MEVO B1 – S.K.N.W.K. B1(C) 1-10

Als invalcoach mocht ik de B’s begeleiden in de uitwedstrijd tegen MEVO B1. Deze wedstrijd stond onder de leiding van scheidsrechter Hans de Haan, voor SKNWK en voor mij geen onbekende. Helaas was Tim van Stuijvenberg geblesseerd, maar gelukkig ging hij wel gewoon met zijn team mee naar de uitwedstrijd. En dan hadden we nog 14 man, ofwel 3 wissels. Het is dan puzzelen om de wisselbeurten een beetje redeljk te verdelen. Met Martijn Nackx, Djamil Reijnen en Lennart Visser op de bank begonnen we aan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat SKNWK de betere ploeg had. Met Kristian Bouwmand hangend achte het spitsenduo Kevin Duinhouwer en Jeroen Backx ging het aanvalend zondermeer goed. Het resulteerde al in de 3e minuut in een doelpunt van Kevin D. Kristian gaf een keurige lob over de verdediging heen op Jeroen, die doorkopte naar Kevin en die tikte met buitenant links binnen. 5 minuten later kon ik het tweede doelpunt van de wedstrijd en van Kevin D noteren. Hij trof doel door een hard en laag schot op rechts van buiten “de 16”. De 3-0n liet ook niet lang op zich wachten. Een verre uittrap van de uitstekend keepende Erwin Maliepaard werd door Kevin D handig over de keeper van MEVO gelift. Klasse goal en dus een onvervalste hattrick. In de 33e minuut verstuurde Timo Verkaart een mooie steekpass over links op Brendan Scherpenisse, die de keeper voor de 4e keer verschalkte. We begonnen dus goedgemutst aan de thee. In de rust verving ik Kevin Schiettekatte door Lennart, nam Djamil de positie over van Rob van der Sleen en liet ik Martijn Bacxk de “10” van Kristian overnemen. Helaas kon Martijn zijn kunsten niet lang vertonen. Al in de 47e minuut viel hij ongelukkig na een op zich onschuldig duel en hij moest aan de kant. Intussen is – na een bezoek aan de plaatselijke huisarts, dat hij zijn kniebanden heeft verrekt. Tot aan de winterstop dus gedwongen rust. Mede namens zijn teamgenoten wens ik Martijn een spoedig herstel! Kristian kon dus al weer snel terug in het veld. Wat betreft het scoreverloop: in de 51e minuut nam Martijn’s broer Jeroen een beetje wraak dor de 5-0 te laten aantekenen. Een steekpassje van Brendan kon hij wat gelukkig verlengen en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn. Jeroen was nu ontketend: een verre en hoge lob over de te ver voor zijn doel staande keeper betekende de 6-0. Een prachtig doelpunt! Kristian besloot in de 66e minuut eens wat te gaan soleren, omspeelde diverse MEVO-spelers, schoot tegen de keeper aan en mocht een seconde later Djamil feliciteren met de 7e treffer voor Nieuwerkerk. Kristian maakte zelf even later de 8-0: na bijna 69 minuten scoorde hij uit een scrimmage voor het doel. Je merkte dat toen de ergernis bij onze gastheren ging opspelen. Er werd beoorlijk op elkaar gemopperd, de onvriendelijkheden vlogen over en weer en de concntratie werd er niet beter op. Ons humeur wel! Zeker toen Kevin D zijn vierde doelpunt van de dag maakte. Een strake voorzet over links van Brendan werd door hem keurig binnenngegleden. Zo was het na 72 minuten spelen al 9-0. Vanaf de snel genomen aftrap door MEVO was SKNWK in het hoofd blijkbaar al de 10e goal aan het voorbereiden, want een hard en strak afstandschot van een oranjehemd ging over Erwin heen. het betekende de 9-1 en de tweede keer aftrappen door ons. De batterij van Kevin D was toen leeg, hij moest met kramp van het veld af en werd vervangen door Kevin Schiettekatte. Dat was een uitstekende wissel, zo bleek in de 78e minuut. Hij maakte het 10e doelpunt nadat Timo op rechts goed doorzette en Kevin goed de ruimte op rechts in stuurde. Die kreeg alle tijd en ruimte en schoot beheerst mar keihard in de korte hoek op rechts. De tweede wedstrijd die ik met de B’s mee mocht als begeleider ging daarmee – evenals de eerste keer dat ik coachte – met een 1-10 overwinning in de boeken.
Heren van de B’s: het was me een waar genoegen! Een compliment voor het spel want het was klasse. Er werd goed gecombineerd, ik zag regelmatig de bal na steeds 1 keer raken door de linies heen naar voren gaan en er werd goed voor elkar opgekomen. Een aandachtspunt is nog wel dat het naar mijn zin te stil is in het veld. Als jullie elkaar meer coachen en beter aangeven wie wat gaat doen, wie er vrij staat en mekaar oppeppen, dan zit een kampioenschap in de voorjaarsreeks er absoluut in. Succes!