‘Amatweet moet een begrip worden’

Auteur: door André Trompers

Met de introductie van Amatweet.nl spelen Daamen en Funke in op de behoefte de tussen- en eindstanden van wedstrijden in het amateurvoetbal continu up-to-date te hebben. Het idee kwam van Daamen.

Tijdens een weekeinde dat hij in Tilburg achterbleef, ondervond hij hoe lastig het was om de wedstrijd van zijn ploeg in Zuid-Limburg te volgen via Twitter. “Toen ben ik na gaan denken hoe dat beter kon. Samen met Jiry Funke zijn we uiteindelijk op het idee van Amatweet gekomen.”

De jonge ondernemers hadden niet veel tijd nodig om het idee daadwerkelijk te lanceren. “Binnen één maand na de geboorte van het idee was www.amatweet.nl online.”


Live tussenstanden volgen van amateurvoetbalwedstrijden kan tegenwoordig via Twitter. illustratie Bianca Beekers

Het concept is als volgt: clubs kunnen hun nieuws, tussen- en eindstanden twitteren met een door Amatweet gemaakte hashtag per klasse. En als alle clubs in een klasse dat doen, heb je in een oogopslag al het nieuws en alle tussen- en eindstanden per klasse in een overzicht.

Het concept slaat aan, is de eerste conclusie. Daamen: “Zeker in de hogere klasses zie je dat er heel veel getwitterd wordt met de door ons opgestelde hashtags. Het zal tijd kosten om ook in de zesde klasse voet aan de grond te krijgen, maar ons doel is wel dat Amatweet een begrip wordt in het amateurvoetbal.”

De positieve reacties bevestigen voor Daamen en Funke dat er bij het amateurvoetbal behoefte is aan deze service. Daamen: “Binnen drie weken hadden we al zo’n 1000 volgers op onze Twitter-account, nu zitten we aan ruim 4000.” De promotie gebeurt grotendeels via de social media, maar er is ook aandacht voor in kranten als Spits en het Algemeen Dagblad.

Om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten, wordt er binnen enkele maanden een app verwacht voor de iPhone en voor Android-toestellen. “Omdat de meeste voetbalvolgers zelf ergens langs de lijn staan, zijn apps enorm belangrijk om snel door te groeien met Amatweet.nl”, zegt Daamen. Op termijn hoopt hij geld te verdienen met advertenties op de website.

Website: www.amatweet.nl