Nieuwenhuijse appeltje te schillen met Arnemuiden

Nieuwenhuijse heeft appeltje te schillen met Arnemuiden

MZC’11 en Arnemuiden strijden zaterdag in Zierikzee om de koppositie in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Adriaan Nieuwenhuijse, trainer van MZC’11, staat daarmee tegenover een club waar hij ook al ’s de scepter zwaaide, Arnemuiden. Het is tevens een tegenstander waarvan Nieuwenhuijse nimmer won.

Een tweede slecht omen voor Nieuwenhuijse is dat hij voor de dertiende keer tegen een club speelt waar hij zelf al eens hoofdtrainer was. Overigens speelde Nieuwenhuijse nog nooit tegen drie voormalige clubs (Hoek, SSV’65 en Dauwendaele) en met datzelfde trio speelde hij ook nimmer tegen andere voormalige clubs. Alsof er een vloek op rust.

Tegen twee voormalige clubs heeft Nieuwenhuijse een goede balans (Kruiningen en Kapelle), maar tegen de andere twee (Arnemuiden en SKNWK) allerminst. Als trainer van Kapelle trof Nieuwenhuijse in het seizoen 2007/2008 Arnemuiden tweemaal en beide duels gingen verloren. De uitwedstrijd zelfs met vernederende 7-0-cijfers.

Eerder dit seizoen speelde hij met MZC’11 echter 1-1 in Arnemuiden. Dat is dan weer wel bemoedigend, evenals het gegeven dat de Zierikzeese club al acht opeenvolgende overwinningen op zijn naam heeft staan. Maar ja, de teller bij Arnemuiden staat inmiddels op negen overwinningen op rij. Een ware titanenstrijd wordt het dus.

Hieronder staat de balans van Nieuwenhuijse tegen zijn voormalige werkgevers.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/