Jaaroverzicht www.sknwk.nl 2012 (oktober)

Nu het jaar 2012 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2012 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag oktober.

4 oktober

Gert-Jan ter Riet in de lappenmand

Bestuurslid kantinezaken Gert-Jan ter Riet zit in de lappenmand. Gisteren is hij tijdens zijn werk met zijn hand in een machine gekomen. Hierbij heeft hij zijn duim en enkele vingers van zijn linkerhand beschadigd.

Hij is gisteren in het ziekenhuis al geopereerd en is inmiddels thuis. Op dit moment slikt hij pijnstillers om de pijn te verzachten.

Vanaf deze plaats wensen we Gert-Jan heel veel sterkte en beterschap. En hopelijk een spoedig herstel.

5 oktober

Dakterras SKNWK mooi resultaat van lang sparen

NIEUWERKERK Het nieuwe dakterras van SKNWK, dat al enkele weken geleden aan de voorzijde van de kantine van de Nieuwerkerkse voetbalvereniging prijkt, is nu ook officieel geopend. De bouw ervan is het resultaat van lang sparen en inzet van vele vrijwilligers.

Sinds september 2000 is ‘De Club van 100’ van SKNWK aan het sparen voor een speciaal doel voor de zaterdag vierdeklasser. Er is ook gedacht aan een tribune, maar uiteindelijk besloot ‘De Club van 100’ toch voor een dakterras te gaan. Met de komst van dit dakterras (foto) is ook de ingang van de kantine van SKNWK verplaatst.

Was deze hiervoor altijd aan de achterkant van het complex, vanaf heden is er een prachtige nieuwe entree, gekoppeld aan het dakterras.

8 oktober

Vijf spelers scoren nog steeds elke wedstrijd

Het peloton voetballers dat dit seizoen nog in elke wedstrijd heeft gescoord, dunt steeds verder uit. Logisch natuurlijk. Het zijn er nu nog vijf. Daarbij dient te worden aangetekend dat Niek van Sprundel op de eerste speeldag niet in actie kwam met Aardenburg. In de vijf wedstrijden die de club wel speelde, scoorde Van Sprundel telkens.

Vier spelers hebben zes wedstrijden op hun naam staan en scoorden in elk van die duels. Opvallend is dat er nog steeds twee spelers van één club bij dit selecte gezelschap zit. Martijn Backx en Robbert Padmos scoren tot nu toe elke wedstrijd voor SKNWK. Ze hebben 23 van de 34 Nieuwerkerkse goals gemaakt.

Met zijn drie goals zaterdag tegen Stavenisse (4-1-zege) passeerde Backs bovendien WHS-spits Arvin de Witte als Zeeuws topscorer. Hieronder alle spelers in het Zeeuwse voetbal die minimaal zes keer hebben gescoord.

Hieronder staan de vijf spelers die tot nu toe in elke wedstrijd van hun club hebben gescoord.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/

12 oktober

Schiettekatte sponsort kleding Pupil van de Week

Schiettekatte Interim & Advies heeft er voor gezorgd dat de Pupil van de Week er netjes bijloopt en weer warmpjes bijzit. Arnold heeft een trainingspak en coachjas gesponsord voor de Pupil van de Week.

De weersomstandigheden voor morgen lijken er op te wijzen dat het morgen al goed van pas komt.

Namens S.K.N.W.K. willen we Schiettekatte Interim & Advies hartelijk danken voor dit mooie gebaar.

15 oktober

1e dag ZLM Voetbal 2-daagse JVOZ zit er al weer op

Onder prima weersomstandigheden werd vandaag, maandag 15 oktober, op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk de eerste dag afgewerkt van de Z.L.M. Voetbal 2-daagse die J.V.O.Z. organiseert. Dit is al weer de 6e keer dat dit bij S.K.N.W.K. wordt gehouden. Traditiegetrouw in de herfstvakantie.

Ook morgen, dinsdag 16 oktober 2012, vanaf 10:00 uur zullen 40 spelertjes bezig zijn met de mooiste sport die er is: voetbal. Samen met de trainers, begeleiders en andere vrijwilligers gaan de aanwezige voetballertjes er voor zorgen dat deze dag net zo leuk (of misschien nog wel leuker) wordt als vandaag.

De foto’s van vandaag zijn terug te zien elders op deze site in Het Fotoboek.

16 oktober

Z.L.M. Voetbal 2-daagse J.V.O.Z. weer geslaagd !

Vandaag was de 2e en tevens laatste dag van de Z.L.M. voetbal 2-daagse van J.V.O.Z. die inmiddels al weer voor de 6e keer in de herfsvakantie bij S.K.N.W.K. werd georganiseerd. Ook deze 6e editie gaat weer de boeken in als zeer geslaagd.

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, want beide dagen konden onder zonnige weersomstandigheden worden afgewerkt. Bij de 40 aanwezige spelertjes stond de afgelopen twee dagen alles in het teken van fun&voetbal.

Vanmiddag aan het eind van dit evenement was er nog de finale van het penaltyschieten.

Tot slot was er uiteraard nog de prijsuitreiking. Alle deelnemertjes mochten uiteraard hun tenue houden. Verder kregen ze o.a. ook nog een mooie aktiefoto, een schoenentasje en een bokaaltje.

Dank aan iedereen die mee heeft geholpen aan dit fantastische kamp!

Bekijk foto’s van deze voetbal 2-daagse elders op deze site in Het Fotoboek.

