Vanaf vandaag start voetbalcompetitie 2012-2013

Na weken van voorbereiding (training, oefen- en bekerwedstrijden) gaat vandaag, zaterdag 1 september 2012, dan echt de voetbalcompetitie 2012-2013 van start. S.K.N.W.K. 1 mag vanmiddag in Heiningen aantreden tegen Chrislandia 1. Aanvang is 14:30 uur. Overigens dezelfde ouverture als vorig seizoen voor de blauw/zwarten, alleen was het toen een thuiswedstrijd.

Ook dit seizoen speelt S.K.N.W.K. 1 in ‘de kelder’ van het zaterdagamateurvoetbal (de vierde klasse). Vorig seizoen werd in de na-competitie geen promotie afgedwongen en daardoor ook dit seizoen ‘gewoon’ in de vierde klasse.

Na een wat uitslagen betreft ‘rare’ voorbereiding (goede resultaten werden afgewisseld met soms fikse nederlagen) is het vooraf lastig in te schatten wat de kansen zijn voor S.K.N.W.K. Feit is dat diverse spelers vertrokken (elders gaan voetballen, gestopt, of in een lager team) en dat er dus veel nieuwe mensen moeten worden ingepast. Gewoon met vertrouwen voetballen en dan zullen we zien waar het schip zal gaan stranden.

S.K.N.W.K. 2 treedt vanmiddag aan tegen FC Dauwendaele 4. Ook hier is het vooraf altijd lastig om aan te geven hoe de onderlinge verschillen zijn in de reserve 3e klasse. Het 2e elftal speelt om 14:30 uur in Middelburg.

Voor het derde elftal staat na de winstpartij vorige week (5-3 tegen Rillandia 3) de tweede bekerwedstrijd gepland. Zij treden om 14:30 uur aan tegen Kruiningen 4. Bij winst zetten ze een goede stap naar de 2e ronde in het bekertoernooi.

Aan het eind van het vorige seizoen konden we melden dat we dit seizoen met vier elftallen de competitie in zouden gaan. Gelukkig is het vierde elftal nog twee weken ‘vrij’ (competitie start pas 15 september a.s). Het is nog wel de vraag of we het gaan redden met vier teams, want tot op heden is het al lastig genoeg om drie teams op de been te krijgen. Wordt dus vervolgd.

Onze oudste jeugd (de A- en B-junioren) spelen in samenwerking met s.v. Duiveland onder de naam s.v. Duiveland. Voor beide teams vandaag bekerduels. Duiveland A1 speelt in Middelburg tegen Zeelandia/Middelburg A2 (aanvang 14:45 uur). De B-junioren spelen in Oosterland tegen Walcheren B2 (11:30 uur).

Dit seizoen ook gaan meidenteam bij S.K.N.W.K. Hiervoor hadden we helaas te weinig meisjes voor een elftal. Een enkeling heeft overschrijving aangevraagd naar een andere vereniging (o.a. M.Z.C. ’11 en Duiveland), maar de meeste meisjes hebben zich vervoegd bij het combinatieteam van s.v. Ouwerkerk en D.Z.C. ’09.

De meeste jeugdteams van S.K.N.W.K. komen vandaag nog niet in aktie. Alleen S.K.N.W.K. C1 en D1 spelen een bekerwedstrijd. S.K.N.W.K. C1 trapt op 11:15 uur af tegen Tholense Boys C1 op ons eigen sportpark ‘Het Springer’. De D-pupillen spelen tegen Renesse/Z.S.C. ’62 D1. Zij voetballen om 10:15 uur te Renesse.

Voor slle overige S.K.N.W.K.-jeugdteams begint de voetbalcompetitie pas volgende week, zaterdag 8 september 2012.

In ieder geval wensen we iedereen veel succes én plezier toe.