Gevoelige mijlpaal voor Diederik Hiensch

Kloetinge speelt zaterdag de 250e wedstrijd in de hoofdklasse onder het bewind van Diederik Hiensch. Het is maar de vraag of de oefenmeester zijn eigen jubileumduel kan bijwonen, want hij heeft deze week een kaakoperatie ondergaan. Niettemin zal Kloetinge tegen Alexandria’66 zijn 250e wedstrijd onder zijn regime spelen.

Kloetinge speelde tot nu toe in zijn bestaan 357 wedstrijden in de hoofdklasse. Bijna zeventig procent van die wedstrijden speelde de club onder leiding van Hiensch. De overige 108 wedstrijden zijn verdeeld onder vijf andere trainers. Van hen heeft Cees Houtepen de meeste wedstrijden voor zijn rekening genomen (39).

Het hoogste winstpercentage staat op naam van Joost Folmer, die Hiensch in de lente van 2003 verving toen deze naar Sunderland verkaste. Folmer scoorde in acht wedstrijden vijf zeges, twee gelijke spelen en slechts één nederlaag. Hiensch scoort gemiddeld 1,3 punten per wedstrijd. De vijf andere trainers scoren samen gemiddeld 1,08 punten.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/