Jaaroverzicht www.sknwk.nl 2012 (september)

Nu het jaar 2012 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2012 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag september.

2 september

Stefan Vermeer 1e leider topscorerslijst SKNWK

Gisteren speelden twee van de vier seniorenteams haar eerste competitiewedstrijd. Zowel S.K.N.W.K. 1 als 2 kwamen in aktie. Ook S.K.N.W.K. 3 moest ‘de wei’ in, maar dit was een bekerduel. S.K.N.W.K. 4 was nog vrij.

Zowel het eerste als tweede elftal wisten hun duels te winnen en scoorden er lustig op los. Samen scoorden ze maar liefst 15 treffers. S.K.N.W.K. 1 won overtuigend met 0-6 van Chrislandia 1.

Hier was Remco Veenboer de ‘grote man’ met twee doelpunten. De overige goals kwamen op naam van Remco v/d Berge, Martijn Backx, Carlo v/d Maas en Robert Padmos.

S.K.N.W.K. 2 wist in Middelburg maar liefst 9x te scoren tegen FC Dauwendaele 4. Stefan Vermeer nam 3 van de 9 doelpunten voor zijn rekening en is hiermee de eerste leider van de topscorerslijst bij de senioren van S.K.N.W.K.

De overige doelpunten bij het 2e kwamen van Martin Huisman 2x, Tonny v/d Berge (zorgde net als zijn zoon Remco bij het eerste voor de openingstreffer namens blauw/zwart), Brendan Scherpenisse, Emiel Kuijten en Sytze Stins.

Volgende week nog steeds alleen competitievoetbal voor S.K.N.W.K. 1 en 2. Voor het 3 en 4e elftal begint pas op 15 september a.s. de competitie.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst klik hier.

2 september

Invloed materiaalman gelijk merkbaar

Sinds dit weekend is Gerard Olijhoek de nieuwe materiaalman van S.K.N.W.K. Hij is verantwoordelijk voor de ballen, pionnen, hesjes e.v.a. We kunnen wel gelijk merken dat we een nieuwe ‘oude’ materiaalman hebben……

Met ingang van heden is dit de nieuwe wedstrijdbal waar S.K.N.W.K. mee zal gaan spelen……..

2 september

Inmiddels teamfoto’s van alle jeugdteams SKNWK

Vanwege de startdag voor de jeugd van vorige week en de thuiswedstrijd gisteren van S.K.N.W.K. C1 staan inmiddels van alle jeugdteams van S.K.N.W.K. al teamfoto’s op www.sknwk.nl

Onder het item Teams, elders op deze website, zijn deze foto’s geplaatst. Het is uiteraard de bedoeling dat er van alle teams een foto op deze prachtige site komt. Nu is het voor ons als redaktie niet mogelijk om van alle teams een foto te komen maken.

Dus bij deze een oproep aan iedereen die het maar wil lezen (leiders, trainers, ouders, supporters enz.): Willen jullie zorgen dat er van alle teams een digitale foto wordt gemaakt?

Inmiddels hebben we dus van alle jeugdteams foto’s. Ook van S.K.N.W.K. 1 is al een foto beschikbaar, maar deze is niet helemaal compleet. Het is dus wachten op foto’s van onze vier seniorenteams.

Deze kan dan gemaild worden aan de redaktie: postmaster@sknwk.nl.


S.K.N.W.K. Mini’s


S.K.N.W.K. F1


S.K.N.W.K. F2


S.K.N.W.K. E1


S.K.N.W.K. E2


S.K.N.W.K. E3


S.K.N.W.K. D1


S.K.N.W.K. C1

5 september

Twee nieuwe hoofdsponsors bij S.K.N.W.K.

S.K.N.W.K. is blij te kunnen melden dat zij met 2 bedrijven een Duo-hoofdsponsorschap voor 3 jaar is overeen gekomen. Bijdevaate Makelaardij uit Zierikzee en Tankstation Prins uit Nieuwerkerk zijn samen met ingang van heden de nieuwe hoofdsponsors van onze club.

A.s. zaterdag, 8 september, zal het nieuwe tenue worden uitgereikt aan ons eerste elftal.

We hopen als S.K.N.W.K. op een sportieve en vruchtbare samenwerking voor alle partijen. We willen beide sponsors vanaf deze plaats namens de leden en bestuur van S.K.N.W.K. alvast hartelijk danken.

