Jaaroverzicht 2011 S.K.N.W.K. (april)

Nu het jaar 2011 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag april.

3 april

Eerste doelpunt Remco v/d Berge bij senioren

Zoals wel vaker dit seizoen speelden diverse B-junioren (zij waren overigens gisteren vrij) mee met de seniorenteams. Zo kon het zijn dat Remco v/d Berge zijn eerste treffer bij de senioren kon maken. Hij kopte namens S.K.N.W.K. 2 schitterend de 3-2 tegen de touwen in het uitduel tegen D.F.S. 2. Remco speelde de gehele tweede helft mee en deed dit opnieuw erg goed. Samen met B-junior Marcel Verschoor (die gisteren ook nog een half uur meespeelde met het 2e) blijken deze gasten makkelijk mee te kunnen met het 2e.

Overigens verloor S.K.N.W.K. 2 gisteren met 5-3 van D.F.S. 2. De andere 2 treffers werden gescoord door Martijn Backx en Kristian Bouwman.

De top 3 van de topscorerslijst, Wim Voorbeijtel, Robert Padmos en Wilco de Valk kwam gisteren niet in aktie. Zij blijven respectievelijk steken op 19, 13 en 12 competitietreffers.

Namens S.K.N.W.K. 3 werd de eretreffer in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Duiveland 4 gescoord door Kevin Duinhouwer. Voor Kevin zijn 2e doelpunt dit seizoen.

S.K.N.W.K. 1 kwam gisteren niet in aktie en dus niet tot scoren. Voor S.K.N.W.K. 4 is dit iets anders. Zij kwamen wel in aktie, maar wisten helaas in Bruinisse niet te scoren. Ze verloren met 4-0.

10 april

S.K.N.W.K. 1 lacht, S.K.N.W.K. 1 huilt

De titel is eigenlijk wel typerend voor de 2e competitiehelft van S.K.N.W.K. 1. Dan wordt weer gewonnen, maar de volgende week is er net zo makkelijk weer een nederlaag. Gisteren kon men weer lachen op ‘Het Springer’. Colijnsplaatse Boys 1 werd met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. S.K.N.W.K. bezet inmiddels weer de 10e plaats, een plek die aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan de na-competitie. Echter we zijn er nog niet. Met duels tegen kampioenskandidaat nummer 1, D.F.S. 1 (a.s. zaterdag op sportpark ‘Het Springer’) en tegen de nummers 4 en 2, V.C.K. 1 en Yerseke 1 wacht de blauw/zwarten nog een zeer zwaar programma.

Om 14:30 uur werd afgetrapt bij het duel tussen de nummers 11 en 12 van de ranglijst. Op een nog steeds dramatisch hoofdveld in Nieuwerkerk ontspon zich een heus degradatieduel. Al na 1 minuut kon Robert Padmos van S.K.N.W.K. afdrukken. Echter zijn schot werd gepakt. Aan de andere kant moest keeper Mike Bakker van S.K.N.W.K. een schot over het doel tikken. In de 10e minuut opnieuw een mogelijkheid voor S.K.N.W.K. Opnieuw was het Padmos die kon schieten nadat hij goed diep was gestuurd. Echter zijn schot was te zwak. Toch was Padmos een plaag voor de ploeg uit ‘Colijn’.

In de 27e minuut komen de blauw/zwarten op voorsprong. Een vrije trap van linksbuiten Stefan Vermeer verdween middels een keurige schuiver in het doel van Colijnsplaatse Boys, 1-0. Linksback van S.K.N.W.K., Timo Verkaart, die weer een zeer sterke wedstrijd speelde, is dan ongelukkig met een terugspeelbal. Gelukkig verdwijnt de bal langs de uitgekomen keeper van de Nieuwerkerkers naast het doel. Dan is het tijd voor Robert Padmos.

In de 37e minuut is het Sander Uijl die middels een prima pass Robert Padmos aanspeelt. Deze kapt zijn man prima uit en schiet de bal hard en laag in de verre hoek, 2-0. Vlak voor de rust is het weer Padmos die scoort. Nu wordt hij diepgestuurd door Wilco de Valk. Hij tikt slim de bal binnen en schiet eigenlijk de wedstrijd in het slot, 3-0.

Gelijk in de 2e helft blijkt dat de gasten risico gaan nemen door 1 op 1 te gaan spelen achterin. Echt effect heeft dit niet voor de geel/groenen. Wel voor S.K.N.W.K., maar ze vergeten te profiteren. Robert Padmos verzuimt de 4-0 te scoren. Hij strandt op de keeper. Daarna is het Martin Kiesenberg die een teruggelegde bal over in plaats van in het doel schiet.

