S.K.N.W.K. C1 – N.O.A.D. ’67 C1(C) 3-2

Nipt verlies in goede pot voor NOAD’67 C

De C-jeugd is in Nieuwerkerk tegen een nipt verlies aangelopen in een goede pot voetbal. Een gelijkspel had de verhoudingen tussen SKNWK en NOAD beter weergegeven. Het vertrouwen is weer terug bij de eerste jaars C-jeugd en dat
was goed om te zien. Voor NOAD’67 scoorden Carlo de Kok en Eki van Schaick.

Na twee fikse verlies partijen de afgelopen weken was de moed en vertrouwen bij de spelers danig geslonken. Tegen SKNWK kon eindelijk weer eens met een
volledig fitte selectie gestart worden. Op een nog licht bevroren veld startte NOAD als vanouds. Fel en de bal willlen hebben. SKNWK werd vanaf de aftrap vastgezet op hun eigen helft. NOAD was onherkenbaar vanaf de eerste
minuut. Hoe zwak de afgelopen weken werd gespeeld, hoe scherp de Fluplanders nu waren. Na 6 minuten was de verdiende voorsprong voor NOAD’67 een feit. Vanaf rechts gaf Niels van Westen een loepzuivere assist en het was Carlo de
Kok die tot het juiste moment wachtte om de boomlange keeper te verslaan.

David en Goliath anno 2008. Wat een opluchting. Na lange tijd weer eens een voorsprong in een competitieduel. NOAD ging door en zette SKNWK steeds verder vast op de eigen helft. Het was zelfs laatste man Bas van
Nieuwenhuizen die regelmatig doorschoof en na een kwartier spelen de kans kreeg op 0-2, maar alleen voor de keeper het onderspit moest delven. De
stormloop van NOAD verzwakte na een minuut of twintig en dat was voor SKNWK de kans om hun snelheid uit te gaan buiten. Met uitworpen á la Gomez bereikte de keeper de snelle spits van de Nieuwerkerkse ploeg en stichtte daarmee regelmatig gevaar in de achterhoede van de Fluplanders. Het was aan Robin van Westen te danken dat bij deze snelle uitbraken het nog steeds 0-1
stond voor NOAD.

Drie verdedigingsfouten en de snelheid in de voorhoede van
SKNWK brachten uiteindelijk binnen tien minuten de ruststand op 3-1. Deze ruststand was niet nodig geweest en dat werd de spelers ook voorgehouden. Het zelfde spel als de eerste 20 minuten in de eerste helft en een snelle tegentreffer, dat was het credo waarmee NOAD de tweede helft tegemoet trad.

Het was NOAD dat met deze gedachte vanaf het fluitsignaal het inititaief nam en het spel dicteerde. Na twee minuten was het Jouko Gorissen die zich vrijspeelde en met een diagonaal schot de bal net over de kruising zag gaan. Jammer, maar NOAD wilde winnen dat was duidelijk. Vijf minuten later was het Eki van Schaick die in een één op één situatie miste voor de keeper. De
verdiende tegentreffer hing in de lucht maar wilde maar niet vallen. Maar een paar minuten later was het dan zover: Eki van Schaick die eerst nog miste, was nu de keeper te slim af en liet de 3-2 aantekenen. SKNWK was rijp voor
meer tegentreffers en dat begrepen de leiders van de Nieuwerkerkers maar al te goed.

Hoe ze ook probeerden aan te moedigen, het was NOAD dat steeds
gevaarlijk voor het doel opdook, maar nog niet de scherpte en daarmee ook het geluk heeft om het af te maken. Typerend was de laatste miuut in de wedstrijd: een goede bal op Jouko werd door de middenvelder hard op de kruising geschoten.

Het nipte verlies was een feit bij het laatste fluitsignaal, waarbij de scheidrechter na afloop verklaarde dat winst voor NOAD meer de verhouding had weergegeven dan het opgelopen verlies. Een compliment aan de jonge ploeg
die zich nadrukkelijk uit de slechte competitie start aan het terugvechten is.

Volgende week tegen Walcheren en dan pakken jullie de drie punten.