7 september

S.K.N.W.K. gaat met drie teams de competitie in

Het zat er helaas al een tijdje aan te komen, maar nu is het definitief. Voor dit seizoen gaan we maar met 3 in plaats van met 4 teams de competitie in. Helaas hebben we moeten besluiten het 3e elftal terug te trekken.

Dus volgende week, als ook de competitie begint voor de B-categorie, gaan we dus met S.K.N.W.K. 1, 2 en 4 verder.

Morgen speelt S.K.N.W.K. 3 nog wel gewoon de bekerwedstrijd tegen W.H.S. 3.

9 september

S.K.N.W.K. 2 in het nieuw

Gisteren werd S.K.N.W.K. 2 voorzien van een nieuw tenue. Sponsors van dit prachtige nieuwe tenue zijn Hilbra SpackSpuitbedrijf uit Nieuwerkerk en Unitosports uit Middelharnis.

Uiteraard werden er nog foto’s genomen. Namens S.K.N.W.K. (2) willen we beide sponsors hartelijk danken voor dit mooie nieuwe tenue.

9 september

Nieuwe hoofdsponsors dus nieuw tenue S.K.N.W.K. 1

Met de komst van de nieuwe hoofdsponsors bij S.K.N.W.K., Bijdevaate Makelaardij en Prins Tankstation speelt S.K.N.W.K. 1 sinds dit weekend ook in een nieuw tenue.

Voorop prijkt de naam van Bijdevaate Makelaardij en op de achterzijde van het shirt Tankstation Prins.

Ook hier uiteraard weer de ‘kiekjes’ en plichtplegingen. In het schitterende nieuwe tenue boekten de blauw/zwarten ’s middags een mooie overwinning op Vrederust 1 waardoor ze samen met Kogelvangers de enige twee ploegen zijn in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1 nog zonder puntverlies.

9 september

Dakterras is inmiddels in gebruik genomen

De afgelopen weken/maanden is er door vele vrijwilligers hard gewerkt aan het nieuwe dakterras. Gisteren, zaterdag 8 september 2012, kon het dan in gebruik worden genomen. En alsof het zo moest zijn, vonden de weergoden het een prima idee.

De gehele dag is er dan ook veel ‘gebruik’ van gemaakt. Toeschouwen, foto’s maken, biertje drinken, lachen e.v.a. Hieronder een sfeerimpressie van de eerste dag dat het dakterras in gebruik kon worden genomen.

Alle reactie waren alleen maar positief !! Het is echt een aanwinst voor ons aller S.K.N.W.K.

12 september

Dakterras S.K.N.W.K. ‘the making of’

Nadat ruim 12 jaar geleden, om precies te zijn 1 september 2000, de Club van 100 is opgericht is inmiddels een prachtig nieuw dakterras gebouwd. Iets waar we met zijn allen super trots op mogen en kunnen zijn. Ruim een jaar geleden werd tijdens de laatste vergadering van de Club van 100 het sein op groen gezet. Nadat we ook vergunning hadden, konden we dan echt beginnen.

Het dakterras werd besteld. Al snel werd duidelijk dat tijdens het seizoen zo’n dakterras bouwen een onmogelijke opgave was. Vandaar dat snel werd besloten te wachten tot het eind. Zo geschiedde.

Op 19 juni werd de eerste bouwvergadering belegd en kon een planning worden gemaakt.

Eerst werd de omheining weg gehaald rond het benedenterras en werd de bekisting gemaakt voor de fundering:

Daarna kon de trap worden verwijderd:

De tegels werden uit het terras gehaald:

Nu konden de gaten voor de fundering worden gegraven:

Helaas hadden we in de gaten veel last van grondwater. Dit moest steeds worden weggepompt, maar gelukkig kon de fundering toch gewoon gesteld worden

Ook de ochtend voor het betonstorten nog water afvoeren en fundering stellen:

En ’s middags dan gelukkig toch beton storten:

De mallen konden worden verwijderd en toen was het een kwestie van drogen. Gelukkig hadden de weergoden deze periode een hele goede zin:

De overbodige grond kon worden afgevoerd en de rest werd geëgaliseerd:

Voordat er gestart werd met de bouw werd eerst nog wat werk verricht aan de kantine:

Op maandag 6 augustus werd alles op het sportpark gebracht:

Op dinsdag 7 augustus werd gestart met de bouw:

Bouw dag 1:

Bouw dag 2:

Bouw dag 3:

Het dakterras was na drie dagen in elkaar gezet. Nu was het wachten op de afwerking (omheining, vloer ed.). Vandaar dat nu werd verder gegaan met riolering en bestrating.

