S.K.N.W.K. 1 – De Noormannen 1(C) 2-4

Nog geen minuut duurde het of de bal lag al achter keeper Bakker in het net 0-1. De helft van de selectie stond nog op de zelfde plaats na de aftrap door De N M. Dan kun je dus spreken van ze stonden te slapen achterin. En dan is het weer aankijken tegen een achterstand en dat speelt veel zwaarder. Na een kwartier spelen is SKNWK beslist niet de mindere in het veld. Toch wisten De N M in die tijd al drie corners te forceren. En na een half uur werd het dan ook 0-2. Een vrije trap van ver die de keeper goed aan zag komen, was de oorzaak van het doelpunt. Een grondbal daar moet je toch opduiken.Een hint voor de keeper. Trek een schuimrubberen gordel aan die stevig vast zit, als bescherming tegen het harde vallen. Tegen het eind van de tweede helft veel vrije trappen voor de aanvallers van De N M.SKNWK trapt af voor de tweede helft. Gelijk in de aanval met een gerede kans, maar gebrek aan balcontrole maakt die kans om zeep. Nu drie kansen in vijf minuten. Maar het werd 0-3 in de zesde minuut na rust, met een pracht doelpunt diagonaal. Emiel Kuyten voor George van Heukelom in de ploeg. Maar na later bleek kwam hij niet goed in zijn spel.Aan de rechter kant ging het nog wel maar op links kwam hij er niet voorbij. Keeper Bakker mocht toch het genoegen smaken om met een horizontale zweefduik de bal weg te ranselen om verder onheil te voorkomen. Na 70 minuten een vrije trap voor Sknwk die rakelings naast ging. Maar even later was het wel raak. De maker Robbert Padmos die een opspringende bal van dichtbij hoog in de touwen knalde 1-3 Een mooie opsteker voor Robbert na al het geploeter in verschillende wedstrijden. En het werd warempel 2-3 door Wesley Goud die er als de kippen bij was toen de keeper van De N M de bal niet onder controle kreeg. Het werd nu even spannend. Maar het duurde niet lang want de ploeg uit Westkapelle maakte aan alle onzekerheid een einde door hun vierde treffer te maken. Dus resultaat 2-4. Volgende week uit naar Yerseke. Een ploeg in opkomst. Even ter zijde. Wesley Goud is de spits bij uitstek. Vorig seizoen stond er nog een spits naast hem. Dat was Christiaan van Vossen, ook een echte goaltjes dief. Bij het tweede zag ik ook z`n spits die naar de naam Kristian Bouwman luisterd. Hij heeft de kenmerken van van Vossen. Afgelopen Zaterdag ranselde Kristian er vier van de acht in. Oke dat was op een lager niveau. Maar dat neemt niet weg dat zijn snelheid, inzicht en techniek hem eigen blijft.Vooral de snelheid waarmee hij achter een counter aan gaat is oogstrelend. Kortom vier kansen en vier doelpunten dat moet wel bespreekbaar zijn.Twee scherpe spitsen die elkaar goed aanvoelen moet toch denkbaar zijn?