Chrislandia krijgt te weinig tegen koploper SKNWK

Hieronder het verslag van de wedstrijd van afgelopen weekend tussen Chrislandia 1 en S.K.N.W.K. 1 van de website van Chrislandia:

Na de nederlaag van twee weken geleden tegen de Fendert en een weekje rust door het beker programma, was de batterij weer opgeladen voor de lastige thuiswedstrijd tegen koploper SKNWK. Die voorlopig dit seizoen alleen hun meerdere moesten erkennen in concurrent vv de Fendert.

Chrislandia startte de wedstrijd zonder de geblesseerde Rob van Eijk en keeper Daniel Tameris. Hij werd vervangen door Gert van de Meeberg. Ondanks de regen die ‘s morgens gevallen was, kon er afgetrapt worden met droog weer. Er stond wel een harde wind die schuin over het veld waaide.

Het begin van de wedstrijd was rommelig en er werd door beide ploegen veel balverlies geleden. De duels werden vooral op het middenveld uitgevochten. SKNWK probeerde de bal laag over de grond door het centrum, bij het doel van Chrislandia te krijgen maar verder dan een tweetal afstand schoten en een scrimmage in het vijf meter gebied die gepakt werd door keeper van de Meeberg kwam het niet.

Na 25 minuten voetballen een vrije trap voor Chrislandia vanaf de rechterkant langs de zijlijn. De vrije trap genomen door Wouter Visser werd hoog voor het doel van SKNWK geschoten. Na een luchtduel belande de bal voor de voeten van Leon Stolk waar zijn eerste schot nog geblokt werd was zijn tweede inzet wel raak 1-0. Hierna bleef het wedstrijd beeld hetzelfde en de strijd werd hoofdzakelijk op het middenveld gestreden. En beide ploegen wisten voor de rust geen grote mogelijkheden meer te creëren.

Na de thee was het voor Chrislandia duidelijk SKNWK zou op zoek gaan naar de gelijkmaker. Er werd daarom geprobeerd om de wedstrijd direct weer fel te beginnen. En vanaf de aftrap gelijk de aanval te zoeken om zo onder de druk van SKNWK uit te komen. Deze opzet leek te slagen want SKNWK weet geen kansen te creëren. Chrislandia speelt met de wind in de rug en weet deze goed te benutten. Een achterbal wordt over de verdediging heen geschoten. De grensrechter van SKNWK, deze middag vaker goed voor discutabele momenten, vlagt voor buitenspel. De scheidsrechter fluit, maar geeft uiteindelijk een scheidsrechtersbal. Deze bal wordt gewonnen door Martijn de Jong hij omspeelt zijn directe tegenstander en dribbelt het vijf meter gebied binnen. Zijn inzet werd door de keeper tot corner verwerkt, het was wellicht een betere optie geweest om de mee opgekomen Leon Stolk aan te spelen. Kort hierna een vrije trap voor SKNWK langs de zijlijn. Deze wordt hoog voor het doel geschoten, spits Wilco de Valk legt de bal voor op de buitenspel staande Robert Padmos en die schiet de gelijkmaker binnen 1-1. Waarbij het vlag signaal van de grensrechter van Chrislandia werd genegeerd door de scheidsrechter.

Niet veel later weet Chrislandia toch weer op voorsprong te komen. Ditmaal is het raak vanuit een counter. Na een snelle combinatie op het middenveld is het de goed spelende Leon Stolk die de bal in de loop van Remon Heinsius mee geeft. Remon bedenkt zich geen moment en schiet hard in de korte hoek raak 2-1.

SKNWK is duidelijk aangeslagen door dit snelle tegen doelpunt en wederom een achterstand in de wedstrijd. Maar dan volgt het keerpunt in de wedstrijd spits Martijn de Jong moet het veld verlaten door zijn tweede gele kaart. SKNWK gaat meer risico nemen en achterin 1 op 1 spelen, laatste man Martijn Neele schuift door naar het middenveld. Het is dezelfde Martijn Neele die van buiten het zestien meter gebied uithaalt, zijn schot wordt van richting veranderd en beland in het doel 2-2.

Met de resterende tijd die nog te spelen is zet SKNWK alles op alles om de drie punten mee naar huis te nemen. Goed voetballen is er dan al lang niet meer bij. Met een hoge bal wordt spit Robert Padmos bereikt, deze draait het zestien meter gebied binnen en schiet laag raak 2-3.

Helaas voor de spelers van Chrislandia wederom een kleine nederlaag. Er is hard gestreden om de drie punten in Heijningen te houden maar het mocht niet baten. En wellicht voor SKNWK het geluk van de kampioen? Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop, ditmaal de derby tegen Kogelvangers uit Willemstad. Een mede concurrent voor het kampioenschap in 4B.