Overdag al wat voorwerk gedaan. ’s Avonds kon worden gestart met straten. Ook dit was in enkele dagen gebeurd.

Straten dag 1:

Straten dag 2:

De week erop kon het straatwerk al worden voltooid:

Maandag 27 augustus werd gestart met plaatsen van het glas:

Ook dit was in een paar dagen gereed:

Onder regenachtige omstandigheden werd vrijdag 31 augustus gestrart met de vloer:

De week erop weer betere weersomstandigheden en dus weer vrolijk verder:

En verder…..

We konden zelfs al een bakkie koffie doen op het dakterras:

De houten omheining werd terug geplaatst rond het beneden terras en de laatste planken bevestigd op het dakterras:

Tafels erop:

En zaterdag 8 september onder prachtige weersomstandigheden kon er gebruik worden gemaakt van dit schitterende dakterras:

Nogmaals dank vanaf deze plaats aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan dit prachtige resultaat. Dat we er nog maar heel veel plezier van mogen hebben !!

14 september

Jeugdspeler Quinten v/d Reest heeft ongeluk gehad

S.K.N.W.K.-D1-speler Quinten v/d Reest is afgelopen woensdag betrokken geweest bij een ongeluk. Op weg naar school in Zierikzee is hij op zijn fiets frontaal in botsing gekomen met een auto.

Quinten heeft hierbij een grote vleeswond onder zijn knie opgelopen. Gelukkig had geen botbreuken, maar dat maakt de inpact van zo’n ongeluk uiteraard niet minder erg. Ook enkele ploeggenootjes van Quinten hebben het ongeluk zien gebeuren en waren uiteraard erg geschrokken.

Nadat Quinten twee nachtjes in het ziekenhuis heeft doorgebracht is hij vandaag thuis gekomen. Nu moet hij rusten en revalideren. In ieder geval mag hij tot aan de winterstop niet meer voetballen.

Laten we met zijn allen Quinten een hart onder riem steken. Stuur hem eens een kaartje. Het adres is:

Quinten v/d Reest
Tuinstraat 2
4306 BX Nieuwerkerk

Vanaf deze plaats willen wij Quinten heel veel sterkte en beterschap toewensen !!

16 september

Martijn Backx door 4 treffers alleen aan de leiding

Gisteren kwamen voor het eerst deze competitie alle seniorenteams in aktie. Zijn S.K.N.W.K. 1 en 2 al toe aan speeldag 3, voor S.K.N.W.K. 4 begon de competitie gisteren. Helaas dit seizoen geen S.K.N.W.K. 3 (wegens spelerstekort).

S.K.N.W.K. 1 kon werken aan het doelsaldo. Het arme Alliance 1 moest er aan geloven. Uiteindelijk stokte de teller bij 8-1. Martijn Backx was hier ‘de grote man’. Hij verzorgde de helft van de produktie namens de blauw/zwarten. Hiermee komt hij dit seizoen al op 6 treffers (een gemiddelde van 2 per wedstrijd). Hij is dan ook de koploper op de topscorerslijst bij de senioren van S.K.N.W.K. met 6 doelpunten.

Zijn ploeggenoten Remco v/d Berge en Robert Padmos maakten beide 2 doelpunten gisteren. Padmos komt hiermee op vier doelpunten. V/d Berge al weer op drie.

S.K.N.W.K. 2 sleepte ternauwernood een puntje uit het vuur tegen ’s Heer Arendskerke 2. Het werd uiteindelijk 3-3. Stefan Vermeer nam weer een doelpunt voor zijn rekening. Hij komt al weer op vijf doelpunten dit seizoen. Martin Huisman met zijn 3e doelpunt en Erwin Nelissen met zijn eerste scoorden de andere twee doelpunten.

Tot slot S.K.N.W.K. 4. Voor hen dus de eerste wedstrijd. Het werd 2-6 voor de gasten uit ‘Colijn’. Wim Voorbeijtel, vorig seizoen clubtopscorer bij S.K.N.W.K., nam beide treffers voor zijn rekening.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst klik hier.

21 september

Nieuwe entree; geen fietsen plaatsen

De laatste weken is er regelmatig aandacht geschonken aan het plaatsen van de fietsen. Nu we het dakterras hebben, is ook de ingang van de kantine hier gemaakt. Deze week is er nog een mooie afrastering geplaatst langs het toeganspad naar het dakterras.

