Josimar Pattinama maakt snelste goal van seizoen

Een echt gelukkig seizoen beleeft Josimar Pattinama niet bij Kloetinge. De aanvaller presteerde het zaterdag echter wel om het snelste Zeeuwse doelpunt dit seizoen in de hoofdklasse te maken. Hij troefde daarvoor Ferry Alfons en Guillaume Clinckemaillie af, die beiden na tien minuten scoorden voor Hoek. Voor de snelste goal van Kloetinge in de hoofdklasse kwam Pattinama hij een kleine minuut tekort.

De snelste goal van Kloetinge staat nog altijd op naam van Erik de Groene. Elf seizoenen geleden scoorde hij al na 45 seconden in het duel met Dovo. Opvallend genoeg werd de tweede snelste Kloetinge-goal (van Wilco de Valk) óók tegen Dovo gemaakt en de derde (van Marcel Lourens) tegen dat andere Veenendaalse bolwerk, GVVV.

Pattinama staat met zijn goal na honderd tellen op de vijfde plaats (zie hieronder). Een opvallend feit in onderstaande tabel is dat slechts drie van de elf wedstrijden werden gewonnen door Kloetinge. Het bleek zaterdag ook bij Kloetinge (2-1-verlies): Een vroege goal is dus allerminst een garantie voor succes.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/