Nieuwenhuijse: twee vliegen in één klap

Twee gewonnen wedstrijden kwam Zierikzee tekort om tijdens de reguliere competitie in de vierde klasse B als eerste te finishen en het zo gewenste doel in één seizoen te kunnen bewerkstelligen. Echter, in de nacompetitie krijgt Zierikzee een herkansing. Wat heeft de ploeg daarvoor nodig? Juist ja, twee gewonnen wedstrijden.

Nog even had trainer Adriaan Nieuwenhuijse (foto), die halverwege het seizoen 2010/2011 het stokje overnam van de ontslagen Marcel van Duijn, de hoop dat Zierikzee toch rechtstreeks kampioen zou worden. ,,We stonden op zes punten van Zierikzee. Zou Vosmeer één keer verliezen, sta je op drie punten.” Nota bene tegen Vosmeer verloor Zierikzee op eigen veld. ,,Dat de doodsteek en toen was het meteen over”, zag Nieuwenhuijse. ,,We speelden een redelijk goede eerste helft maar in de tweede helft was Vosmeer beter. We kwamen 0-1 achter en toen was het eigenlijk gespeeld.” Voetballend gezien hoorde Zierikzee gewoon tot de beste formaties uit de vierde klasse, maar tussen de oren bij de minste teams. ,,In het begin zei heel Zeeland dat Zierikzee wel even kampioen zou.

Na het winnen van de eerste wedstrijden liep Zierikzee in Kruiningen tegen een zeperd op. Die wedstrijd heb ik gezien. Zierikzee is teveel met het niveau meegegaan. Ik verwijt ze dat ze het mentale gedeelte niet kunnen opbrengen. Vooral als het wat tegen zat, konden we daar moeilijk overheen komen.” Door met spelers in groepsverband en individueel te praten merkte Van Nieuwenhuijse wat vooruitgang. ,,Door erover te praten, merk ik wel dat ze dat fijn vinden en het ook oppakken. Bovendien is de nacompetitie iets aparts. Dan zal iedereen er wel staan. Het is voor ons heel belangrijk dat we promoveren.

Zierikzee is er aan toe. Er komt goed jeugd aan en daar verwacht ik best wel wat van. Het is ook leuker om in de derde klasse te spelen. Dat spreekt meer aan.” Sentimenteel gezien zou promotie een mooi afscheid zijn voor de club Zierikzee die volgend seizoen met Mevo opgaat in MZC’11. Om de derde klasse te bereiken hoeft Zierikzee slechts een korte weg te bewandelen.

Zaterdag beginnen de (nog) rood-zwarten zonder de geblesseerden Jaouad Fertoute en Elmar Verhage in Dordrecht tegen ODS, de nummer twee uit de vierde klasse C. Op donderdag 2 juni treft Zierikzee thuis Wemeldinge, de nummer twee uit de vierde klasse A. Van ODS weet Nieuwenhuijse niets. ,,We gaan uit van onze eigen kracht”.

Overigens kan Van Nieuwenhuijse wel een succesje in de nacompetitie gebruiken. In drie eerdere pogingen (met SKNWK, Arnemuiden en Kruiningen) trok de Kruininger coach steeds aan het kortste eind. Promotie met Zierikzee via de nacompetitie betekent dan twee vliegen in één klap.