S.K.N.W.K. 1 stelt overwinning in één helft veilig

Na de toch wat onverwachte en onnodige zeperd van vorige week (3-2 verlies tegen Bevelanders 1) moest S.K.N.W.K. 1 dit gisteren rechtzetten in een thuiswedstrijd. ‘Slachtoffer’ moest S.V.D. 1 uit Driewegen worden. Echter dit moet dan natuurlijk wel eerst ‘eventjes’ gebeuren. En met het vertrouwen dat toch een deukje had opgelopen niet zomaar een uitgemaakte zaak.

Toch werd het een eenvoudige middag voor de blauw/zwarten. Ze stelden in de eerste helft de overwinning al veilig door met 4-0 om de thee te gaan. Omdat in de 2e helft de welbekende nachtkaars langzaamaan uit ging, werd er door S.K.N.W.K. niet meer gescoord. Alleen S.V.D. kreeg nog een eretreffer, 4-1.

Al gelijk in de 1e minuut had S.K.N.W.K. de score kunnen openen, maar het vizier stond nog niet helemaal scherp. De voorsprong kwam er wel. Het was Robert Padmos die de score opende na een prima assist van Martijn Backx.

De 2-0 kwam op het scorerbord door de topscorer van vorig seizoen, Martijn Backx. Nu was Remco v/d Berge de aangever. Dat het lang hierbij bleef had met name te maken met de keeper van S.V.D. Hij bleek een prima doelman die regelmatig prima uitgespeelde aanvallen en schoten van de thuisploeg uit zijn doel wist te ranselen.

Vlak voor de rust nog twee treffers voor S.K.N.W.K. Uit een snelle ingooi is het Martijn Backx die prima doorgaat. Hij omspeelt de doelman en schiet beheerst de 3-0 tegen de touwen. Dan is het nog niet gedaan.

Wilco de Valk geeft een prima pass op Stefan Vermeer die ook scoort en voor een 4-0 ruststand zorgt.

In de 2e helft is het allemaal wat slordiger. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat het de eerste helft erg gemakkelijk ging voor S.K.N.W.K. Er wordt niet meer gescoord.

Althans niet meer door S.K.N.W.K. Omdat de concentratie ook wat weg is, weet S.V.D. bij een spaarzame uitval nog wel te scoren. Zodoende een eretreffer op het scorebord.

Voor de Nieuwerkerkers dus nu wel de volle buit. Zij kunnen deze week flink trainen en dan zaterdag flink aan de bak, want dan wacht namelijk in ’s Heer Arendskerde de koploper van de 4e klas A. V.V.A. 1 is namelijk de enige ploeg die zijn eerste twee duels wist te winnen en dus met zes uit 2 fier op kop staat.

Aftrap van dit duel is 14:30 uur.