Jaaroverzicht S.K.N.W.K. 2011 (juni)

Nu het jaar 2011 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag juni.

2 juni

Ex-S.K.N.W.K. 2 wint 32e Onderling Tournooi

Zojuist heeft Ex-S.K.N.W.K. 2 de 32e editie van het Onderling S.K.N.W.K.-Tournooi gewonnen. Zij versloegen in de finale Dreischor.

Zometeen is de prijsuitreiking. Daarna gaan op een zonnig sportpark ‘Het Springer’ de barbecues aan.

Later meer…..

5 juni

Geslaagde 10e editie Joachim Glerum Jeugdtoernooi

Gisteren, zaterdag 4 juni 2011, werd alweer voor de 10e (!) keer ons eigen jeugdtoernooi, het Joachim Glerum Jeugdtoernooi, gehouden. En ook nu werd het weer een fantastisch toernooi, mede door de prima weersomstandigheden (misschien zelfs wel iets te warm……?).

’s Ochtends om 09.15 uur trapten de F-pupillen af. Rond het klokje van 12.00 uur was bekend wie de winnaars waren.

Alle deelnemende teams ontvingen een prachtige beker. Voor alle deelnemertjes was er zelfs een mooi aandenken. Ook was er nog een penaltybokaal voor de winnaar.

Voor de organisatie was het toen snel eten en alles opruimen en in gereedheid brengen voor de middag.

Nu was het de beurt aan de E-pupillen. ’s Morgens bij de F-jes waren er 3 poules van 5 teams, ’s middags bij de E-pupillen 2 poules van 6 ploegen. Ook de E-pupillen kregen na afloop natuurlijk een beker en een vaantje.

De organisatie kijkt weer terug op een fantastisch geslaagd toernooi. Dit kan nooit zonder de vele vrijwilligers. Dus bedankt: scheidsrechters, keepers, E.H.B.O., barcommissie, leiders, uiteraard de sponsors en iedereen die we dan nog vergeten zijn. We hopen ook volgend jaar weer op jullie steun.

Foto’s van de 10e editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi staan in het Fotoboek elders op deze site.

5 juni

Ode aan de Baggerschuit

Bemanning met aanhang gezond en wel weer aangeland in Nieuwerkerk! We hebben echt een prachtig weekendje gehad samen. In alle opzichten. Dankzij het mooie weer en de prima organisatie hebben we vrijdag kunnen genieten van heerlijke Limburgse gerechten en een avondwandeling in het maanlicht door de weilanden terug naar de hoeve.

Op zaterdag kregen we van het smakelijke stevige ontbijt voldoende energie voor een trektocht in een huifkar door de omgeving en een bezoek aan een wijngaard. Heel bijzonder. Uniek stukje Nederland daar. Het wijnproeven na afloop was de aanloop naar een geslaagde barbecue. De zoektocht naar de baggeraar van het jaar en de terugblik in de vorm van een prachtige presentatie door onze Minstreel waren de ideale opstap voor alweer een gezellige, lange avond/nacht.

Vandaag togen we met zijn allen naar Maastricht waar we kostelijk hebben genoten van een lokale gids tijdens een lange stadswandeling om daarna af te sluiten in een lokaal etablissement aan het Vrijthof. In elk geval hebben we de fantastische periode van de baggerschuit samen waarlijk afgesloten. Voor de thuisblijvers en andere belangstellenden die “ode aan de baggerschuit”.

Foto’s en meer informatie volgen wellicht later (of heb je al gekregen). Red.: foto’s hebben we inderdaad al gekregen en staan in het fotoboek, elders op deze site

Alvast bedankt,
Groeten,
Gerwi

Ode aan de baggerschuit.pdf

7 juni

Nog extra donaties voor Joachim Glerum Jeugdtoernooi

Zoals inmiddels bekend werd afgelopen weekend tijdens het Joachim Glerum Jeugdtoernooi al € 714,- opgehaald voor het goede doel (V.O.K.K.).

Nu is er nog extra geld verdiend. De keeper van Tholense Boys E3 zou van zijn ouders € 2,- voor elk (mogelijk) doelpunt dat hij zou voorkomen krijgen. Hij heeft 15 zogendaamde ‘doelpuntkansen’ tegen gehouden, dus zijn ouders doneren 30 euro voor kinderen in Malawi! Een jeugdbestuurslid van Tholense Boys deed er nog eens € 10,- bij.

Zodoende komen we dus nu op een eindbedrag van € 754,- voor zieke kindertjes in Malawi.

Een prachtig resultaat!

11 juni

Gezellige afsluiting van het seizoen SKNWK 1 en 2

Gisteren hadden S.K.N.W.K. 1 en 2 als afsluiting van het seizoen een barbecue. Ondanks de slechte weersomstandigheden was het toch zeer gezellig.

Nadat eerst geprobeerd was een tentje voor de barbecues te maken, maar deze door de wind helaas niet bleef staan, werden de barbecues maar aan de zijkant van de kantine gezet. Onder de parasols kon men dan toch ‘droog’ bakken.

