Johan Padmos dik tevreden met tweede plaats

Johan Padmos dik tevreden met tweede plaats achter Jacq Schuit

door Wim de Vos

BAARLAND – Johan Padmos werd zaterdag tweede in de Ronde van Baarland en was daar meer dan tevreden mee. ,,Dit is voor mij al meer dan een overwinning”, sprak hij na afloop. Padmos sprong met nog enkele ronden voor de wielen mee met Jacq Schuit, die er meteen de grote molen opgooide.

Met moeite kon hij het volhouden tot aan de finishlijn. Daar moest de coureur uit Wissenkerke Schuit echter gedecideerd voor laten gaan.

Johan Padmos is zijn sportieve loopbaan gestart bij voetbalclub SKNWK in zijn geboorteplaats Nieuwerkerk. Hij speelde met twee broers (Jan-Jaap en Maarten) in het eerste elftal maar zette daar een punt achter om samen met Maarten over te stappen naar de wielersport. Daarin staat hij vooral bekend als een stoemper. ,,Ik ga graag mee in een aanval. Dat heb ik vandaag ook weer enkele malen gedaan. Natuurlijk kost dat behoorlijk veel kracht maar toch had ik voldoende over om het in de slotfase nogmaals te proberen. Samen met Jacq Schuit hadden we al snel een geruststellende voorsprong”, vertelde Padmos na de wedstrijd in Baarland.

,,Schuit was veel te sterk. Hij had vorige week in de Zeeland Classic al bewezen in goede vorm te zijn. Dus ben ik meer dan tevreden”, aldus de renner die dit jaar derde werd in Oud-Vossemeer en vorig jaar in Nisse als tweede wist te finishen achter zo’n andere vechtersbaas, Erik Vereecken.

Het was zaterdag een zware wedstrijd waarin de demarrages elkaar in hoog tempo opvolgden. Vooral Christian Kik (Kruiningen) en Dennis Raadtgever (Kapelle) geselden de concurrentie.

,,Vooral Dennis was in het begin sterk. Ik voelde mijn benen behoorlijk en had er soms moeite mee. Maar dat gevoel ging weer over en kon ik dus toch nog een demarrage plaatsen”, was het verhaal van Jacq Schuit over de wedstrijd en zijn tweede achtereenvolgende zege na vorige week dus de Zeeland Classic gewonnen te hebben. De Oost-Souburger had opnieuw voldoende over voor een nieuwe lange eindsprint.

In Baarland gingen de overige overwinningsbloemen naar Miquel Verhagen (Oss) bij de amateurs B, Tiny van Rijsbergen (Sprundel) bij de amateurs 40+ en Arjen Mosselman (Kruiningen), die na zijn juniorenperiode de S/P-klasse op zijn naam schreef.