Jaaroverzicht S.K.N.W.K. 2011 (maart)

Nu het jaar 2011 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag maart.

1 maart

Van der Wielen Verspreiding sponsort S.K.N.W.K. F1

Vanavond, dinsdag 1 maart 2011, zijn onze pupillen van S.K.N.W.K. F1 in het nieuw gestoken. Zij hebben een nieuw tenue gekregen. Dit tenue is geschonken door Van der Wielen Verspreiding uit Colijnsplaat.

Uiteraard waren er bloemen en gingen de F-pupillen samen met sponsor Wim v/d Wielen op de foto.

Namens S.K.N.W.K. en dan met name F1 willen we Van der Wielen Verspreiding uiteraard zeer hartelijk danken !!

11 maart

Gerard Olijhoek bezig aan zijn laatste kunstje

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – Het is een gave om prestaties van sporters met praten alleen omhoog te helpen. Gerard Olijhoek is één van de trainers die beschikt over die eigenschap. Met SKNWK wil hij nog één Houdini-act uithalen en daarmee zijn ploeg behoeden voor degradatie.

SKNWK is in de derde klasse A hekkensluiter met elf punten uit vijftien duels. Colijnsplaatse Boys, Spui en Domburg staan in de buurt. Ongeacht de competitieafloop is het na dit seizoen welletjes geweest. Na een lange carrière en omzwervingen langs diverse Zeeuwse clubs gaat Olijhoek (70) met pensioen. “Maar ik voel me er nog steeds heel goed bij hoor”, haast hij zich te zeggen.

Met zijn respectabele leeftijd verrast hij door zijn optreden op het trainingsveld en langs de lijn vriend en vijand. De gedrevenheid straalt nog steeds van hem af. Tijdens SKNWK jongste competitiewedstrijd, uit bij Nieuwland, liet Olijhoek zich vocaal niet ongemoeid. De scheidsrechter van dienst kwam vervolgens in de rust langs Olijhoek om hem het een aantal van zijn beslissingen uit te leggen. “Dat was een spontane scheids. Klasse. Voetbal is emotie en zo zit ik ook in elkaar.”


Gerard Olijhoek mikt op lijfsbehoud met SKNWK. Hoewel de ploeg op de laatste plaats staat in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal heeft de oefenmeester goede hoop dat zijn missie slaagt. foto Dirk-Jan Gjeltema

Met zijn peptalk heeft Olijhoek dit seizoen al het nodige bereikt. Zo keerden een aantal spelers terug in de SKNWK-selectie. Kristian Bouwman en Sander Uijl waren gestopt, maar spelen mede door Olijhoeks toedoen weer in het eerste. En ook routinier Martijn Neele werd weer van stal gehaald. “Martijn staat laatste man te voetballen en dat scheelt zoveel. Het geeft rust.”

Met zijn veelal jonge spelers is er sprake van een dubbele generatiekloof, maar Olijhoek praat zich er wel uit en voelt zich ‘peoplemanager’. Zo stuurt hij de jonge doelman Erwin Maliepaard. “Hij keepte bij de A’s voordat die werden opgeheven. Als je ziet hoe hij nu staat te keepen en hoe het was: je moet zo’n jongen het gevoel geven en laten zien dat je om hem geeft.” Met Oleg Bondarenko had hij in het duel met Heinkenszand een aanvaring. Olijhoek bracht de voetballer in, maar haalde hem snel weer naar de kant. “Ik heb tegen hem gezegd: je mag van alles van me vinden, maar ik haal je er wel uit. Dinsdag praten we verder.” Een typerende actie van Olijhoek: eerlijk en recht door zee.

Zaterdag ontvangt SKNWK De Meeuwen uit Zoutelande. Uit verloor SKNWK met 1-0. De Nieuwerkerkers staan dan wel laatste op de ranglijst, maar Olijhoeks ploeg won de laatste competitiewedstrijd bij Nieuwland met 6-0. “Dat was een opsteker. Ik ga er van uit dat het geen incident is geweest. Al die kleine dingen waar ik de nadruk op heb gelegd, kwamen samen.” Vorige week klopte SKNWK in een vriendschappelijk duel WHS, dat uitkomt in de derde klasse B, met 3-1. “Beide ploegen waren niet volledig, maar de manier waarop we gevoetbald hebben staat me aan. Er zit een stijgende lijn in. Het geeft vertrouwen en een ‘boost’ aan de groep. De groep is ook enorm hecht. Iedereen, de geschorsten en geblesseerden, was er tegen Nieuwland. Ze zaten allemaal in de dug-out. Ik ben dan zeventig, maar dat geeft me een heerlijk gevoel.”

