Tikkie Terug (deel 188)

Sinds 2008 kijken we terug in de S.K.N.W.K.-historie met de rubriek ‘Tikkie Terug’. Inmiddels is de 188e bijdrage een feit.

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ aandacht voor bekervoetbal. Vandaag, zaterdag 19 oktober 2013, is er een beker- en inhaalprogramma. Omdat S.K.N.W.K. 1 al is uitgeschakeld in het K.N.V.B.-bekertoernooi zijn ze vandaag vrij.

Dat was 16 jaar geleden wel anders. Om precies te zijn op zaterdag 18 oktober 1997 zorgden de blauw/zwarten voor een enorme sensatie.

Op sportpark ‘Het Springer’ was S.K.N.W.K. 1 in het bekertoernooi gastheer voor toenmalig eerste klasser Kloetinge 1. Overigens speelde S.K.N.W.K. toen zelf in de 2e klasse. En na een schitterende wedstrijd wist S.K.N.W.K. zich zelfs te plaatsen voor de volgende ronde, want de Nieuwerkerkers wonnen met 3-2. Nog mooier aan deze legendarische wedstrijd is dat S.K.N.W.K. toen die middag een keepersprobleem had. Dat werd opgelost door Chris van Oudheusden, die nog nooit had gekeept en als gelegenheidsdoelman zou fungeren.

Via de menu’s De Club – Historie – Tikkieterug komt u op de speciale pagina. Of u kunt op de volgende link klikken: Ik doe een Tikkie Terug.

Mocht uzelf ook een mooie foto of anekdote hebben uit het S.K.N.W.K.-verleden, stuur deze dan digitaal naar de webmaster.