Erwin Maliepaard). Na zo”n 24 minuten de onnodige gelijkmaker. Een misverstand tussen de S.K.N.W.K.-spelers Martijn Neele en Martijn Backx geeft een speler van Kapelle de mogelijkheid op te stomen. Zij profiteren optimaal van dit slippertje en schieten beheerst de 1-1 tegen de touwen.

Dan zijn er kansen over en weer. Eerst een schot van de gasten uit de draai naast het doel. Aan de andere kant schiet Wilco de Valk na een voorzet van Steven Padmos naast. Kapelle denkt dan zo”n 7 minuten voor de rust op voorsprong te komen. Een corner wordt gelukkig voor S.K.N.W.K. door Kristian Bouwman nog voor de doellijn weggewerkt.

Toch gaat er een team met een voorsprong de rust in. Het is S.K.N.W.K. Na een voorzet van rechtsbuiten Steven Padmos is het Wilco de Valk die op schitterende wijze de doelman van Kapelle met hoofd verschalkt, 2-1.

In de 2e helft is het Kapelle dat duidelijk op zoek gaat naar de gelijkmaker. Echter Quik staat geen treffers meer toe. De thuisploeg countert perfect naar een 5-1 overwinning.

In de 68e minuut is het middenvelder Martin Kiesenberg die mee opstoomt. Na een perfecte aanval via Wilco de Valk en de zojuist voor de licht geblesseerde Steven Padmos ingevallen Oleg Bondarenko is het Kiesenberg die voor de 3-1 zorgt.

En nog is de koek niet op. Vijf minuten later is het Martijn Backx die goed binnendoor komt. Hij kan alleen doorgaan op de keeper en schiet beheerst de 4-1 binnen.

S.K.N.W.K. verzuimt dan, mede omdat Kapelle het wel gezien heeft, de score uit te bouwen. Dit duurt tot de 81e minuut. Het is linksbuiten Stefan Vermeer die voor het slotakkoord zorgt. Hij onderschept de bal ter hoogte van de middenlijn. Hierdoor heeft hij vrij baan naar het doel van Kapelle. Beheerst schiet hij de 5-1 binnen.

Door de overige uitslagen is er sprake van lichte euforie bij S.K.N.W.K. Echter beide voetjes op de grond, want wij zijn er nog lang niet!! Met nog vijf duels te spelen is er nog van alles mogelijk. Te beginnen volgende week in Spui (een niet onbelangrijk duel dus!).

S.K.N.W.K. 1: Léon Quik, Martijn Neele, Kristian Bouwman, Martijn Rentier, Timo Verkaart, Martin Kiesenberg, Robert Padmos, Martijn Backx, Steven Padmos (Oleg Bondarenko), Wilco de Valk, Stefan Vermeer.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 countert naar 5-1 tegen Kapelle 1"

1. Joop van Houdt | 21-03-2011 at 20:06 |