Voorbeschouwing Smerdiek 1 – S.K.N.W.K. 1

Evenals S.K.N.W.K. kent ook de tegenstander van het eerste van a.s. zaterdag, Smerdiek, een mooi website. Ook hierop altijd een voorbeschouwing en terugblik in de historie.

Hieronder de voorbeschouwing op Smerdiek 1 – S.K.N.W.K. 1 van de website van Smerdiek:

Blauw-zwart tegen blauw-zwart. De “mooiste” clubkleuren spelen zaterdag tegen elkaar: S.K.N.W.K. komt dan op bezoek op “Haestinge”. Smerdiek treft daarmee, na De Fendert vorige week, de tweede titelkandidaat op rij. Een andere overeenkomst tussen beide ploegen is het feit dat zowel Smerdiek, als SKNWK zijn gedegradeerd uit de derde klasse.

Voor Smerdiek zijn drie punten tegen de SportKombinatieNieuWerKerk noodzakelijk om de aansluiting met de (sub)top niet de verliezen. De rol van Smerdiek in de eerste periode lijkt door de nederlaag tegen De Fendert (3-1) te zijn uitgespeeld. De achterstand op de koplopers Kogelvangers en SKNWK is gegroeid naar zes punten. Met nog drie wedstrijden te gaan, lijkt dit gat onoverbrugbaar. Te meer, omdat ook De Fendert en Halsteren uitstekende papieren hebben. De motor van de equipe van Cees Stoutjesdijk is nog niet op volle toeren. Aan de trainingsinzet ligt dit zeker niet. Wekelijks is het trainingsveld overvol. Bovendien zijn er nauwelijks fysieke tegenslagen. Alles heeft te maken met vorm: dat ontbreekt er op dit moment aan. De scherpte in alle linies is nog niet optimaal, zodat er te weinig wordt gescoord en er teveel onnodige doelpunten worden geïncasseerd. Maar vorm is iets ontastbaars: de ene week is het er en de andere week kan het weer verdwenen zijn.

De tegenstander van zaterdag heeft de vorm duidelijk wel. Nog geen enkel punt heeft de ploeg van trainer Thomas de Ridder verspeeld. De (gedeelde) koppositie is hiervan het logisch vervolg. In het seizoen 2007-2008 werd S.K.N.W.K. met krachtsvertoon kampioen in de vierde klas. Ook in de derde klas gooide men aanvankelijk hoge ogen. In de laatste twee seizoenen, na het afhaken van een handvol steunpilaren als Martijn Neele, Maarten Padmos, Leon Goedegebuure, bungelde men echter onderaan. Nu terug in de vierde klas heeft de club de ambities om met een jong elftal, aangevuld met routiniers als Wilco de Valk en Emiel Kuijten, vol voor de prijzen te gaan.

S.K.N.W.K. is zaterdag op “Haestinge” dus de favoriet. De geschiedenis onderschrijft dit. Tien maal kwam de ploeg uit Schouwen-Duiveland in (na)competitieverband naar de smalstad. Slechts twee keer wist Smerdiek op eigen bodem S.K.N.W.K. te bedwingen. De bezoekers echter trokken vijf keer aan het langste eind. Die maal werd het een draw.

De arbitrage is zaterdag op sportpark “Haestinge” in handen van dhr. El Addouti uit Etten-Leur.

De (na)competitieontmoetingen in St. Maartensdijk, met Smerdiekse doelpuntenmakers:

29-11-1980 2-2 Rien Vroegop en Wim Vroegop Jzn.
30-01-1982 0-0 n.v.t.
19-03-1983 2-1 Peter Franke en Wim Vroegop Mzn.
10-10-1992 1-3 Alex v/d Reest
29-01-1994 1-1 Addy Stoutjesdijk Hzn
18-03-1995 1-3 Emiel Hirdes
07-10-2000 4-0 Erik van Haaften 2x en Niels Hage 2x
19-05-2001 0-1 n.v.t. (nacompetitie)
26-04-2003 1-4 Erik van Haaften
05-04-2008 0-1 n.v.t.