Ook nog tien puntloze clubs in Zeeland

Alles gaat even in tienen. Tien spelers hebben in vier opeenvolgende wedstrijd gescoord, tien zaterdagclubs zijn nog ongeslagen (jammer genoeg maar negen op zondag) en tien Zeeuwse clubs zijn nog puntloos. En over dat laatste feit wil ik het even hebben. Er zit namelijk een aantal opvallende clubs onder dat tiental.

Colijnsplaatse Boys bijvoorbeeld. Die club staat puntloos laatste in de laagste standaardklasse op zaterdag en dat als degradant uit de derde klasse. De andere degradanten doen het aanzienlijk beter: Spui en SKNWK horen momenteel nog bij de tien ongeslagen clubs, de vierde degradant Smerdiek heeft 9 punten uit zijn eerste 4 wedstrijden gehaald. Werk in de winkel dus bij ‘Colijn’.

Aardenburg beleeft eveneens een moeilijke start. De club ervaart het gegeven dat een promovenuds het in zijn tweede seizoen doorgaans moeilijker heeft dan in het debuut seizoen. Vorig seizoen had Aardenburg na twee duels overigens twee punten. In hetzelfde schuitje zit Nieuwland. Vorig seizoen startte het als promovendus met 7 punten uit 4 duels.

Rond de eeuwwisseling was het niet verwonderlijk als Kwadendamme na vier duels nog op nul punten stond. Maar de afgelopen jaren doet de dorpsclub steevast in het linkerrijtje mee. Dit seizoen gaat de club echter terug in de tijd. Voor Terhole is het daarentegen business as usual. Vorig seizoen startte het ook met een aantal nullen.

De tien puntloze Zeeuwse clubs:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/