ZSC TWEE en SKNWK 2 delen de punten!

Hieronder het wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van gisteren tussen Z.S.C. ’62 2 en S.K.N.W.K. 2 van de website van Z.S.C. ’62:

Geschreven door Eric Smits

Zaterdag wist ZSC TWEE in eigen huis weer niet (in competitieverband) te winnen van SKNWK! Onder leiding van Koos ´van Dijk´ en Eric pakte ZSC een puntje en blijft daarmee wel nog altijd ongeslagen. Na 90 minuten, met een paar hete slotminuten waar de gemoederen hoog opliepen, bleef de teller op 3-3 steken en door dit gelijke spel zakken we van plaats twee naar plekje vier. Duiveland blijft koploper met 12 punten uit vier duels, want ook zaterdag wonnen ze weer. Dat deden ze met 0-4 tegen onze tegenstander van volgende week ’s Heer Arendskerke.

Voorafgaand aan het duel werd en met het zonnetje op de pan gekeken naar de verrichtingen van ons Derde. Daar bleek de onderlinge sfeer er goed in te zitten!! Na de 0-2 voor Cortgene was het voor de vlagger van ZSC mooi geweest en zwaar over de zeik zocht hij de kleedkamer op na eerst wat bekgevecht met medespelers. Werner vond dit een mooi moment om zijn vlagtalenten te laten zien en trots nam hij de vlag van het gras en draafde hij langs de lijn! Echter de eerste aanval van Cortgene was zwaar buitenspel, maar Werner zag dit toch anders en liet de vlag naar beneden! Gelukkig voor ZSC kon Sjaakie de bal keren en voorkwam hij erger! Ook voor Werner was dit gelijk het moment om de vlag over te geven aan Johan. Zo stond vlagger nummer drie binnen 5 minuten langs de lijn voor ZSC. Dit leidde tot grote hilariteit bij de meegereisde aanhang van Cortgene en het hele spul van ZSC TWEE.

Maar genoeg gelachen en ZSC TWEE ging op pad naar de kleedkamer! Eric kroop achter de computer om het digitale wedstrijd formulier in te gaan vullen en Koos maakte in de kleedkamer de opstelling bekend. In die bestuurskamer kwam ik er al weer snel achter dat de papierwinkel toch makkelijker was als je nog niet zo bedreven bent met die DWF! Kwamen we overigens ook na de wedstrijd weer achter! En niet alleen ik had er moeite mee, maar ook de scheids zat maar wat te klikken en deed maar een dotje! Maar goed, hij is uiteindelijk verstuurd met de juiste uitslag, dus na wat geploeter is het toch weer gelukt.

Terug naar de grasmat, want de warming-up was inmiddels in volle gang en vandaag hadden we precies 11 man om te starten en twee man schoof nog aan van het derde, zodat we ook wat achter de hand hadden langs de lijn! Nadat Werner ook zijn shirt aan had getrokken en hij de 43 (of wel Cuarenta Y Tres) uit zijn gedachten had gezet werd er iets voor half drie de handen weer geschud op de middenlijn en waren beide teams er klaar voor. SKNWK trapte af en zo waren we los! De eerste 10 minuten gebeurde er niet zo veel en waren beide ploegen wat aan het aftasten. Maar naarmate we verder die eerste helft in gingen nam SKNWK het initiatief en zocht veelvuldig het doel van Wesley op. Tot echte dikke kansen kwam het echter niet, alleen kregen ze wel erg veel corners die ze gevaarlijk voor de goal wisten te slingeren.

ZSC kwam nauwelijks tot aanvallen de eerste 20 minuten en moest het zich beperken tot verdedigen. Dit lukte aardig tot de 25ste minuut. Toen scoorde SKNWK de 0-1 door een doelpunt van “je moet niet naar me wijzen” Nelisse. Een krullertje van randje zestien bleek enigszins houdbaar voor onze goalie, maar de bal plofte toch tegen de touwen en daarmee keek ZSC tegen een achterstand. Niet getreurd, want Gerard gaf al aan voor de wedstrijd dat we altijd beter zijn als we eerst achterkomen! En jawel, het begon erop te lijken dat hij gelijk kreeg, want amper 3 minuten na de 0-1 was het alweer 1-1. Martin werd goed diep gestuurd en kon alleen op de doelman af. Koelbloedig peerde hij de bal met links in de hoek en zo stonden we weer gelijk.

En na die 1-1 was ZSC ineens de betere ploeg en was het wederom Martin die werd weggestuurd. Samen met John gingen ze op de doelman af, maar in plaats van een tikkie breed besloot Martin zelf uit te halen met als gevolg dat de bal op de lat belandde. Een dot van een kans op de 2-1 was daarmee verkeken. Voor John zat de wedstrijd er toen alweer op, want zijn blessure speelde helaas weer op! Of was het toch niet zo helaas?? Jaaa, lullig voor John natuurlijk dat hij de wedstrijd zo vroeg moest verlaten, maar de wissel met Koen was er één met een zilveren randje (net geen goud, want we wonnen niet!). De wedstrijd golfde nu wat op en neer en vlak voor rust was het weer ZSC dat de aanval zocht. Martin was de verdediging van SKNWK weer veel te snel af en roste de bal dit keer op de paal. Gelukkig voor ZSC was daar Koen die alert reageerde en de bal binnen schoot en zo stond ZSC op slag van rust met 2-1 voor.