18 oktober

SKNWK heeft superspits in Martijn Backx

NIEUWERKERK – Zaterdag vierdeklasser SKNWK heeft wat elke Europese topclub graag zou willen hebben. Een spits die elke wedstrijd scoort. Martijn Backx (19) wist in alle zeven competitieduels dit seizoen minstens één keer te scoren. Zijn totaal staat al op 16 goals.

Mede door de doelpunten van Backx staat SKNWK bovenaan in de 4e klasse. In de achtste wedstrijd, tegen concurrent Halsteren, kan de eerste periodetitel worden binnen gehaald. Backx hoopt ondertussen op nog meer doelpunten. “Aan het begin van het seizoen heb ik gezegd dat ik voor twintig goals ging. Daar kom ik nu natuurlijk niet meer mee weg. Ik denk dat ik het maar bij stel naar dertig”, zegt de goaltjesdief van SKNWK.

21 oktober

Tiroler Abend SKNWK war supertoll

Gisteren organiseerde de 1-2-(3)-4-commissie een Tiroler Abend bij S.K.N.W.K. Zo’n 50 personen waren aanwezig op dit feestje. Dit was zeker niet tevergeefs, want het was opnieuw een zeer geslaagde avond.

Rond 19:00 uur druppelden de eerste binnen. Als welkomstdrankje was er ‘apfelsaft’. Iedereen ging daarna eerst op de foto voor ‘De Milka Koe’. Uiteraard hadden velen weer de moeite genomen om te voldoen aan de dresscode.

Na het welkomstdrankje kon lekker worden gegeten. Er was toepasselijk gekozen voor bratwurst, schnitzel, sauerkraut und so weiter.

Later op de avond was er nog een leuke live-act. Dit allemaal onder het genot van een Warsteiner. Dank aan de organisatie en aan een ieder die heeft bijgedragen aan dit leuke feestje.

Bekijk de foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

21 oktober

S.K.N.W.K. 2 blijft ineens ‘cupfighter’ te zijn

Gisteren, zaterdag 20 oktober 2012, speelde S.K.N.W.K. 2 haar 2e ronde duel in het K.N.V.B.-bekertoernooi. Na een 2-1 ruststand werd uiteindelijk 3-2 gewonnen in Middelburg tegen Zeelandia/Middelburg 2. Hierdoor hebben de blauw/zwarten zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van het K.N.V.B.-bekertoernooi.

In de poulefase wist S.K.N.W.K. 2 al Z.S.C. ’62 2, Terneuzense Boys 3 en Oostkapelle 3 achter zich te houden.

Benieuwd wie de volgende tegenstander is van ‘cupfighter’ S.K.N.W.K. 2…..

21 oktober

Hilbra SpackSpuitbedrijf sponsort coachjassen 2e

Hilbra SpackSpuitbedrijf uit Nieuwerkerk heeft nieuwe coachjassen geschonken aan de begeleiding van S.K.N.W.K. 2.

Leider ‘Beef’ en zijn assistent ‘PH’ lopen er sinds gisteren netjes bij. En als ze eens een keertje niet ‘warm’ worden van het voetballen dat ‘hun mannen’ op de mat leggen, hebben ze in ieder geval lekkere warme jassen.

Namens S.K.N.W.K. (2) danken we Hilbra voor dit mooie gebaar.

23 oktober

Debuut en doelpunt Ali Zaman S.K.N.W.K. 1

Ondanks het debacle van vanavond in het oefenduel van S.K.N.W.K. 1 in Stad a/d Haringvliet tegen S.N.S. 1, eindstand van maar liefst 11-1 !! toch ook nog wel iets leuks te melden.

Ali Zaman, sinds dit seizoen spelend bij S.K.N.W.K. en dan met name in S.K.N.W.K. 4, heeft vanavond zijn debuut gemaakt in het eerste. Hij luisterde zijn debuut bij met de eretreffer namens S.K.N.W.K. In de tweede helft trof hij doel en haalde hiermee de ‘hatelijke’ nul van het scorebord.

Voor de rest een duel om snel te vergeten. A.s. donderdag trainen en dan zaterdag de topper tegen Halsteren 1 met de strijd om de eerste periode-titel.

28 oktober

S.K.N.W.K. 1 stelt deelname na-competitie veilig

Ondanks de nederlaag gisteren van 1-0 tegen Halsteren 1 is S.K.N.W.K. 1 net als vorig seizoen verzekerd van deelname aan de na-competitie. Op doelsaldo (+10) werd de eerste periode in de wacht gesleept ten koste van Halsteren 1.

Inmiddels is S.K.N.W.K. 1 zeker niet meer ongenaakbaar. Voor de 2e keer op rij (2-2 tegen Smerdiek 1) werden er punten verspeeld. Ondanks dat nog steeds koploper in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1 en dus de periodetitel.

A.s. zaterdag de derby op sportpark ‘Het Springer’ tussen S.K.N.W.K. 1 en Z.S.C. ’62 1 uit Scharendijke. Aanvang is 14:30 uur.

30 oktober

S.K.N.W.K.-familie is weer uitgebreid

Woensdag 24 oktober is er bij S.K.N.W.K.-speler Emiel Kuijten en zijn vriendin Nadine Rikhof een dochter geboren.

Namens de S.K.N.W.K.-familie willen we Malou van harte welkom heten en vader Emiel en moeder Nadine natuurlijk van harte feliciteren.