Tien clubs spelen al bijna drie maanden niet

Terwijl de Zeeuwse hoofdklassers Hoek en Kloetinge inmiddels al vier competitiewedstrijden hebben gespeeld in het jaar 2013, zijn er nog dertien andere Zeeuwse voetbalverenigingen die nog altijd op hun eerste wedstrijd wachten. Bij een afgelasting komend weekeinde komt de teller voor sommige clubs zelfs op drie competitieloze maanden te staan.

Dat laatste geldt voor tien Zeeuwse clubs. Toevalligerwijs speelt een aantal van hen komend weekeinde ook tegen elkaar: SKNWK en Brouwershaven in 4B op zaterdag en Koewacht en Sluis in 5A op zondag. In het zaterdagvoetbal zijn negen clubs die dit kalenderjaar nog niet gespeeld hebben, in het zondagvoetbal zijn dat er slechts vier.

Zonder de illusie te hebben dat dit weblog en mijn mening enige invloed heeft, onderstrepen deze cijfers én de versnipperde competitiegang in januari en februari van de afgelopen jaren dat een winterstop van twee maanden (januari en februari) geen onpraktisch idee is. Het zou ook de nodige frustratie bij voetbalclubs kunnen voorkomen.

De komende weken wordt het puinruimen met al die achterstallige wedstrijden. Laten we voor onderstaand gezelschap hopen dat ze komend weekeinde eindelijk de wei weer in mogen. Zo niet, dan maakt het gros de drie maanden inactiviteit vol.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/