“Ik ben niet gemakkelijk en neem geen blad voor mijn mond. Maar ze pakken het op. En zolang we nog geen zeven punten achter staan met nog maar twee wedstrijden te gaan, is er hoop. We hebben de minste verliespunten van de onderste vier ploegen. En al zouden we degraderen, dan nog. Er is dan een basis en ik geloof dat dan nog iedereen bij SKNWK blijft voetballen. Thomas (De Ridder, red.) moet er gewoon blanco aan beginnen. Ik was ook 24 toen ik begon en tweederde van mijn selectie was ouder dan ikzelf.”

Het toverwoord dat de slagingskans aanmerkelijk vergroot is wederzijds respect. En juist die term staat voorin Gerard Olijhoeks woordenboek.

11 maart

Nieuwe doeltjes voor Mini’s

Onze Mini’s kunnen in het vervolg op heuse doeltjes speciaal voor de Mini’s scoren. Vanaf vandaag zijn er nieuwe doeltjes op sportpark ‘Het Springer’.

Deze zijn gemaakt door de mannen van de onderhoudscommissie (waarvoor uiteraard weer hartelijk dank!!).

13 maart

Verjongingskuur doet S.K.N.W.K. 2 goed

S.K.N.W.K. 2 heeft gisteren weer eens een duel gewonnen. Na twee gelijke spelen was er nu eindelijk weer eens winst voor de blauw/zwarten. Het werd op sportpark ”Het Springer” in de wedstrijd tegen Kruiningen 2 uiteindelijk 2-1.

Zonder ”de oudjes” Kees-Jan van Nieuwenhuize, Jacky de Bruine en Martijn Neele onderging ”ut twidduh” een verjongingskuur. Met de B-junioren Brendan Scherpenisse, Remco v/d Berge en Marcel Verschoor, die alledrie kunnen terug kijken op een goede wedstrijd, werd de ongeslagen thuisstatus behouden.

De doelpunten werden gescoord door de eveneens zeer jeugdige Kevin Duinhouwer en door (keeper) Koen de Jonge (hij stond gisteren in de spits bij het 2e).


S.K.N.W.K. 2 voorafgaand aan het duel tegen Kruiningen 2

13 maart

Gezellig avondje wokken voor S.K.N.W.K. 4

Opnieuw een zeer geslaagde avond voor de bemanning en hun aanhang. Heerlijk samen gegeten met smakelijke drankjes en gevarieerde gesprekstof (waarbij de memorabele zaken uit het verleden niet vergeten werden..). Daarna zette een afvaardiging de smaaktest nog tot in de late uurtjes voort bij Charlie.

De foto’s zijn door het (tegen)licht niet van hoge kwaliteit, maar geven wel een impressie.

20 maart

42-jarige Léon Quik weer onder de lat bij S.K.N.W.K. 1

Gisteren won S.K.N.W.K. 1 met 5-1 van Kapelle 1. Deze overwinning kwam mede op het conto van doelman Léon Quik. De inmiddels 42-jarige keeper toonde aan het nog steeds niet verleerd te zijn. Normaliter keept Quik bij ‘de baggerschuit’ van S.K.N.W.K. (het vierde), maar gisteren weer eens onder de lat bij ”het vlaggenschip”.

Door de wegvallen van Erwin Maliepaard (blessure) en Mike Bakker (werk) moest trainer/coach Gerard Olijhoek op zoek naar een keeper. Gelukkig bleek de keeper van het 4e (!!) bereid de plek in het doel bij S.K.N.W.K. 1 weer in te nemen.

Zoals gezegd keepte Léon weer als ‘vanouds’. Slechts één maal moest hij de bal uit het netje halen. Door de vijf treffers aan de andere zijde van het veld bij zijn ‘collega-doelman’ van Kapelle kon Quik samen met zijn ploeggenoten van S.K.N.W.K. 1 het zoet der overwinning proeven.

