WRC: Bruse Boys schiet er lustig op lus

Met tien goals en nul tegentreffers heeft Bruse Boys zich op overtuigende wijze geplaatst voor de finalepoule in de strijd om de WereldRegio Cup. Op sportpark Den Hogen Blok had de ploeg van trainer Ronald van Oeveren dinsdagavond geen kind aan Brouwershaven (6-0) en Mevo (4-0).

Pas gedegradeerd of niet, Bruse Boys was met een nagenoeg complete selectie naar Zierikzee gekomen om de tweede vierdeklassers te bestrijden. Opmerkelijk was toch wel de bezetting van de bank tijdens het eerste duel van Bruse Boys tegen Brouwershaven. Daar zaten onder meer Thomas Groeneveld, Gerard Vogel, George Geluk en Marco Ketting. Van Oeveren zou willen dat hij de afgelopen twee seizoenen wekelijks zulke bankzitters had gehad.

Hoe dan ook, de elf die tegen Brouwershaven speelden, deden hun werk op de Bruse trainingsavond naar behoren. Met twee eigen doelpunten tilde Brouwershaven ongewild de score naar een half dozijn. Bijna zorgde de Brouwse goalie Melvin van Ast voor nog een eigen treffer, maar na de bal drie keer niet klemvast te kunnen pakken en met hulp van de paal wist hij toch nog een tegentreffer te voorkomen. Het gegrabbel Van Ast was echter wel curieus om te zien.

In het treffen met Mevo speelde collega-doelman Robert Hillebrand een nog curieuzere rol. Bij een stand van 2-2 – Mevo startte verrassend goed en nam een 2-0-voorsprong – grabbelde Hillebrand zo naar een vrije trap van Brouwershaven-speler Nicolai Vos dat hem dat op een eigen doelpunt kwam te staan omdat hij zich geen raad wist met de bal die na een stuit voor hem rare capriolen uithaalde. Aan de zijlijn leverde dat wel wat (hoon)gelach op, ook van zijn medespelers.

Uitslagen groep B:

Brouwershaven-Mevo 3-2 (1-0 Adriaan Wandel, 2-0 Eric Triomper, 2-1 Clement van Splunder, 2-2 Max Jonker, 3-2 e.d. Robert Hillebrand)

Bruse Boys-Brouwershaven 6-0 (1-0 Emiel Dorst, 2-0 e.d. Robin Verkaart, 3-0 Olaf Willemse, 4-0 Mats Willemse, 5-0 e.d. Marvin Koot, 6-0 Olaf Willemse)

Bruse Boys-Mevo 4-0 (1-0 Gerard Vogel, 2-0 Eric Duffener, 3-0 Thomas Groeneveld (penalty), 4-0 Marco Ketting)