Nogmaals een dringend verzoek geen fietsen meer te plaatsen op dit pad. Verder is het ook absoluut niet de bedoeling om de fietsen tegen de houten afrastering te plaatsen.

Voor de duidelijkheid is er ook nog een bord geplaatst……

23 september

Martijn Backx staat nu al op 11 treffers

Gisteren kwamen voor de tweede keer deze competitie alle seniorenteams in aktie. Het was een prima middag voor S.K.N.W.K. 1, 2 en 4. Zowel 1 en 4 wisten hun partij te winnen. S.K.N.W.K. 2 vergat te winnen in Scharendijke en kwam ‘slechts’ met een puntje naar huis.

S.K.N.W.K. 1 kon evenals vorige week aan het doelsaldo werken. Wonnen de mannen van trainer/coach Thomas de Ridder vorige week met 8-1 van Alliance, gisteren was Brouwershaven kind van de rekening. Het werd nu 0-7 voor de blauw/zwarten.

Martijn Backx was opnieuw ‘de grote man’. Nu maakte hij maar liefst 5 doelpunten en komt nu deze competitie al op 11 treffers (in slechts 4 wedstrijden). Hij is dan ook de koploper op de topscorerslijst bij de senioren van S.K.N.W.K.

Zijn ploeggenoten Robbert Uijlk en Robert Padmos maakten de overige twee treffers. Voor Padmos toch ook al weer zijn vijfde doelpunt. Hij staat samen met Stefan Vermeer (S.K.N.W.K. 2, hij was gisteren niet aanwezig) op een tweede plaats op de topscorerslijst met 5 doelpunten. Voor Robbert Uijl was het zijn eerste doelpunt dit seizoen.

Voor S.K.N.W.K. 2 wisten Erwin Nelissen 2x en Koen de Jonge te scoren. Nelissen staat nu op 3 doelpunten (hij speelde nog maar 2 duels mee). Koen de Jonge, normaliter keeper, blijft ook makkelijk te kunnen scoren.

Tot slot S.K.N.W.K. 4. Voor hen dus de tweede wedstrijd. Na de 2-6 nederlaag van vorige week wisten ze nu 3-7 te winnen van D.F.S. 3. Richard v/d Sande scoorde zijn eerste drie treffers dit seizoen. Nieuwkomer Ali Zaman blijkt ook een versterking te zijn. Hij liet gisteren twee keer het net bollen. Stehan Wessels en Robbert Wandel verzorgden de overige produktie namens ‘de baggerschuit’.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst klik hier.

http:///wp-content/uploads/old/brouwershaven1sknwk1_1213_comp_4.jpg

30 september

100% score voor S.K.N.W.K. afgelopen weekend

Gisteren, zaterdag 29 september, kwamen 5 S.K.N.W.K.-teams in aktie. Alle drie onze seniorenteams (S.K.N.W.K. 1, 2 en 4) en S.K.N.W.K. C1 en D1. Alle wedstrijden werden in winst omgezet. Zodoende dus gisteren een 100 % score.

Ons vlaggenschip won knap met 6-1 van de nummer twee D.V.O. ’60 1. Door de overige uitslagen in de 4e klas B staat S.K.N.W.K. op kop met vijf punten voorsprong op de nummers twee Kogelvangers 1 en Halsteren 1.

Ook S.K.N.W.K. proefde weer eens het zoet van een overwinning. Kloetinge 4 was kind van de rekening. Het werd 3-0 voor de blauw/zwarten.

Ons vierde, de baggerschuit, bracht met een 1-7 overwinning op W.I.K. ’57 2 de punten mee uit Kerkwerve.

’s Ochtends hadden de jeugdteams S.K.N.W.K. C1 en D1 ook hun duels gewonnen. C1 speelde een spannende pot tegen ’s Heer Arendskerke C1. Het werd uiteindelijk 4-5.

D1 had het stukken makkelijker. Zij wonnen met maar liefst 0-15 van G.O.E.S. D2. Zodoende dus alle S.K.N.W.K.-teams die in aktie kwamen, kwamen als overwinnaars van het strijdtoneel.

