Deel 109

Omdat het vanmiddag (zaterdag 11 december 2010) geen voetbal is, duiken we maar eens in dehistorie om de 109e Tikkie terug te schrijven.
Uiteraard is de bron de Zierikzeesche Nieuwsbode met de datum 10-01-1956, en de speeldatum twee dagen eerder. Dus nagenoeg 54 jaar geleden. En een hele verre Tik terug. Het was een koude winter in 1956

Voetbal: Brouwershaven 2- Sinoto 1 0-4

Zaterdagmiddag heeft Brouwershaven een aardige partij voetbal gespeeld, welke bij alle voorgaande uitblonk door vaart, die er in de voorhoede zat en de goede verdediging. Dit feit is te danken geweest aan een enkele wijziging in de opstelling. Reeds in de eerste aanvallen bespeurde men een licht overwicht der Brouwenaren. De Sinoto- ploeg, nog denkende aan het gemakkelijke kluifje van enige maanden geleden, ontmoette thans een ploeg, waar geestdrift in zat.

Aan weerszijden werden de doelverdedigers aan de tand gevoeld, waarbij diverse schoten net naast gingen. Eerst in de 20e minuut wist de handige Sinoto-linksbuiten Stoutjesdijk met een dribbel de Brouwse verdediging te omspelen, waarna hij met een hard schot doelman Nouwen het nakijken gaf (0-1). In de 23e minuut kreeg Sinoto een vrije trap te nemen, welke hoog over het doel verdween.

Met mooie aanvallen trachtten de Brouwenaren gelijk te maken, waarbij Vrouwe Fortuna bij verschillende kansen hen in de steek liet. Zeven minuten voor rust loste een der Sinoto- aanvallers een kogel tegen de lat welke ver terug sprong in het veld. Hier stond Scholten klaar die van ver een mooie boogbal achter de uitlopende keeper in het doel deed verdwijnen (0-2).

Ongeveer 10 minuten na rust kreeg Brouw een indirect vrije trap te nemen. Roon voltrok het vonnis en deed de bal tussen het bekende muurtje van spelers in de doelmond verdwijnen. Deze goal werd afgekeurd omdat dit schot niet indirect werd genomen.

Dat de Brouwenaren de in de tweede helft meer opdringende Sinoto- spelers duchtig heeft bestreden blijkt wel uit het feit, dat tot ongeveer 15 min. voor het einde niet meer werd gescoord. In de 20e minuut werd Stoutjesdijk wegens een blessure vervangen door Lodewijk.

Een kwartier voor einde wist Mathijsse een hem geboden kans goed te benutten (0-3). En twee minuten later was het dezelfde speler die de ver uitgelopen doelman Nouwen wist te omspelen (0-4). Even voor het einde probeerde Duinhouwer het nog een paar maal alleen, hetgeen resulteerde in een paar schoten tegen de paal.

Met de stand 0-4 blies scheidsrechter de Looze het einde van deze wedstrijd, met welke uitslag de Brouwenaren tevreden kunnen zijn.