Polderdorpenderby is beslissend

Op de website van dé titelkandidaat in de vierde klasse B De Fendert wordt al vast vooruitgekeken naar de ontknoping in de 4e klasse B K.N.V.B. Zuid 1. A.s. zaterdag wordt de laatste competitieronde afgewerkt. De Fendert 1 ontvangt op het eigen sportpark Chrislandia 1. Bij winst zijn ze kampioen. Bij ieder ander resultaat is het belangrijk wat S.K.N.W.K. 1 en de Kogelvangers 1 tegen elkaar doen.

Zaterdag staat alweer de laatste competitiematch op de kalender. En wat voor één, een afsluiter van jewelste, namelijk De Polderdorpenderby. In het verleden heeft één van de voorlopers van vv De Fendert (FSV) menigmaal een blauwtje opgelopen tegen de blauwe uit Heijningen die bij vlagen ontketend kunnen zijn en in de huidige selectie van de rooien draven momenteel vele ex Zebra’s en dus kan het weer ouderwets gaan spoken op sportpark ‘De Fendert’. Maar, of de rooie willen meewerken aan deze spokentocht valt zwaar te betwijfelen, want De Fendert is slechts één zege verwijderd van de titel in de vierde klasse B. Mocht dat laatste lukken dan is De Fendert in zijn eerste jaar zeer succesvol geweest. Met 10 jeugdkampioenen en 2 seniorenkampioenen kan komende zaterdag dus de teller oplopen tot 13 en dus kan de voorzitter van de rooien zeer trots op zijn rooie krijgers zijn. Maar, die laatste titel is er zeker nog niet zeker. Eerst moet Chrislandia worden verslagen en dat dat een helskarwei gaat worden is vast en zeker.

Terugblik

Het was een thriller vorige week in Willemstad maar De Fendert trok in een heksenketel de zege in de slotfase naar zich toe en heeft nu de titel met de bijbehorende kampioenschaal bijna beet. In het eerste bedrijf leek het erop of De Fendert de zware ballast niet kon dragen maar in het tweede bedrijf gingen alle remmen los en was De Fendert na 95 minuten voetbal uiteindelijk The Boss. De invallers Bas van Sprundel en Wiebe de Kok schoten met scherp en brachten de groene uit de stad op hun gat. Na afloop werd er in het thuishonk alvast een stevig feestje gevierd maar dat is maar een voorbode voor het feestje wat er uiteindelijk zal moeten komen als de Polderdorpenderby in Fenderts voordeel wordt beslist.

De Polderdorpenderby

Rood versus Blauw maar dan in het klein, dus niet naar Spakenburg afreizen, is het affiche waar weer vele enthousiaste fans op af zullen komen en wederom verwachten wij weer een topzaterdag om de apotheose van deze voetbaljaargang op sportpark ‘De Fendert’ mee te maken. Maar de titel in 4B is nog niet voor 100% binnen. De blauwe uit Heijningen zullen zich ‘mits zij een goede dag hebben’ met hand en tand verzetten om het aanstaande feestje ,waarvan de voorbereidingen al in volle gang zijn, te verstoren. In de heenmatch had De Fendert geen kind aan de blauwe en won het zijn Polderdorpenderby met overtuigende cijfers. Ron Nagtzaam – Janko Raaijmakers – Koen Palings en 2 keer Noël Ploeg lieten het netje in Fenderts voordeel maar liefst vijf keer trillen. Maar, hoe zal het zaterdag gaan.?

Resultaten uit het verleden bieden nu eenmaal geen garanties voor het heden en dus zal Chrislandia trainer Corné Jongenelen zijn manschappen opdragen tot op het bot te gaan om een dergelijke uitslag zoals in de heenronde te voorkomen. Met het beest Raymond Sas, die tegenwoordig als een look-a-like is van één van de bandleden van ZZ-top door het leven gaat, in de laatste linie is hij de schrik van iedere aanvaller en zal dan ook proberen om de deuren samen met zijn kompanen in de blauwe muur hermetisch gesloten te houden.

Mocht het toch nog mis gaan ,maar wie twijfelt daar aan?, is De Fendert afhankelijk van het resultaat in Nieuwerkerk alwaar SKNWK en Kogelvangers elkaar zullen beslechten.

Kortom, het blijft zeer spannend tot op de slotdag toe en dat belooft dus weer een heerlijk potje competitievoetbal te worden met daarin alle ingrediënten die je maar kunt bedenken. Oja, over spoken gesproken, wellicht komt het spook dat voor het laatst 2 jaar geleden ergens in Zeeland werd gesignaleerd ook nog wel langs. Hebben we toch een spokentocht.!!

Bij deze wens ik iedereen een kostelijke en een meeslepende Polderdorpenderby toe. Ref. van Meerkerk uit Streefkerk zal omstreeks 14.30 uur deze match op gang blazen.