Verdediging vormt ruggenmerg van titel IJzendijke

IJzendijke had zondag voor het eerst sinds 1995 weer een kampioenschap te vieren. Destijds was de Zeeuws-Vlaamse club de beste in de eerste klasse van de afdeling, ditmaal in de vijfde klasse. In beide gevallen ging daarmee de poort naar de vierde klasse open. Hoewel de 35 doelpunten van Lodewijk van Keeken (klik hier voor het klassement) onmisbaar waren, maakte vooral de hechte verdediging het verschil.

IJzendijke heeft nog maar 14 doelpunten hoeven incasseren en heeft daarmee de minst gepasseerde verdediging in het Zeeuwse amateurvoetbal. Dat de club die goals in liefst 25 wedstrijden heeft tegengekregen, geeft de prestatie extra cachet. In 14 wedstrijden hield IJzendijke ‘de nul’, in de laatste zes wedstrijden gebeurde dat vijf keer.

Als IJzendijke het dit seizoen bij 14 tegendoelpunten kan houden, verwerft het zich een plaats in een knap rijtje. Het Zeeuwse record is in handen van Vlissingen en Bruse Boys die beide al eens slechts 7 doelpunten in een seizoen tegenkreeg. De cijfers zijn bijgewerkt vanaf 1996 toen het afdelingsvoetbal werd afgeschaft.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/