20 maart

JEUGD SKNWK GOES VOETBAL EXPERIENCE!

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; het voetbaluitje van de jeugd naar Voetbal Experience in Middelburg. In totaal hadden 41 jeugdleden zich aangemeld van de E, D, C (meisjes) en B-pupillen. Helaas gingen er (mede door het winterfeest in Bru) maar 2 B-pupillen mee, Yannick en Justin. Maar we waren blij dat deze twee mannen erbij waren!

Doordat Joeri van Dijke door de griep geveld was en Julian Vermeer zich afgemeld heeft als lid van de vereniging gingen zij helaas niet mee. De 39 deelnemers die over waren, werden begeleid door Andre Kik (E1), Richard Folmer en Peter van der Cingel (E2), Jacky de Bruine (D1), Eric Hartog (D2) en Sandra Schiettekatte
(C-meisjes en B).

Rond 14:45 uur stonden de meeste kinderen al voor de bus (een dubbeldekker!!!) te wachten om het beste plaatsje te veroveren. Maar de buschauffeur bleek een echte gentleman en liet de dames van de C-tjes als eerste een plaatsje uitzoeken, de jongens bleven voor een gesloten deur staan. Nadat de buschauffeur, op een zeer geinteresseerde manier, nog even aan Lennie vroeg of zij ook meeging (helaas zij reed er met een auto achteraan)………gingen dan toch de achterdeuren open en kon iedereen de bus in.

Om 14:55 uur zat iedereen netjes in de bus, alle kinderen geteld en aanwezig, klaar voor vertrek………of toch niet? Andre was nog niet gesignaleerd! Nadat ook hij van het voetbalveld was geplukt, gingen we op weg naar Middelburg.

De stemming zat er in de bus al aardig in en dat is gelukkig de hele middag en avond zo gebleven. Van Eric kregen wij nog te horen dat Anita ’s middags heerlijk kinderloos was, waarna we toch onze twijfels kregen of hij wel vrijwillig mee ging…. Eenmaal aangekomen in Middelburg kregen we wat uitleg en mochten we naar binnen toe.

Helaas bleek al snel dat Niels Dooge waarschijnlijk ook een griepje onder de leden had. Ondanks de paracetamolletjes die hij geslikt had, ging het toch niet lukken en is hij door zijn vader opgehaald.

Binnen begonnen we in een filmzaal met een groot half rond scherm, waar we opnieuw het Europees Kampioenschap van 1988 beleefde. De sfeer was helemaal geweldig en werd gejuicht alsof we opnieuw Europees Kampioen werden! Na afloop zat er een oudere (onbekende) meneer bovenin nog steeds na te juichen, ik geloof dat hij genoten heeft van onze jeugd!

Hierna kwamen we in het voetbalmuseum, wat door de leiders meer bewonderd werd dan door de jeugd. Ach ja, ieder z’n ding zullen we maar zeggen. Eenmaal uit het museum waren er nog veel schitterende dingen te bezichtigen, the wall of fame, een muur met bekende uitspraken van bekende Nederlanders, een kleine bioscoop waar verschillende voetbalfilmpjes gedraaid werden (voetbalbloopers, alle huilende voetballers, slecht weer voetbal en schwalbes).

In het spookhuis werd een filmpje gedraaid van de meest grove, afschuwelijkste overtredingen, om dit te bekijken is een sterke maag zeker vereist! Ook was een nog een “peepshow” speciaal voor de dames, hier werden de mooiste voetbalmannen (veelal zonder shirt) getoond en kon je een roddelquiz doen. Brenda kreeg na deze quiz te hebben gedaan de score “Blondie” en Lennie bleek een “Zeeuwse Babbelaar”, wat dit inhoudt is op de foto’s te zien.

Inmiddels waren alle kinderen al in het actieve gedeelte te vinden, waar de meeste zich in eerste instantie hadden verzameld om hun schotkracht te meten. Hard schieten bleek geen probleem, maar om dit ook nog binnen de palen te doen zodat de snelheid gemeten werd……dat was een ander verhaal.

