Jaarlijst (2): SKNWK komt niet aan score Messi

Jaarlijst (2): Zelfs SKNWK komt niet aan score van Messi

De jaarlijst van 2012 lijkt wel een Schouwen-Duivelandse aangelegenheid te worden. Bruse Boys bleek enkele dagen geleden de Zeeuwse club te zijn die in het afgelopen kalenderjaar de meeste punten had behaald en nu blijkt SKNWK de club te zijn die de meeste doelpunten heeft gemaakt. In de 21 duels kwamen de Nieuwerkerkers tot 75 goals. Nog altijd minder dan Messi in 2012…

De verdeling per seizoen is niet helemaal eerlijk: 26 in de tweede helft van het seizoen 2011/2012 en 49 in de eerste helft van het seizoen 2012/2013. Meer dan de helft van de 75 doelpunten werden binnengehengeld door Martijn Backx en Robert Padmos. Ze maakten er samen 42. Backx maakte er 27 (5 vorig seizoen en 22 nu), Padmos 14 (3 en 11).

SKNWK’s klassegenoot Smerdiek volgt op vijf doelpunten van de Nieuwerkerkers en drie doelpunten daarachter staat wéér een club van Schouwen-Duiveland (ZSC’62). En op de zesde plaats staat er nóg één: Bruse Boys. Met andere woorden: de helft van de top zes bestaat uit clubs uit die regio.

Dat het op Schouwen-Duiveland niet allemaal hosanna is, zullen we later deze winterstop nog zien…. Nu eerst de tien productiefste teams van 2012 in het Zeeuwse amateurvoetbal.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/