In de rust weinig reden tot paniek, want we stonden met 2-1 voor. Wellis waar was SKNWK de wat bovenliggende partij, maar dat waren ze zonder echte goede kansen te krijgen en dus was de sfeer ontspannen tijdens de thee en kwam het advies uit Spanje dat we alles richting de Oosterschelde moesten knallen. De scheids kwam ons weer halen voor het tweede deel en zo zocht iedereen zijn plekje weer op voor nog 45 minuten derbyvoetbal.

De tweede helft begon ZSC wat slapjes en was het weer SKNWK dat het spel kon maken. De kansen werden dit maal wat gevaarlijker en zo moest Wesley een aantal keer in actie komen om de 2-2 te voorkomen. Maar in de 60ste minuut was hij kansloos op ene mooie aanval van de Nieuwerkerkers met als resultaat een fraaie treffer. Zo was het 2-2 en daarna bleef SKNWK gevaarlijker dan ZSC en kregen ze weer een dozijn aan corners die voor de nodige hachelijke momenten zorgde in de zestien van de thuisploeg. ZSC kwam er zo nu en dan ook nog wel uit, maar het ontbrak dan net aan de eindpass op de aanvallers en zo kon SKNWK steeds opnieuw opstomen naar het doel van Wesley. Één van de aanvallen werd onderbroken door Werner. Dit deed hij echter ongelukkig met de hand en ook nog eens binnen de zestienmeterlijnen en zo blies de scheids, die op dat moment nog op de helft van Nieuwerkerk liep, op de fluit voor een pingel! Werner is trouwens van mening dat het pas hands is, wanneer je de bal als speler klemvast pakt!

Afijn, de pingel werd binnen geschoten door “wissel me maar, anders komt het niet goed” Nelisse en zo was daar de voorsprong van de bezoekers. Lang konden ze er niet van genieten, want gelijk na de aftrap was het ZSC dat de aanval opzocht en daar was onze goud…, uuuh zilveren wissel Koen weer! Hij dolde de rechtsback van SKNWK en leverde een prima voorzet af die door Barry werd binnen gekopt. Zo was het met nog een goede 20 minuten op de klok weer gelijk. Na die 3-3 was SKNWK nog dicht bij de overwinning, maar Wesley pakte nog een paar inzetten en ook Tonka wist nog een bal van de lijn te redden.

Het laatste gevaarlijke moment van ZSC werd abrupt beëindigd door de man die 2 x wist te scoren voor SKNWK. Op harde wijze werd Martin onderste boven getrapt. Geen enkele intentie om de bal te spelen! Een donker rode kaart, die overigens niet kwam! En dan kan het wel zo zijn dat je zelf ook een tikje heb gehad in een duel, maar dat is nog geen reden om zo je revanche te halen! Hoezo licht ontvlambaar?! Resultaat? Een blessure, dus een noodzakelijke wissel, een opstootje na de wedstrijd en 90% van SKNWK dat het douchen gelijk aan de kuiten trekt! Maar goed, terug naar de wedstrijd, want daar draait het tenslotte allemaal om op zo’n zaterdag.

Voor het slotakkoord kwam Jeroen dus nog binnen de lijnen en daar waar het verstandiger zou zijn geweest als de scheids gelijk maar af zou fluiten, liet hij nog vrolijk doorvoetballen! Gelukkig wisten de spelers zich de laatste minuten te beheersen en zo bleven meer overtredingen uit en bleef het bij een 3-3 gelijke stand. Botty viel trouwens wel fantastisch in die laatste paar minuten, want met een prachtige pass en een lange sprint van zo´n 60 meter drukte hij zeker nog zijn stempel op dit duel!.

Na de wedstrijd was het in de bestuurskamer dus weer gepruts met het formulier en dronken we gezellig een pilsje. De sfeer sloeg echter bijna om toen de Piet uit Nieuwerkerk onze Piet van Scharendijke nog bijna vloerde! Zo blijkt maar weer dat ZSC tegen SKNWK altijd een beladen duel blijft, zelfs buiten het veld.. In de bestuurskamer werd er overigens om deze `tackel` wel gelachen. Nadat ook de scheids zover was konden we nog wat pilsjes nuttigen en werd er in het zonnetje al gespeculeerd over het uitduel. Blijven wij daar wel bier drinken met het hele team om zo te laten zien hoe het ook kan? We kunnen daar met groene planken van Rijkswaterstaat van de trap glijden! Het dakterras aanbieden aan een ijzerhandelaar! In hongerstaking gaan met blikken bier! Kortom, zo’n duelletje in de derde klasse leverde weer een hoop lol op na de wedstrijd in het ZSC kamp. Op naar volgende week. Dan komt ´s Heer Arendskerke op bezoek.

ZSC’62 2 – SKNWK 2 3-3 (2-1)
doelpunten: Martin, Koen en Barry

Opstelling ZSC: Wesley van Kan, Werner Klaassen, Ronald de Vrieze, Peter Louwerse, Thomas Petiet, Barry Dorreman, Edwin Hof, Gerard Verhoek, John Dorreman (35ste, Koen Kraaijenbrink), Sander Vaane en Martin Kiesenberg (88ste, Jeroen Botty).