Nadat dit toch gelukt was, gingen de groepen zich verspreiden en werden de krachten gemeten op de andere onderdelen zoals hooghouden, paaltjeschieten, keepen, vlakschieten, dribbelen en sprinten. Ook de leiders deden fanatiek mee, waaruit toch wel bleek dat de snelheid bij sommige leiders (Jacky…) in de loop van jaren “iets” afgenomen is!

Om half zes was het tijd voor de eerste ploeg om frietjes en een snack te gaan eten. Iedere tien minuten kwam er een team bij, zodat de meiden in de keuken de tijd hadden om de frietjes te bakken. Nadat Andre nog een extra portie ophad en Peter begreep dat de friet in zijn mond moest en niet in zijn neus, hadden we nog iets meer dan een uur om alles nog een keer te bekijken en te doen.

Een aantal teams hebben alle spellen nog een keer gedaan en de scores op een scoreformulier bijgehouden. Voor het einde werden er snel nog wat foto’s genomen, zodat thuis alles nog een keer bekeken kon worden.

Moeder en dochter Schiettekatte wilden hier liever niet op, wat betekende dat er uiteraard nog een paar extra werden gemaakt. Om 19:45 uur werden alle kinderen verzameld voor een laatste groepsfoto, waarna de jassen werden aangetrokken en de bus weer werd opgezocht. In de bus werd nog wat gedronken en nagekletst.

Op verzoek van de buschauffeur werd al het vuil tijdens de busreis opgehaald door onze steward Richard. Gezien zijn lengte was hij hier uiteraard de aangewezen persoon voor……

Ondanks dit, kwamen we rond 20.45 uur toch veilig in Nieuwerkerk aan. Complimenten voor alle jeugdleden, op wat waarschuwingen na, is het allemaal hartstikke goed gegaan!

Uiteraard gelden deze complimenten ook voor de begeleiders die heel actief met de groepen zijn bezig geweest!

Wat ons betreft is het uitje naar Voetbal Experience geslaagd!

Groetjes, Lennie en Brenda

30 maart

SKNWK.nl heeft hoge amusementswaarde

In de 22e aflevering in de categorie ‘Clubsite van het Jaar’ aandacht voor de site van S.K.N.W.K.

Welke club: Sport Kombinatie Nieuwerkerk (SKNWK)

Webadres: www.sknwk.nl

Leuk aan de site: Er zijn echt heel veel leuke dingen aan deze site. Eentje wil ik er bij dit kopje extra uitlichten. Dat is de ‘TikkieTerug-pagina’ onder het kopje historie. Op deze pagina staan oude teamfoto’s, anekdotes en verhalen over de geschiedenis van SKNWK. Het gaat over voetbal, zaalvoetbal, jeugdkampen en alles wat met de historie van de club te maken heeft. Alle afleveringen bieden ruimte voor reacties.

Minder leuk aan de site: Er missen teamfoto’s van SKNWK 3 en 4. Voor de rest bij de teampagina’s is bij de stand een link te vinden naar voetbal.nl, maar de link werkt niet. Helaas, het is niet heel moeilijk om de standen gewoon zelf op je site te zetten.

Beoordeling: De site van SKNWK heeft een hoge amusementswaarde. De homepage ziet er goed uit, een duidelijk overzicht van alle stukjes op de site. De vormgeving is helder en overzichtelijk. Witte letters op een zwarte achtergrond is niet de mooiste combinatie, maar de strakke indeling maakt veel goed.

Bijna alle pagina’s – van accommodatie tot fanshop – zien er netjes uit. Dan staan er nog heel veel extra’s op deze site die ik bij deze beoordeling niet voorbij kan laten gaan. Naast de uitgebreide historiepagina heb je ook nog de column van Jan, met vele afleveringen ervan.

De sjaal van SKNWK is ook erg leuk om naar te kijken. De fans nemen de sjaal en andere accesoires van de club overal mee naar toe.

De topscorerspagina ziet er goed uit, evenals de de fotohoek en er is zelfs een aantal video’s te vinden onder het kopje SKNWK-TV. Ook is er nog de Club-of-the-day-pagina, waar iedere dag een vereniging uit Nederland extra publiciteit krijgt.

Geen twijfel mogelijk: de site van SKNWK verdient vijf sterren. Met de standen erbij is de site helemaal top!

Eindcijfer: *****