30 september

S.K.N.W.K. 1 geeft Thomas de Ridder prachtig kado

Gisteren, zaterdag 29 september 2012, was niet alleen de dag dat S.K.N.W.K. 1 ‘eventjes’ D.V.O. ’60 1 versloeg, het was ook de dag waarop onze trainer/coach Thomas de Ridder 26 jaren oud (jong) werd. Zijn spelersgroep liet hem absoluut niet in de steek en trakteerde hem op een schitterend kado in de vorm van een klinkende overwinning van 6-1.

‘Eventjes’ D.V.O. ’60 1 versloeg…… Zo was het zeker niet. Met name in de eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers uit Roosendaal. Het was dan ook niet vreemd dat het juist zij waren die de score openden. Helaas hadden ze wel de hulp nodig van de scheidsrechter. Hij negeerde namelijk het buitenspel (en dat was het ruim twee meter) waarvoor S.K.N.W.K.-assistentscheidsrechter Philip v/d Male ook vlagde. Zodoende 0-1 op het scorebord. Het verhaal halen van enkele S.K.N.W.K.-ers mocht niet baten, want de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing.

S.K.N.W.K. ging hierna op zoek naar de 1-1, maar was met name erg slordig in de laatste pass. Deze kwam niet aan of was onzuiver. Omdat de gasten (gelukkig) verzuimden de score te verhogen (ze troffen in ieder geval nog een keer paal en lat en schoten nog een aantal goede kansen over het doel) leken de ploegen met 0-1 om de thee te gaan.

Echter Remco Veenboer dacht hier iets anders over. Hij gaf vlak voor rust een voorzet vanaf de rechterflank. Maar in plaats van een medespeler te bereiken zag hij tot zijn eigen verbazing (en ook van alle overige aanwezigen op en rond het veld) de bal bij de tweede paal zo in de kruising zakken, 1-1. Een heerlijk moment zo vlak voor de rust.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. S.K.N.W.K. was heer en meester en stuurde D.V.O. ’60 van het kastje naar de muur. D.V.O. ’60 legde al snel het bijltje er bij neer en geloofde het allemaal wel.

De scheidsrechter vond waarschijnlijk toch dat hij S.K.N.W.K. te kort had gedaan in de eerste helft, want nu gaf hij om onverklaarbare redenen een indirecte vrije trap aan S.K.N.W.K. binnen de 16 na een vermeende bewuste terugspeelbal. Voor Robert Padmos een mooie gelegenheid de Nieuwerkerkers op voorsprong te zetten. Middels een ouwerwetse punter schoot hij de bal door de muur tegen de touwen.

Hierna was het alleen maar S.K.N.W.K. wat de klok sloeg. Opnieuw Padmos scoorde. Nu ging hij goed door op een diepte pass, omspeelde de doelman en schoot beheerst binnen, 3-1.

Ook de jeugdige Remco v/d Berge deelde mee in de vreugde. Hij werd goed vrijgespeeld binnen de 16. Draaide goed vrij en schoot netjes de 4-1 tegen de touwen.

Een overtreding op clubtopscorer Martijn Backx gaf S.K.N.W.K. vanaf de strafschopstip de mogelijkheid de score te verhogen. Het was Backx zelf die achter de bal ging staan. Alleen de doelman van D.V.O. ’60 wilde (nog) niet meewerken een het verhogen van de produktie van Backx en stopte de ‘pingel’. Omdat S.K.N.W.K. in de persoon van Carlo v/d Maas wel allert reageerde kon hij de rebound binnenschieten, 5-1.

Het slotakkoord was toch voor Martijn Backx. Hij scoorde alsnog en bracht zijn seizoenstotaal op 12 en de eindstand op 6-1.

Het klinkt misschien arrogant, maar ook tegen de nummer twee op dat moment, had koploper S.K.N.W.K. zomaar de dubbele cijfers kunnen en misschien wel moeten halen. Diverse grote mogelijkheden werden in deze prima tweede helft door de thuisploeg nog om zeep geholpen waardoor de eindstand van 6-1 op het scorerbord bleef staan.

Uiteraard een duidelijke en prima overwinning. Door de overige uitslagen in de 4e klas B een uitstekende middag voor de blauw/zwarten. Ze blijven de trotse lijstaanvoerder en hebben nu al een voorsprong van 5 punten op de nummers twee Kogelvangers en Halsteren. Echter het seizoen is nog erg lang, dus we moeten waken voor onderschatting.

A.s. zaterdag is SC Stavenisse de volgende opponent. Om 14:30 uur is de aftrap in Stavenisse.