In de 53e minuut kopt Sander Uijl de bal binnen, maar nu wordt er op de doellijn redding gebracht. Een minuut later is het Wilco de Valk die de bal overkopt, zodoende nog steeds 3-0. Daar komt zo’n 20 minuten in de 2e helft verandering in. Wilco de Valk gaat alleen door en wordt onregelementair afgestopt. De goed leidende scheidsrechter geeft slechts een gele kaart aan de nummer 3 van ‘Colijn’ terwijl rood op zijn plaats was geweest. Martin Kiesenberg nestelt zich achter de bal en schiet deze via een speler van Colijnsplaat binnen, 4-0.

Dan zit de wedstrijd echt in het slot. Colijnsplaat probeert wel, maar mist de overtuiging en de kracht om S.K.N.W.K. ‘pijn’ te doen. Een vrije trap verdwijnt net naast het doel van Mike Bakker. Aan de overkant kan Leon Goedegebure de 5-0 binnen trappen, maar hij schiet naast.

In de 89e minuut nog een domme gele kaart van opnieuw de nummer 3 van ‘Colijn’. 2x geel is rood en dus voortijdig inrukken. S.K.N.W.K. houdt weer een keertje de nul en houdt door de overwinning hoop op een langer verblijf in de 3e klas. Zoals gezegd wachten nog drie zware duels, maar om maar eens een cliché te gebruiken, de bal is rond.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Martijn Neele, Kristian Bouwman, Martijn Rentier, Timo Verkaart, Martin Kiesenberg, Robert Padmos, Sander Uijl, Leon Goedegebure (Martijn Backx), Wilco de Valk, Stefan Vermeer.

10 april

S.K.N.W.K. 2 stunt tegen koploper Kloetinge 4

Was van de week te lezen op deze site dat het seizoen van S.K.N.W.K. 2 kleurloos is, gisteren lieten de mannen van ‘ut twidduh’ weer eens zien dat ze toch ook gewoon bij de bovenste ploegen van de reserve 3e klasse behoren. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ was Kloetinge 4 kind van de rekening. Na een 2-0 ruststand eindigde het duel in een terechte 3-1 overwinning voor de blauw/zwarten.

In het begin was Kloetinge de bovenliggende partij. Echter de S.K.N.W.K. verdediging wilden van geen wijken weten. Ze probeerden middels geplaatste counters eruit te komen.

Na zo’n 25 minuten kon men voor het eerst juichen. Via Frank Boere kwam de bal bij Jacky de Bruine. Deze scoorde beheerst de 1-0. Vijf minuten later was het weer raak. Via de inmiddels ‘ingeburgerde’ B-junioren Marcel Verschoor en Remco v/d Berge kwam de bal nu bij Steven Padmos. Deze schoot op doel, maar de keeper redde. Echter gaf deze een rebound weg en Jacky de Bruine was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te schieten. Dit was tevens de ruststand.

Dat het 2-0 was had S.K.N.W.K. te danken aan doelman Koen de Jonge. Kloetinge kreeg namelijk nog een strafschop bij een 2-0 tussenstand na een handsbal van Leon Pollemans. De Jonge kwam als overwinnaar uit de strijd vanaf 11 meter en hield zijn doel schoon in de 1e helft.

In de 2e helft na zo’n 15 minuten een schitterende aanval van de Nieuwerkerkers. Via Jacky de Bruine komt de bal over rechts bij Jeroen Backx. Deze geeft perfect voor en Remco v/d Berge weet, overigens net als vorige week, te scoren, 3-0.

Door nonchalant verdedigen weet Kloetinge dan de eretreffer nog te scoren. Echter hierbij blijft het. Ondanks de vele afwezigen bij S.K.N.W.K. 2 een verdiende overwinning. Met de juiste wedstrijdinstelling kom je een eind. Dat was gisteren duidelijk te zien.

Meerdere spelers konden predikaat ‘Man of the Match’ krijgen bij S.K.N.W.K. Maar eigenlijk een compliment aan het complete team. Volgens de kenners speelde overigens met name Martin Huisman een zeer sterke wedstrijd.

