S.K.N.W.K. 2 – Apollo ’69 2(C) 8-4

S.K.N.W.K. 2 vloert ook koploper Apollo ’69 2

S.K.N.W.K. 2 speelde gisteren op sportpark ‘Het Springer’ een puike pot en vloerde koploper Apollo ’69 2 met maar liefst 8-4. Voorafgaand aan het duel was bekend dat Apollo aanvallend sterk moest zijn, maar dat ze achterin toch ook wel eens steekjes lieten vallen getuige het doelsaldo. Maar met 5 wedstrijden en 15 punten toch een zeer gedegen tegenstander.

Na de het overhandigen van een kadootje aan ‘Dibbus’ vanwege de geboorte van z’n dochtertje konden we beginnen aan de warming-up. Omdat de tegenstander een blauw/wit tenue had, speelde ‘ut twidduh’ deze keer in het oranje.

Nadat de tweede selektie op de foto was gegaan (eerst zonder, daarna met Toon), kon het duel beginnen. S.K.N.W.K. nam al snel het initatief en was de beter voetballende ploeg. Bij Apollo ’69 was het met name oppassen voor Remco van Keeken en Jan-Paul Harthoorn. Van Keeken werd overigens goed uit de wedstrijd gehouden door Jurjen Vermeer.

Nadat spits Richard v/d Sande verzuimde S.K.N.W.K. op voorsprong te brengen, was het Martijn Rentier die S.K.N.W.K. uit een hoekschop terecht op 1-0 zette.

Echter was de vreugde van korte duur, want een hoekschop aan de andere kant kon met het hoofd worden teruggelegd en daarna worden binnengekopt, 1-1.

S.K.N.W.K. ging niet bij de pakken neer zitten en ging weer op zoek naar de voorsprong. Nu was het wel Richard v/d Sande die afwerkte, 2-1. Toen daarna Kristian Bouwman de bal schitterend onder de lat schoot en S.K.N.W.K. 2 op 3-1 zette en gelegenheidsdoelman Mark Passchier op prachtige wijze een penalty uit zijn doel ranselde dacht S.K.N.W.K. waarschijnlijk dat ze er al waren. Maar ze kwamen bedrogen uit.

Een te korte terugspeelbal van Remco Veenboer, zorgde er toch nog voor dat Apollo ´69 terugkwam tot 2-3. Dit was tevens de ruststand.

Mark Passchier moest in de rust van het doel, omdat hij moest gaan werken. Martijn Neele nam zijn plaats in onder de lat.

Uit een hoekschop van de gasten waarbij keeper Neele niet uit zijn doel kwam kon Apollo zelfs 3-3 scoren. Toen Robbert v/d Zande evenlater buitenspel ophief werd het zelfs 3-4 voor gasten. Echter toen was de koek op bij de koploper.

Via twee keer goed voetbal van good-old Tonny v/d Berge nam S.K.N.W.K. opnieuw het heft in handen. Tot 2x toe ging hij over rechts goed door en legde de bal prima terug. Kristian Bouwman en Richard v/d Sande wisten wel raad met deze buitenkansjes, 4-4 en 5-4.

Hierna was het doelman Martijn Neele die tot 3x toe de assist gaf. Twee keer aan Kristian Bouwman en 1x aan Richard v/d Sande. Met het windvoordeel speelde hij de bal telkens lang over de verdediging en konden de spitsen alleen doorgaan op de keeper. Drie keer wist S.K.N.W.K. hiervan te profiteren. Eindstand 8-4.

Een sportieve wedstrijd tussen twee voetballende ploegen die onder leiding stond van de prima leiddende scheidsrechter, Jan de Ruiter.

Volgende week wacht ´s Heer Arendskerke 2.

S.K.N.W.K. 2 Mark Passchier (Léon Goedegebure), Emiel Pollemans, Frank Boere, Jurjen Vermeer, Robbert v/d Zande, Martijn Neele, Tonny v/d Berge, Kees-Jan van Nieuwenhuize (Remco Veenboer), Martijn Rentier, Kristian Bouwman, Richard v/d Sande.

geschreven door: Mediumvisor