Onder het genot van een drankje en een gezellig muziekje (met dank aan DJ Badmuts) was het een zeer geslaagde avond.

Bekijk de foto’s van deze afsluitende barbecue nu elders op de site in Het Fotoboek.

11 juni

Ook S.K.N.W.K. 1 en 2 ‘planken’

De nieuwste rage, ‘planking’, is ook doorgedrongen tot sportpark ‘Het Springer’:

17 juni

SKNWK maakt de balans op na overschrijvingstermijn

Nu de overschrijvingstermijn (15 juni) voorbij is, kunnen we de balans op gaan maken bij S.K.N.W.K. Met name bij het eerste elftal zijn er toch wel wat veranderingen te zien met ingang van het nieuwe seizoen.

Ten eerste komt er natuurlijk een nieuwe trainer. Thomas de Ridder is aan het begin van dit jaar al aangesteld als de nieuwe verantwoordelijke man voor het seizoen 2011-2012. Een trainer/coach waar we erg blij mee zijn en erg veel vertrouwen in hebben. Hij komt over van Duiveland waar hij drie seizoenen assistent was van Henk Schouten. Helaas moeten we het wel een klasse lager gaan doen, namelijk de 4e klasse K.N.V.B.


Robbert Uijl

Naast Thomas verwelkomen we nog vier nieuwe spelers in de eerste selektie. Van D.Z.C. ’09 komt Robbert Uijl over (broertje van 1e elftal speler Sander Uijl). Alex Andeweg komt over van Duiveland. Nadat hij al diverse keren overwoog overschrijving aan te vragen naar S.K.N.W.K. komt hij nu echt. Terug op het oude nest is Christian van Vossen. Hij is twee seizoenen weggeweest bij de blauw/zwarten. Veel blessureleed heeft er voor gezorgd dat hij weinig gespeeld heeft bij S.N.S. in Stad aan het Haringvliet. Volgend seizoen dus weer in Nieuwerkerk. Tot slot komt keeper Matthijs Verstrate over uit de B-junioren van Bruse Boys. Matthijs is overigens woonachtig in Nieuwerkerk en een oud-jeugdspeler van S.K.N.W.K.

Al met al dus een iets bredere selektie dan vorig seizoen. Léon Goedegebure heeft aangegeven een stapje terug te doen en gaat in een lager elftal spelen. Good-old Martijn Neele, die het laatste half jaar van afgelopen seizoen weer actief was voor het eerste elftal, heeft nu definitief gezegd niet meer beschikbaar te zijn voor S.K.N.W.K. 1. Enkele langdurige blessure-gevallen, Emiel Kuijten en Carlo v/dMaas, hopen in de loop van het aankomende seizoen ook weer aan te kunnen pikken.


Matthijs Verstrate

Bij het tweede elftal van afgelopen seizoen veranderd er eigenlijk niets. Bij de seniorenteams is in ieder geval besloten dat we van vier naar drie teams gaan. Dit betekent dat we op papier over wat meer spelers kunnen beschikken. We zullen in de praktijk moeten ervaren hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Bij het derde (en vierde) hebben Jos van Spier, Roland Backx, Wim Fonteine en Rob Maat aangegeven te stoppen. Sibren van Leeuwen komt samen met Wibo de Molenaar weer terug bij S.K.N.W.K., na een tijdje niet actief te zijn geweest. Daarnaast zijn er nog wel wat twijfelgevallen, dus er kunnen hier en daar nog wat verschuivingen komen.

Conclusie is dat (we hopen dat) er volgend seizoen gewoon wekelijks 3 seniorenteams in aktie kunnen komen zonder dat we daar de A-junioren voor hoeven in te schakelen (moest het afgelopen seizoen iets te vaak gebeuren). Bij S.K.N.W.K. 1 ligt een mooie en grote uitdaging en met de nieuwe trainer/coach en de huidige spelersgroep hebben we daar alle vertrouwen in.

Eind juli, begin augustus zal de bal weer gaan rollen. We hebben er nu al weer zin in!

23 juni

Blauw/zwarte groeten (deel 57)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Deze keer van de familie Pollemans. Zij waren vorige week een weekendje in Portugal. Onderstaande foto’s werden genomen in de hoofdstad, Lissabon. Uiteraard hadden ze de blauw/zwarte sjaal ook mee. Maupert bleef lieverd in de schaduw, maar hij had wel speciaal voor deze rubriek zijn blauw/zwarte sporttas meegenomen.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

28 juni

Bliksem slaat in lichtmast sportpark Het Springer

Het hevige onweer van het begin van de avond heeft ook S.K.N.W.K. gedupeerd. De bliksem is in een lichtmast langs het trainingsveld op sportpark ‘Het Springer’ geslagen.

In eerste instantie zat de kantine zonder stroom, maar dit bleek gelukkig maar tijdelijk en is inmiddels verholpen.

Feit blijft dat de lichtmasten kapot zijn en dat deze dus zullen moeten worden gerepareerd.