Zeeuws-Vlaamse clubs maken minste haast trainers

Zeeuws-Vlaamse clubs maken minste haast met trainers

Terwijl op Walcheren al meer dan de helft van de cIubs voorzien is van een trainer voor volgende seizoen, maken de clubs op Zeeuws-Vlaanderen maar weinig haast met de aanstelling van een trainer. Bij bijna zestig procent van de Zeeuws-Vlaamse clubs is nog niks bekend over volgend seizoen, terwijl op Walcheren ruim zestig procent alles al in kannen en kruiken heeft.

Klik hier voor het overzicht van de Zeeuwse trainerswisselingen:

http://rudestats.wordpress.com:80/

Waarmee zou dat te maken hebben? De meer Bourgondische inslag onder de Westerschelde is het eerste dat me te binnen schiet. Maar het kan ook zijn dat de clubs zich niet gek laten maken. De laatste jaren lijkt het een trend om zo snel mogelijk een trainer aan te stellen. Soms is de eerste periodetitel nog niet vergeven als de stekken voor volgend seizoen al zijn gestoken.

Behalve in Zeeuws-Vlaanderen wordt ook op Tholen niet zo’n haast gemaakt. Die cijfers worden echter ook gestuurd door het geringe aantal clubs. Als twee Thoolse clubs immers vandaag de aanstelling van een trainer bekendmaken, springt dat percentage al meteen van 25 procent naar 50 procent. Maar toch.

Ook op de Bevelanden zitten de clubs niet stil. Slechts bij eenderde van de clubs is (officieel) nog niks bekend, de overige 66 procent is al voorzien of is zoekende omdat de zittende trainer niet aanblijft. Hieronder staat de verdeling per regio. Tussen haakjes staan de percentages, buiten de haakjes de absolute getallen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/