S.K.N.W.K. 1 – Spui 1(C) 2-1

SKNWK en Spui twee ploegen die tot het uiterste gemotiveerd waren om degradatie te ontlopen. Uit corner in 8ste minuut voor SKNWK kwam niets. Vrije trap 12de minuur weer niks. Dan volgen weer twee vrije trappen maar geen doelpunt. En dan in de 24ste minuut werd het 0-1. De oorzaak was een grove fout van Rene Verschoor en doelman Koen de Jonge.Waarvan een voorwaartse van Spui profiteerde. Voor de wedstrijd had ik een gesprekje met Harald Kestelo. Hij had gekonstateerd dat de doelman van Spui niet de zelfde was als tegen DFS op tweede Paasdag. Dat was misschien een voordeeltje voor SKNWK. De vierde en vijfde vrije trap volgden elkaar snel op. Ze waren allemaal genomen door Erwin Nelisse in de buurt van het strafschop gebied. Daar moet op geoefend worden. Want dat zijn juist de details waar een wedstrijd om draaid. Maar om op de keeper van Spui terug te komen, pas in de 31ste minuut kreeg hij echt wat te doen. En dan alweer uit een vrije trap die eerst nog geblokt werd, ging de bal omhoog over de keeper in het doel. Het was moeizaam maar wel 1-1. Een paar minuten later een vrije trap aan de andere kant die naast gekopt werd. Ruststand 1-1 maar wel na 49 minuten.Tweede helft met Martin Kiesenberg voor Kristian Bouman. En veel later Martijn Neele voor Leon Pollemans. SKNWK drong aan. En er kwamen echte kansen. Het duurde echter tot de 74ste minuut eer het uit een penalty 2-1 werd. George van Heukelom was half doorgebroken. En werd daarbij zo fel op de huid gezeten dat de scheidsrechter daar een terechte strafschop in zag.Deze werd feilloos ingeschoten doot Erwin Nelisse die de ingevallen keeper het nakijken gaf. Eindelijk gewonnen van dat stugge Spui na 180 minuten hard werk voetbal. En tevens met zes invallers. Maar ze zijn er nog niet ondanks verlies van de konkurentie. Tot het laatst blijft het spannend. En nog steeds heeft SKNWK het in eigenhand. Winst zou voldoende zijn. Een gelijk spel nog niet als Spui thuis van DFS zou winnen. En Kruiningen doet ook nog mee. Want SKNWK heeft nu 18 punten uit 21, Kruiningen 17 uit 21. en Spui 16 punten uit 21 wedstrijden. Volgen de week uit naar De Meeuwen in Zoutelande.