Schouten met zuivere hattrick in illuster rijtje

Richard Schouten met zuivere hattrick in illuster rijtje

Met een loepzuivere hattrick bezegelde Richard Schouten zaterdag het lot van Terneuzense Boys. Na de pauze tilde de aanvaller van SSV’65 de score in één ruk van 2-0 naar 5-0, wat uiteindelijk ook de eindstand werd. Schouten is in de afgelopen dertig jaar de achtste speler van SSV’65 die drie keer achter elkaar scoort in dezelfde speelhelft.

Je zou zeggen dat grote topscorers van SSV’65 (de Christiaan Bonen, de Paul Bommen en Marc de Grootes) wel wat hattrickjes op hun naam hebben staan. Dat is echter niet zo. De acht hattricks zijn door acht verschillende spelers gemaakt. Niemand heeft het dus twee keer voor elkaar gekregen. De laatste keer dat het gebeurde, was overigens wel twaalf jaar geleden.

Voor Schouten was het de tweede keer dat hij drie keer scoorde in één wedstrijd voor SSV’65. Vorig seizoen maakte hij er ook drie tegen Serooskerke, maar niet opeenvolgend. Hij trad zaterdag in de voetsporen van Raymond Mohr. In oktober 2000 maakte hij namelijk ook een zuivere hattrick tegen Terneuzense Boys. En de gele kaart die ik in dat duel kreeg was niet terecht; Tim Louwiesse maakte een schwalbe!!! Maar dat terzijde.

Hieronder staan de acht hattrickmakers van SSV’65. Eerste kanttekening: Marc de Groote maakte er in april 1993 zelfs vier op rij in de eerste helft tegen SKNWK (eindstand: 1-9). Wim Paardekooper en Peter Valk maakten hun hattrick in dezelfde wedstrijd! De één voor de rust, de ander erna. Dat is ook best ludiek.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/