Hoek treft twee nieuwe gezichten in de hoofdklasse

Kloetinge ontmoet komend seizoen louter bekenden in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Hoek daarentegen treft twee nieuwe gezichten. De Zeeuws-Vlaamse degradant uit de topklasse speelde in competitieverband nooit eerder tegen XerxesDZB en evenmin tegen Zwaluwen uit Vlaardingen.

Drie clubs heeft Hoek slechts één keer eerder in competitieverband ontmoet: Nieuw-Lekkerland, Nivo Sparta en RVVH. Een kanttekening bij die eerste tegenstander is op zijn plaats. In 2006 redde Hoek het vege lijf in de hoofdklasse door Nieuw-Lekkerland in het beslissende duel met 2-1 te verslaan (twee goals van Wilco de Valk).

Tegen elkaar hebben Hoek en Kloetinge, de twee beeldbepalende Zeeuwse zaterdagclubs, al tig keer gespeeld. De beste niet-Zeeuwse bekende in de komende hoofdklasse voor Hoek is Kozakken Boys (26 ontmoetingen) en voor Kloetinge is dat Achilles Veen (22 keer).

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/