Volgende week volgt Kapelle 3. Wederom een thuiswedstrijd. Hopelijk vallen de blessures mee en keren enkele geblesseerde spelers weer terug. Dank ook nu weer aan de B-junioren Remco v/d Berge en Marcel Verschoor. En zeker aan Tim van Stuijvenberg, die na zijn duel met de B-junioren in Middelburg ook nog wilde invallen bij het 2e! Klasse!

S.K.N.W.K. 2: Koen de Jonge, Emiel Pollemans (Kees-Jan van Nieuwenhuize), Marcel Verschoor, Leon Pollemans, Jurjen Vermeer, Jeroen Backx, Frank Boere, Martin Huisman, Jacky de Bruine, Steven Padmos (Tim van Stuijvenberg), Remco v/d Berge.

11 april

Uitgebreid verslag Bruse Boys Voetbalquiz

Afgelopen vrijdag, 8 april 2011, organiseerde Bruse Boys de 2e Bruse Boys Voetbalquiz. Namens S.K.N.W.K. namen er drie koppels deel. Léon Pollemans en Richard Bevelander, Cees Dalebout en Emiel Kuijten, Tonny v/d Berge en Martijn Neele.

De koppels eindigden op een 8e, gedeeld 16e en 23e plaats. Hieronder een uitgebreid verslag en de eindstand van de Bruse Boys Voetbalquiz van de website van Bruse Boys:

Door: Ricardo de Winter

Afgelopen vrijdag (8 april 2011) hebben bijna vijftig koppels in het Verenigingsgebouw gestreden om de hoofdprijs in het officieuze Schouwse kampioenschap voetbalquiz, ofwel de 2e Bruse Boys voetbalquiz. Uiteindelijk werden Freek Torensma en Elmar Verhage (Zierikzee) eerste, nipt voor Niels Hendrikse en Arjen Berrevoets (WIK´57).

De avond bestond uit 4 blokken, waarin elk 25 vragen werden gesteld. Er waren zowel open vragen als meerkeuzevragen in diverse categorien, waaronder ´Europees voetba´, `Nederlands Elftal´, ´Zeeuws voetbal´ en ´Vergeten voetballers´. De eerste ronde was waarschijnlijk de eenvoudigste, terwijl de derde ronde door de meeste koppels als zeer moeilijk werd ervaren.

Bij de start om half 8 bleken vrijwel alle koppels aanwezig. Het ene koppel met wat meer verwachtingen dan het andere koppel. Gezelligheid stond voorop en dat bleek ook wel uit het consumptiegedrag van de aanwezige spelers. Dit allemaal ten goede van de nieuwbouw van het sportcomplex!! Waarvoor dank.

Niet ieder antwoordformulier kwam na een quizronde volledig ingevuld terug. Op verschillende vragen moesten velen zelfs een gok schuldig blijven. Op diverse andere vragen wisten diverse koppels ook meerdere malen te verrassen met het juiste en volledige antwoord. Opvallende vaak werd Sjaak Polak geantwoord en ook Jack de Gier hing reeds lange tijd in de lucht voordat de bijbehorende vraag gesteld werd. Dat 50% van de deelnemers de voornaam van de mascotte van FC Dordt, Sjaak het schaap niet kende, was een grote teleurstelling.

Een koppel dat ook wist te verrassen met hun antwoordformulieren is het koppel Leen (die van Rudi) en Bert (das die van Rudo). Op het laatste moment aangemeld, van donderdag- op vrijdagnacht door Rudo, maar wel direct één van de gevaarlijke outsiders voor de titel. Daar waar diverse andere koppels het antwoord op een vraag niet kon verzinnen, bleken Leen en Bert hier helemaal geen moeite mee te hebben. Niet altijd even succesvol, maar origineel op zijn minst…

NEC-shirtsponsor ‘Curasau’ kwam nog door de spellingcontrole van het nakijkteam, maar Sirjansland moest toch echt fout gerekend worden. Het was niet daar, maar in Geleen waar Fortuna voor de fusie haar thuisbasis had. Een ronde later bleek het voor de meeste koppels te veel gevraagd een volledig antwoord op de vraag ‘Welke zes Nederlanders naast Jos Hooiveld en Glenn Loovens hebben sinds 1990 minimaal één competitiewedstrijd voor Celtic gespeeld’ te geven. Wat goed ging bij Leen en Bert was dat er zes namen op het formulier kwamen. Maar ook na telefonisch contact met de Schotse voetbalbond bleek dat Wim van Kooten, Pluim, Nico de Keijzer, Wim Otte, Jaap Boer en Leen Dup in ieder geval niet na 1990 voor de groen-witten uit Glasgow uitkwamen.

