Duiveland neemt Wereldregio Cup weer mee

door door Klaas Verspoor

BRUINISSE – Het telefoontje wat de SV Duiveland zaterdagmorgen kreeg van de regiocommissie, met daarin het verzoek om vooral maar niet te vergeten om de wisselbeker mee naar ‘Bru’ te nemen, bleek feitelijk overbodig.
Een bijna compleet Duiveland schreef het toernooi om de Wereldregio Cup op haar naam en prolongeerde zo haar titel.

Duiveland werd evenals vorig jaar de terechte winnaar. De ploeg van trainer Henk Schouten nam het evenement wél serieus, waar andere ploegen met moeite een representatief elftal op de been bracht. Renesse en Ouwerkerk ontbraken zelfs op de finaledag en ook een visserijtoernooi in de regio gooide roet in het eten.

Peter Goedegebuure, voorzitter van de regiocommissie Schouwen-Duiveland, kreeg de nodige kritiek te verwerken en secretaris Frans Dudok legde al in aanloop naar het toernooi per direct zijn functie neer. De ‘eeuwige’discussie over het tijdstip, de sportieve en sociale waarde van het toernooi én de wijze van opzet kwam ook zaterdag weer bovendrijven.

Goedegebuure: ,,We zullen in elk geval wat moeten veranderen, want volgend seizoen zitten we met elf ploegen.” ,,Jammer dat iedereen niet compleet is. De glans is een beetje van het toernooi af”, gaf Duiveland-speler Marcel Zwager al voor het laatste duel aan. Toen had zijn ploeg al met 0-0-gelijkgespeeld tegen DFS. In de tweede wedstrijd volgde Bruse Boys.

Dennie le Comte zorgde voor de enige treffer, terwijl Bruse Boys met tien man eindigde. Dimitri Hooftman ging onbesuisd in op

Wouter de Jonge en werd uit het veld gestuurd. In het laatste duel won Duiveland eenvoudig van ZSC’62. ,,Voor ons is het leuk om eens om de eerste vier plaatsen te spelen”, gaf trainer Jos Wesdorp aan. Hij zag dat Duiveland door goals van Le Comte en Wouter de Jonge al in het eerste kwartier het verschil maakte.

Bruse Boys-aanvoerder Olaf Willemse feliciteerde tijdens de prijsuitreiking winnaar Duiveland. ,,Als wij ook een keer compleet zijn, winnen wij weer”, voegde hij er aan toe. Voorlopig schittert de bokaal in elk geval weer voor een jaar in de prijzenkast van de Oosterlandse buren. En als het aan Duiveland ligt, dan eigent het zich volgend jaar de wisselbeker definitief toe door de trilogie te voltooien.

Uitslagen finaledag Wereldregiocup. WIK’57–Mevo 1-0, SKNWK–Brouwershaven 2-2, Brouwershaven wint na 26 strafschoppen, DZC’09–Zierikzee 2-0.

Om de negende plaats: WIK’57–Mevo 6-0.

Om de zevende plaats: SKNWK–Zierikzee 4-0.

Om de vijfde plaats: Brouwershaven–DZC’09 3-1.

Finalepoule:

ZSC’62–Bruse Boys 0-2: Emiel Dorst 0-1, Emiel Dorst 0-2. DFS–Duiveland 0-0.

ZSC’62–DFS 2-2: Lennart Padmos 0-1, Robin Provoost 1-1, Robin Provoost 2-1, Vincent Bakker 2-2.

Bruse Boys–Duiveland 0-1: Dennie le Comte 0-1

Bruse Boys–DFS 1-0: Marc Bij de Vaate 1-0, Duiveland–ZSC’62 2-0: Dennie le Comte 1-0, Wouter de Jonge 2-0.

Eindstand. 1. Duiveland, 2. Bruse Boys, 3. DFS, 4. ZSC’62, 5. Brouwershaven, 6. DZC’09, 7. SKNWK, 8. Zierikzee, 9. WIK’57, 10. Mevo.