S.K.N.W.K. 1 met de schrik vrij bij Chrislandia

Gisteren startte in de 4e klasse B K.N.V.B. Zuid 1, de klasse van S.K.N.W.K. 1, de terugronde. Dit betekende voor de blauw/zwarten een wedstrijd in Heijningen tegen Chrislandia 1. In de thuiswedstrijd een duel dat nipt werd gewonnen met 3-2.

Ook nu bleek achteraf een wedstrijd waarin de Nieuwerkerkers met de schrik vrij kwamen. Het is een gegeven dat het lastig voetballen is op sportpark ‘Chrisland’. De thuisploeg schuwt het fysieke spel zeker niet. Tel daarbij het dramatische voetbal van gisteren van de koploper in deze klasse en je krijgt een wedstrijd die zeer gelukkig nipt werd gewonnen door S.K.N.W.K.

De eerste 20 minuten ging het nog wel met S.K.N.W.K. Enkele kleine kansen bleven onbenut. Bij een vrije trap van de thuisploeg kreeg doelman Mike Bakker een knie tegen zijn hoofd. Hierdoor kon hij niet meer handelend optreden en stond het zo maar 1-0 voor de thuisploeg.

Hierna was S.K.N.W.K. volledig de kluts kwijt. Verkeerde beslissingen, te gehaast spelen, te laag tempo, lopen met de bal e.v.a. zorgden ervoor dat er eigenlijk geen kans(en) meer werd(en) geforceerd. Zodoende een 1-0 ruststand. In de rust probeer je dan orde op zake te stellen.

In de 2e helft was gelijk duidelijk dat Chrislandia er alles aan gelegen was de drie punten in eigen huis werden gehouden. Er werd bij elke achterbal, ingooi, vrije trap geprobeerd zo veel mogelijk tijd te nemen. Gelukkig heeft de scheidsrechter van dienst dit goed in de gaten. Ook het fysieke spel, wordt nog wat opgevoerd. Kristian Bouwman was hiervan het eerste ‘slachtoffer’. Hij moest geblesseerd het veld verlaten na een grove charge en werd vervangen door Oleg Bondarenko.

S.K.N.W.K. komt dan zelfs goed weg als er op buitenspel wordt gespeeld en gevlagd bij een achterbal (!!). De scheidsrechter fluit, maar ziet gelijk in dat hij fout zit.

Overigens is de scheidsrechtersbal een prooi voor de spits van Chrislandia. Hij laat de S.K.N.W.K.-verdediging zijn hielen zien en kan alleen doorlopen op de doelman. Gelukkig gaat hij voor eigen succes in plaats van de bal voor te tegen aan zijn collega-spits. Mike Bakker redt ternauwernood met zijn voet en ziet de bal over het doel verdwijnen. Zodoende blijft het dan dus 1-0.

Uit het niets wordt het dan 1-1. Martijn Neele gooit een vrije trap vanaf de zijlijn voor het doel. Daar bereikt hij Wilco de Valk die de bal neerlegt voor Robert Padmos. Hij scoort de 1-1.

Dan denk je dat S.K.N.W.K. wakker is en gaat voor de overwinning, maar opnieuw geven ze niet thuis. De beste kansen zijn voor de thuisploeg die op de counter levensgevaarlijk blijken. Dit resulteert ook in de 2-1. Een diepe bal wordt verkeerd ingeschat door de verdediging. Omdat ook doelman Mike Bakker niet goed staat opgesteld, de korte hoek blijft helemaal open, een koud kunstje om de 2-1 binnen te schieten.

Het zal toch niet waar zijn zie je iedereen bij S.K.N.W.K. denken. Gelukkig helpt de spits van Chrislandia een handje. Hij gaat eerst veel te hard door op Alex Andeweg. Een zeer terechte gele kaart is zijn deel, maar Alex moet geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Emiel Kuijten.

Enkele minuten later gaat diezelfde spits opnieuw veel te onbesuisd en hard in op René Verschoor. Opnieuw terechts geel en dat betekent rood. S.K.N.W.K. kan dan in een overtal op zoek naar een gelijkspel en zelfs meer………

S.K.N.W.K. gaat dan alles of niets spelen. Achterin 1 op 1 en proberen nog wat te forceren. Een schot van zo’n 20 meter van de inmiddels ook doorgeschoven Martijn Neele verdwijnt dan via een been van een Chrislandia speler gelukkig in het doel, 2-2. Zou het dan toch nog kunnen?

Opnieuw Neele staat aan de basis van de 2-3. Zijn lange bal op spits Padmos bereikt hem in de 16. Op zijn karatistieke wijze kapt hij twee man uit en schiet in de korte hoek raak, 2-3.

S.K.N.W.K. krijgt dan zelfs nog kansen op meer. Een klutsbal wordt door de keeper nog net op de lijn gered. Ook de ingevallen Stefan Vermeer is dichtbij een treffer, maar komt net te laat inglijden.

De thuisploeg is dan murw gespeeld, maar probeert door nog fysieker te gaan spelen alsnog een punt te pakken. Bij een corner vlak voor tijd komt zelfs de keeper van de thuisploeg mee naar voren, maar het mocht niet baten.

Gelukkig blijft het bij 2-3 en kan S.K.N.W.K. toch ‘gewoon’ weer drie punten bijschrijven.

De scheidsrechter is dan na het laatste fluitsignaal de gebeten hond. Maar de thuisploeg heeft zelf de gehele wedstrijd geprobeerd tijd te rekken, dus de bijgetelde tijd is gewoon terecht.

Een wedstrijd om heel snel te vergeten!? Of misschien niet! Het blijkt dat S.K.N.W.K. ook gewoon alles nodig heeft om elke week weer goed te voetballen en de puntjes te pakken. Het is te hopen dat de spelers daar na de ‘narrow escape’ van gisteren van doordrongen zijn.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan is s.v. W.I.K. ’57 1 de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’.