Soms moet je ook net het geluk hebben dat je de juiste keuze maakt. Er ontbreekt een club in het rijtje clubs waar Diego Armando Maradona ooit voor speelde. Je weet dat het antwoord iets is met FC S… Bert twijfelt, ook Leentje weet niet helemaal zeker dat het FC Sevilla is, en na overleg wordt besloten toch FC Snuif in te vullen. Dat de heren Lionel Messi en Frans de Oude nog door elkaar haalden als topscorer in het Champions League seizoen 2009 -2010, moet als incident beschouwd worden.

Na vier ronden van elk ongeveer 30 minuten denkwerk moest het nakijkteam overuren maken om de winnaar te vinden. De eerste twee koppels hadden evenveel punten, waarna de zogenaamde drie sterren vragen de doorslag gaven. Elmar en Freek hadden iets meer punten bij de moeilijkste categorie, waarna zij tot winnaar werden uitgeroepen. Een Bruse Boys sjaal en een herinneringstegeltje werden door beide heren trots in ontvangst genomen. Er moest natuurlijk ook nog een clubkampioen komen en dat werden Jacob en Han Muller.

Bij deze wil de organisatie alle deelnemers, barpersoneel en nakijkers danken voor hun deelname/inzet. Dit zelfde geldt voor Jhonny´s Taria, die de snack in de pauzes gesponsord heeft en bovendien zijn tuinmeubilair beschikbaar stelde om alle koppels te kunnen laten zitten. Volgend jaar willen we de 3e editie organiseren, dus heeft iedereen weer een jaartje de tijd om te studeren.

Hieronder de volledige uitslagenlijst:


Cees Dalebout staat in de ranglijst met Harald Kesteloo, maar speelde met Emiel Kuijten samen,

Voor foto’s klik op de site van Bruse Boys:

22 april

Ook bij S.K.N.W.K. is de Coerver-methode niet onbekend

Oud-voetbalcoach Wiel Coerver is op 86-jarige leeftijd in Kerkrade overleden. Als speler veroverde hij in 1956 de landstitel met Rapid JC, een voorloper van Roda JC, waar Coerver in 1965 trainer werd. Hij coachte daarna onder meer Sparta, NEC en Feyenoord, waarmee hij in 1974 de titel en de UEFA Cup won.

Coerver genoot echter vooral bekendheid door de door hem ontwikkelde oefenstof. Wereldwijd namen topclubs de Coerver-methode, gebaseerd op balbeheersing en techniek, over.

Hij werd in 2007 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Een jaar later kreeg hij een oeuvreprijs van de organisatie Coaches Betaald Voetbal.

Bij S.K.N.W.K. werd de Coerver-methode geintroduceerd door voormalig jeugdtrainer Piet v/d Male. In de jaren ’80 nam hij voor het eerst de D-pupillen onder zijn hoede. Dit team werd twee keer per week getraind via deze trainingsstof.

Piet v/d Male zou later ook nog de C-junioren en de dames van S.K.N.W.K.-trainen. In het seizoen 1987-1988 werd S.K.N.W.K. C1 kampioen. Na een beslissingswedstrijd op neutraal terrein (bij s.v. Dreischor) werd Brouwershaven C1 met 4-2 verslagen. Hierdoor was S.K.N.W.K. C1 dus kampioen.

S.K.N.W.K. C1 kampioen

Staand v.l.n.r. Léon de Bruin, Gijs Icke, Kees van Westen, Richard Dijkmans, Johhny Roks, Stefan Regeer, Maciste de Miranda, Maurice Hart en trainer/coach Piet v/d Male.
Zittend v.l.n.r. Johnny Steendijk, Simon v/d Meer, Sjaak Kooijman, Wilco de Valk, Martijn Neele, Daniël Pairoux, Steven Neele en Sandra den Uijl.

29 april

Buitenboel kantine is schoongemaakt

Deze week hebben de mannen van de onderhoudploeg (Banus, Cees, Huib, Jaap en Jan) zich weer zeer nuttig gemaakt voor de club. Ze hebben de buitendkant van de kantine (ramen, boeiboorden, goten) schoongemaakt. Dat was zeker niet voor zijn tijd.

Uiteraard willen we ze weer hartelijk danken voor hun inzet (die ze wekelijks tonen!!). Nog een speciaal dankwoord aan Jan v/d Bos, die deze week de mannen assisteerde.